Netflix aukesi – Sisältö on pettymys

18.10.2012    

NetflixNetflix on auennut puolen yön jälkeen Suomessa. Uudet käyttäjät voivat käyttää palvelua ilmaiseksi ensimmäisen kuukauden ja Spotifyn käyttäjät saavat palvelun käyttöönsä ilmaiseksi koko loppuvuoden ajaksi. Ilmaisjakson jälkeen palvelun hinta on 7,99 euroa kuukaudessa.

Netflixin käyttöönotto ja ilmaiskatselun aloitus vaatii luottokortin tietojen antamista, vaikka veloitus alkaakin vasta ilmaiskauden jälkeen. Palvelun voi peruuttaa halutessaan jo ilmaiskatselun aikana ja luottokorttteina voi käyttää Visaa ja MasterCardia.

Palvelusta löytyy ulkomaisten elokuvien ja sarjojen lisäksi myös hieman suomalaista sisältöä. Palvelusta löytyy tällä hetkellä 18 suomalaista elokuvaa. Esimerkiksi elokuvat Iron Sky, Rouva presidentti sekä Joulupukki ja noitarumpu löytyvät Netflixistä. Suomalaisista sarjoista mukana on ainakin Tonttu toljanterin ja Histamiinin joulukalenterit sekä Hovimäki ja Lapinlahden lintujen sketsisarjoja. Netflixiä voi käyttää esimerkiksi tietokoneella, pelikonsoleilla, älytelevisioilla, Blu-ray -soittimilla sekä mobiililaitteilla.

Netflixin sisältö on allekirjoittaneelle pettymys. Palvelusta ei löydy yhtään tällä hetkellä seuraamaani sarjaa. Jo loppuneista seuraamistani sarjoista palvelusta löytyy 24, Jericho, Pako ja Terminator: Sarah Connorin aikakirjat. Joistain seuraamistani sarjoista Netflix sisältää vain osan jaksoista. Esimerkiksi Dexteristä löytyy vain 4 kautta, Fringestä 2 kautta ja Myytinmurtajista 3 kautta.

Netflix on auennut jo aiemmin tällä viikolla Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa.

Netflixiin voi rekisteröityä täältä. Spotifyn käyttäjien kannattaa rekisteröityä käyttäen tätä linkkiä, jotta he saavat koko loppuvuoden ilmaiskatselut käyttöönsä.

Lue myös Digilelujen pikatesti Netflixistä, missä kerrotaan palvelun käytöstä tietokoneella sekä Android-sovelluksella ja Samsungin älytelevisioissa toimivalla sovelluksella.

Kommentit

28 kommenttia

 1. Juba kirjoitti 18.10.2012 kello 8:41

  Omituista uutisointia. Sisältö pettymys, koska ei sisällä seuraamiasi sarjoja?

 2. Digilelujen Jani kirjoitti 18.10.2012 kello 8:45

  Keskustelualueiden viestien ja joidenkin toisten suomalaisten uutissivustojen mukaan monet muutkin Suomen Netflixin kokeilijat ovat pettyneet Netflixin sisältöön.

  Kannattaa luoda oma Netflix-tunnus ja katsoa onko sisältö pettymys sinulle.

 3. neuzgi kirjoitti 18.10.2012 kello 8:53

  Paskalta tosiaan vaikuttaa: Spotify-tilin omistavana rekisteröityminen tosiaan kariutui siihen, ettei minulla ole luottokorttia, kuten suurimmalla osalla opiskelijoista ei ole. Netflix-palvelu menettää heti kättelyssä maksutapaongelmien takia arviolta kolmasosan potentiaalisista käyttäjistä. Kaiken lisäksi Netflixiin ei näemmä voi olla yhteydessä sähköpostitse, vaan ainoa tapa on soittaa puhelu, joka sekin taas kerran karsii 80% yhteydenottoa harkitsevista pois.

 4. pettymys kirjoitti 18.10.2012 kello 8:56

  Joo silverlight on edellytys, kökköö.

 5. Ville kirjoitti 18.10.2012 kello 9:15

  ”Palvelusta ei löydy yhtään tällä hetkellä seuraamaani sarjaa.”

  Tämän perusteella sisällön voi luokitella pettymykseksi uutisen voimin? Menestyssarjoista tuolta löytyy ainakin Dexter, Breaking Bad, Weeds, The Walking Dead, Sons of Anarchy, Klovn ja Mad Men.

 6. Japi kirjoitti 18.10.2012 kello 9:16

  neuzgi, koititko electronia? se menee yleensä luottokortista.

 7. tk kirjoitti 18.10.2012 kello 9:20

  Katsoin pikaiseen tarjonnan läpi ja siellä on satoja tunteja sellaista katsottavaa mikä kiinnostaa.

  Se että onko sisältö pettymys on täysin kiinni siitä mistä on kiinnostunut ja mitä seuraa. Koska tämä on varsin henkilökohtainen asia, niin en nyt menisi heti alkuun antamaan murska-arviota palvelusta joka tuntuu toimivan todella hyvin.

 8. tk kirjoitti 18.10.2012 kello 9:22

  Neuzgi, myös opiskelija voi saada luottokortin. Eikä niissä edes nykyään ole vuosimaksuja. Senkun vaan hakemaan korttia. Itse hankin sellaisen opiskellessani joskus 2000-luvun alussa.

 9. Miikka kirjoitti 18.10.2012 kello 9:29

  neuzgi: Sinä voit käyttää ihan visa electronia rekisteröitymiseen 😛 sehän löytyy kaikilta

 10. Janne kirjoitti 18.10.2012 kello 9:49

  ” Spotify-tilin omistavana rekisteröityminen tosiaan kariutui siihen, ettei minulla ole luottokorttia, kuten suurimmalla osalla opiskelijoista ei ole.”

  Suurimmalla osalla opiskelijoista ei ole Visa Electronia? Kylläpä on ajat muuttuneet muutamassa vuodessa.

 11. Digilelujen Jani kirjoitti 18.10.2012 kello 9:54

  > Menestyssarjoista tuolta löytyy ainakin Dexter, …

  Huomasithan myös, että Netflixissä on Dexteristä neljä kautta (jotka kaikki on esitetty jo Suomessakin).
  Dexteristä on menossa Yhdysvalloissa 7. kausi, joten Netflix on hieman jäljessä.

 12. Ville kirjoitti 18.10.2012 kello 10:09

  ”Dexteristä on menossa Yhdysvalloissa 7. kausi, joten Netflix on hieman jäljessä.”

  Tässä törmätään useasti tuotantoyhtiön sanelemiin esitysoikeuksiin, joihin ei Netflix:kään voi vaikuttaa. Sitä paitsi uskoisin, että palvelun valtavasta sisällöstä ollaan vasta suurinta osaa muuntamassa ja kääntämässä härmän markkinoita varten.

  Ja jos jo pelkän tämän hetkisenkin sisällön saa kuukaudeksi itselleen reilulla yhden leffan vuokrahinnalla, niin en voi millään ymmärtää kenenkään mieltävän sisältöä pettymykseksi.

 13. Ville Laasonen kirjoitti 18.10.2012 kello 10:10

  Toimii myös mainiosti Visa Debitillä joka ei ole sekään luottokortti ja saa joka pankista kuka vaan (paitsi kuulemma jostai peräkylän Osuuspankista).

  Rekisteröidyin FB-linkin kautta ja oletin että mahdollista Spotify-tunnusta kyseltäisiin jossain kohtaa mut ei. Pitänee siis soitella asiakaspalveluun.

  Kyllä tuolla katseltavaa näyttäis hetkeksi olevan ja valikoima varmaan kasvaa vielä, mut jotenki jäi aloituksesta kökkö maku, palvelun markkinointikin on ollut onnetonta.

 14. Jari kirjoitti 18.10.2012 kello 10:21

  Itse ainakin rekisteröidyin osoitteessa http://www.netflix.fi/spotify ja loppuvuosi pamahti ilmaiseksi. En sitten tiedä vertaako vain pelkän sähköpostiosoitteen koska maksutiedot Spotifyssä eri kuin mitä tuonne syötin. 350 elokuva-arviota tuli syötettyä ja tuntui, että siinä suurin osa leffoista mitä tuolta viitsisi katsoa sitten olikin. Onneksi sarjapuolella on paljon näkemätöntä materiaalia ja indie-kategoriassa sekä dokumenteissa kiinnostavaa katsottavaa. Nyt vielä saa odotella HBO: palvelua vertailtavaksi.

 15. MN kirjoitti 18.10.2012 kello 11:31

  Sisältö todellakin pettymys. Suomeen localisoitua roskaa.
  Iän ikuisia leffoja ja sarjoja jotka on jo tullut nähtyä..
  Ei tietoakaan viimeisimmistä tuotantokausista..

 16. jukka kirjoitti 18.10.2012 kello 13:09

  Ei taida paljoa Netflixiä surettaa että persaukiset opiskelijat/muut köyhät joilta ei löydy luottokorttia eivät pääse kuluttamaan kaistaa. Näistä ei kovin moni kuitenkaan jatkaisi maksulliseen kuukauteen, joten ihan kiva että säästyy kaistaa muille.

 17. Janne Paalijärvi kirjoitti 18.10.2012 kello 13:27

  > Avaa Suomeen suomalainen palvelu
  > Saa kritiikkiä, koska suomenkielinen palvelu

  Mitä vittua nyt, hessu?

 18. TKoo kirjoitti 18.10.2012 kello 18:59

  Jos aikoo käyttää Visa Electronia, niin kortin verkkomaksuominaisuus tulee olla päällä (omasta nettipankista). Yleensä sen jälkeen Electron toimii myös netissä. Mutta Electronia ja Debit-kortteja kannattaa käyttää maksettaessa vain luotettaviin paikkoihin, varsinkin jos tilaa tavaraa joka maksetaan ennen tuotteen toimitusta, koska rahan saaminen takaisin tuotteen puutteen takia on vaikeampaa tai mahdotonta verrattuna Credit-kortilla maksamiseen.

 19. TKoo kirjoitti 18.10.2012 kello 19:02

  Spotifyn maksullisia palveluja voi maksaa myös R-Kioskilta saatavilla lahjakorteilla. Toivottavasti vastaava juttu tulee myös Netflixille, niin ei tarvitse luottokorttia ollenkaan.

 20. Hohhoijaa mikä uutinen kirjoitti 18.10.2012 kello 21:29

  Kannattaako uutisoida pettymykseksi jos ei nyt löytynyt mitä katsoo? Oletko jo käynyt läpi koko sivun läpikotaisin ja todennut, että jaa eipä löydy! Ja luuletko, että palvelu on aloittanut vasta tänään ja että se olisi siinä? Tyhmäkin tajuaa, että jostain on aloitettava… Varmasti tulee lisää sisältöä myöhemmin.

  Joku sanoi ei ole luottokorttia. No kyllähän tällä vuosituhannella jokaisella on tai pitäisi olla. Jos ei ole, mene ja hanki, ei se Netflixin ongelma ole! Sitten joka valittaa että pitäisi soittaa asiakaspalveluun. No herranjestas, numero on ilmainen, onko nyt niin vaikeaa soittaa?

  Vai odotatko, että asiakaspalvelu tulee sinua kotoa hakemaan?

  Hohhoijaa missä valittajamaassa sitä asuukaan.

  Mitä gourmet laatua oikein odotatte 8 eurolla kuussa? Limusiinikyytiä leffateatteriin?

 21. Hese kirjoitti 19.10.2012 kello 17:58

  Ei jumalauta toimittajan lemppari sarjoja ei löytynyt Netflix palvelusta niin pitää lätkästä että Sisältö on pettymys 😀

 22. John Herpes kirjoitti 19.10.2012 kello 22:35

  Onko joku saanut tuota toimimaan Samsungin smart hubin kautta? Ei ainakaan selaimen kautta onnistu eikä sitä löydy Apps-listaltakaan..

 23. Ipe kirjoitti 20.10.2012 kello 8:32

  Joo ei näillä vielä kuuhun mennä ja kuvanlaatu häviää BluRaylle 100-0, joten tällä sivustolla jatkuvasti hehkutettu BluRayn alasajo ei todellakaan vielä näillä eväillä toteudu. 😀

 24. Tiki kirjoitti 20.10.2012 kello 8:39

  Electron-kortti ei kelpaa joten makuuniin matkani sitten käy 🙂

 25. Hese kirjoitti 20.10.2012 kello 23:00

  Kyllä minulla toimi Sampo visa electron 🙂

 26. Suppo kirjoitti 21.10.2012 kello 23:02

  Tilasin mutta harmikseni huomasin että ei toimikkaan Linuxilla!

  No positiivista kuitenkin on että Suomeen on tulossa myös HBO joka tarjoaa palvelunsa kaikille laitteille ja alustoille! Myös Linuxille!

  Toivotaan että HBO:ltä löytyy myös vähintään yhtä kattava tarjonta Linuxille niin kyllä tilaukseen lähtee!

 27. Lichi kirjoitti 22.10.2012 kello 23:10

  EI ollut minulle ainakaan pettymys sisältö. Useampi sarja tuolla, jotka aion katsoa läpi. Weedsiä net aluksi. Positiivistä myös, että toimii moitteetta Lumia 800 puhelimella mobiililaajakaistalla. Työmatkalla voi samalla katsella sarjoja.

  Ja Janille suosittelen Spartacusta vai unohditko mainita? Yksi loistava sarja. Son of Anarchy kanssa hyvä. Pako ja Walking Dead lyötyvät myös. Jos tätä vertaa vaikka TV-kortteihin tai kanavien sivustoihin, niin onhan tarjonta jo nyt hyvä. Ja vasrasti tulee paljon jatkossa myös. Tosin odotan enemmän vielä HBO:lta, kun kuulemma Starzin sarjat näkyvät myös. Itse kuitenkin tykkään enemmän sarjoista kuin leffoista.

  Mitään luottokorttihan palvelu ei vaadi, miksi artikkelissa on väärää tietoa? Itse ei luottokorttia ole, enkä aio sellaista hankkia. Miksi sellainen muka pitää olla? Ettekö ymmärrä, että maksatte tavarasta ylimääräistä, kun ostatte sen luotolla? Siitähän menee korkoa, eli otatte aina korollista lainaa. Miksi ei voi muka elää niillä varoilla mitä on? Niin ja nämä kaikki nettipalvelut toimivat Visa-Debit kortilla(joka ei siis ole luottokortti). Osa toimii myös Visa electronilla(ja osa riippuu minkä pankin,), mutta ratkaisuna menkää pankkiin ja hankkikaa Visa Debit. Se on täysin maksuton pakkikortti. Muistakaa myös aktivoida siihen verkkomaksaminen.

 28. jehnu kirjoitti 24.10.2012 kello 15:33

  Ensinnäkin Visa Electron meni kauniisti läpi ja toiseksi arvion kirjoittanut henkilö on aivan oikeassa. Mitä sitä turhaan hehkuttamaan palvelua jos sieltä ei löydy itselle mitään? Eikä varmaankaan monelle muullekaan varsinkaan sarjojen tiimoilta kun palvelusta löytyvät jaksot on katsottu jo vuosia sitten.Se vain on fakta, että nykyään käyttäjät vaativat lempisarjojensa uudet jaksot nähtäville alle viikossa ensi-illasta. Ja miksipä eivät vaatisi kun ne on nähtävillä jokatapauksessa jostain päin internetiä, laillisesti tai laittomasti. Tottakai palvelu on vasta alkutekijöissään, mutta en silti aio itse maksaa siitä ennen kuin tarjonta on ajankohtaisempaa.

 • Seuraa Digileluja

  Facebook Twitter RSS Google+