DNA Welho testaa uuden sukupolven DVB-C2 -tekniikkaa

10.9.2012    

DNADNA testaa uuden sukupolven DVB-C2 -tekniikkaa pääkaupunkiseudun kaapeliverkossaan. DVB-C2 -teknikalla kaapeliverkossa voidaan välittää kaksinkertainen määrä kanavia verrattuna nykyisin käytössä olevaan DVB-C -tekniikkaan. Uusien kanavien lisäksi DVB-C2 -tekniikalla voitaisiin välittää myös enemmän 3D- ja Ultra High Definition -tarkkuuden elokuvia ja sarjoja. Tulevaisuudessa DVB-C2 -tekniikkaa voitaisiin käyttää myös hologrammikuvan välittämiseen.

”Emme ole vielä tehneet päätöstä uuden formaatin käyttöönotosta nykyisen DVB-C:n rinnalle. Tässä vaiheessa haluamme näillä testeillä varmistaa tekniikan toimivuuden erilaisissa verkko-olosuhteissa. Mikäli tekniikka otetaan myöhemmin käyttöön, ratkaisu on erityisen sopiva runsaasti kapasiteettia käyttäville palveluille kuten erilaisille teräväpiirtokanaville ja tilausvideopalveluille”, kertoo DNA:n televisioverkoista vastaava osastopäällikkö Kari Ruopsa.

DNA on jo aiemmin testannut DVB-C2 -tekniikkaa laboratoriossa ja nyt testejä suoritetaan tuotantoverkossa. DNA:n testeillä ei ole vaikutusta nykyisten kanavien näkyvyyteen.

  • Seuraa Digileluja

    Facebook Twitter RSS Google+


  • Fatal error: Allowed memory size of 268435456 bytes exhausted (tried to allocate 4137494 bytes) in /home/np47211/domains/digilelut.fi/public_html/wp-includes/functions.php on line 435