Yle, MTV3 ja Nelonen eivät anna sisältöään Netflixille

15.8.2012    

NetflixMTV Median toimitusjohtaja Heikki Rotko on jo aiemmin ilmoittanut, ettei yhtiö aio tehdä yhteistyötä Suomeen tulevan Netflix-videopalvelun kanssa. ”Emme tule antamaan heille yhtään sympatiapistettä vaan potkitaan munille niin paljon kuin pystytään”, kertoi Rotko viime viikolla.

Nyt myös Yle ja Nelonen ovat ilmoittaneet, etteivät nekään tule tekemään yhteistyötä Netflixin kanssa. ”Netflix on lähestynyt meitä. Meidän asenteemme on, että Yle ei lähde tekemään Areena-tyyppistä netti-tv-palvelua Netflixin kanssa. Mitään neuvotteluja ei ole käynnissä”, kertoi Ylen julkaisujohtaja Ismo Silvo Digitodaylle.

Nelosen online-päällikkö Kai Taka-Ahon mukaan Netflix voi tyytyä esittämään palvelussaan ainoastaan jo televisiossa nähtyä sisältöä. ”Ainakaan minun tiedossani ei ole, että he olisivat tilanneet sisältöjä tuotantoyhtiöiltä”, sanoi Taka-Aho.

MTV Median Rotko ei tunnu ymmärtävän millaisen kilpailijan se on saamassa Netflixistä. ”Ilman muuta on-demandin kysynnän kasvua pitää analysoida. Toisaalta MTV3:lla on jo oma Katsomo-palvelu. Jos katsoo Katsomon latausmääriä, niin olemme merkittävä toimija myös on-demand-televisiossa”, sanoi Rotko It-viikolle.

Henkilökohtainen mielipide on se, että MTV:n Katsomo on vain nettitelevisio, joka tarjoaa ohjelmia surkealla laadulla vain selaimen ja  joidenkin mobiilisovellusten kautta. Netflixin palvelua voidaan sen sijaan käyttää tietokoneen lisäksi muun muassa uusilla televisioilla, Blu-ray -soittimilla, pelikonsoleilla, joillakin mediatoistimilla sekä älypuhelimilla ja tableteilla.

Kommentit

10 kommenttia

 1. tenukeppi kirjoitti 15.8.2012 kello 22:11

  ”Meidän asenteemme on, että Yle ei lähde tekemään Areena-tyyppistä netti-tv-palvelua Netflixin kanssa. ”

  No luojan kiitos kyseessä ei ole mikään Areena -tyyppinen viritelmä. 😉

 2. Anonyymi kirjoitti 15.8.2012 kello 22:17

  Ja joku vielä ihmettelee miksi ihmiset warettaa??

 3. Miska kirjoitti 15.8.2012 kello 22:37

  Miks nää suomen roskakanavat nahistelee vastaan? Varsinkin yle, kaikki ylen ohjelmathan on uusintoja. Netflix on pikkusen eri kaliberia kuin maiikkari, yle tai nelonen. Kyllä netflixiä on odotettukin, hyvästi siis ylen uusinnat, maikkarin ja nelosen roska-ohjelmat.

 4. silsatykki kirjoitti 15.8.2012 kello 22:53

  ja yleveroa saa kuitenkin maksaa.. argh

 5. Tarmo kirjoitti 15.8.2012 kello 23:08

  Tuntuu, että keskustelupalstat on täynnä Netflix-hehkutusta. Kerrankin saadaan maksaa ohjelmista. Mitäköhän ohjelmia siellä on mistä kannattaa maksaa, jota ei tulisi suomalaisilta kanavilta?

 6. antero kirjoitti 16.8.2012 kello 0:18

  ”Henkilökohtainen mielipide on se, että MTV:n Katsomo on vain nettitelevisio, joka tarjoaa ohjelmia surkealla laadulla vain selaimen ja joidenkin mobiilisovellusten kautta. ”

  Totta, MTV:n mies on pihalla kuin lumiukko.

 7. hdmi kirjoitti 16.8.2012 kello 0:59

  ”Totta, MTV:n mies on pihalla kuin lumiukko.”

  Suorastaan syvällä. Ei sieltä Rotkon pohjalta ylety ketään potkimaan.

 8. godnar kirjoitti 16.8.2012 kello 10:45

  Eipä sitä Netflixiä ole odotettu jotta saataisiin katsottua sen kautta Suomalaisten kanavien alkuperäistuotantoa. Jotain Salkkaria muka? Morjens.

  Jenkkisarjoja ja -leffojahan tuolta haetaan, ja mielellään pienemmällä viiveellä kuin mitä suomikanavat tarjoavat.

 9. eikka kirjoitti 22.10.2012 kello 9:21

  mieluummin maksan netflixille, kuin ylelle ja maikkarille. tosin yle taitaa mennä jo palkasta veroina sen päälle.

  Ylen asenne ehkä enemmän haittaa, maikkari saa pitää huonolaatuisen materiaalinsa ihan itsellään, kun netflixistä sentään saa hd materiaalia suoraan ilman selain plugineja.

 10. […] tyyppisen palvelun Suomessa. Asiasta uutisoi mm. Digitoday ja Digilelut.fi. Suomalaiset tv-kanavat eivät ole innostuneet kilpailijoiden saapumisesta markkinoille, eivätkä halua tehdä yhteistyöä Netflixin kanssa. HS […]

 • Seuraa Digileluja

  Facebook Twitter RSS Google+