Netflix pikatestissä – lue millainen on uusi tv-palvelu

18.10.2012    

NetflixTestasin Netflixiä pikaisesti Windows-tietokoneella, Android-puhelimella sekä Samsung-älytelevisiolla. Netflixin käyttö toimii samalla tavalla kaikilla laitteilla.

Netflixin nettisivujen kautta voi säätää joitain asetuksia, eikä niitä voi muuttaa Androidin tai Samsung-television sovelluksissa. Esimerkiksi videon laatuasetus löytyy nettisivuilta (Oma tili – Hallitse videon laatua). Parasta laatua käytettäessä teräväpiirtovideoiden katselu vaatii noin 5,1 Mbps nettiyhteyden käyttöä.

Ilmeisesti Andoid- ja Samsung-sovellukset käyttävät parasta laatua, jos laatuasetusta ei ole valittu nettisivujen kautta. Tai ainakin mielestäni kuva näytti erittäin hyvältä television kautta katsottaessa, ennen kuin valitsin parhaan laadun nettisivujen kautta. Netflix selvittää automaattisesti nettiyhteyden nopeutta ja tarjoilee parhaan yhteysnopeuden mukaisia elokuvia, ellei maksiminopeutta ole omatoimisesti rajoitettu nettisivuilta löytyvällä videoiden laatuasetuksella.

Netflix osaa ehdotella elokuvia ja sarjoja omien mieltymysten mukaan. Tunnuksen luonnin jälkeen palvelu kyselee minkälaisista aihealueista pitää, jolloin voi esimerkiksi kertoa palvelulle pitävänsä erityisesti Draama-elokuvista. Elokuville ja sarjoille voi antaa myös tähtiä selaimella tai Android- ja Samsung-sovelluksilla. Palvelu käyttää myös antamiasi tähtiä ehdottaessaan sinulle sopivia ohjelmia.

Elokuvien ja sarjojen valinta tapahtuu samalla tavalla kaikilla sovelluksilla, selaimella tietokoneella, Andoidilla sekä Samsung-sovelluksella. Ruudulla näkyy tietyn aihealueen ohjelmat vaakariveissä ja seuraavalla rivillä on jonkin toisen aihealueen ohjelmat. Androidia ja Samsung-sovellusta käytettäessä ensimmäisillä riveillä on palvelun suosittelemia ohjelmia. Selaamalla riviä oikealle tai vasemmalle löytyy kaikki valitun aihealueen ohjelmat. Aihealueita ovat esimerkiksi toiminta ja seikkailu, komediat sekä tv-sarjat.

Selaimella ohjelmia voidaan ryhmitellä hieman ja esimerkiksi TV-sarjoista voidaan valita näytettäväksi vaikka lista lastenohjelmista. Android- ja Samsung-sovelluksilla listoja ei voi muokata mitenkään, vaan palvelu näyttää aina samanlaiset listat.

Ohjelmia voidaan myös etsiä hakuominaisuuden avulla. Ohjelmissa on suomenkieliset tekstitykset ja tekstin väri on jokaisessa sovelluksessa keltainen.

Osittain katsotun ohjelman katselua voidaan jatkaa millä tahansa laitteella, sillä palvelu muistaa mihin kohtaan katselu jäi. Näin esimerkiksi illalla televisota käytettäessä kesken jääneen elokuvan katselua voidaan jatkaa helposti aamulla työmatkalla mobiililaitteella bussissa tai junassa.

Kommentit

9 kommenttia

 1. Pete kirjoitti 19.10.2012 kello 10:18

  Millä Samsung TV-malleilla testasitte? Ainakaan D-sarjan malleilla eli Netflix-sovellusta löytynyt.

 2. Digilelujen Jani kirjoitti 20.10.2012 kello 15:39

  Testasin E-sarjan televisiolla

 3. TKoo kirjoitti 23.10.2012 kello 16:35

  Hieman offtopic, pitänee mennä kyselemään myös ”alan foorumeilta”
  Uuden television ostaminen on kallista lystiä, varsinkin jos laitteen ohjelmisto ei saa ominaisuuspäivityksiä elinkaaren ajan.
  Erillislaite tuntuu järkevämmältä.
  Netflix näyttää löytyvän myös useista HDMI-liitäntäisistä mediatoistimista.
  (Itseltä löytyy hieman vanhempi Sonyn BluRay-mediatoistin jossa on mm. Youtube, Yle Areena, Sony Music Unlimited muttei Netflixiä)
  Toimiikohan Suomen Netflix kaikissa malleissa, jotka mainostavat yhteensopivuutta?
  Esim. Western Digital WD TV Live Gen 3 vaikuttaa kiinnostavalta, mutta Yle Areenaa ja nettiselainta ei löydy?
  Itseä kiinnostaisi malli, jossa olisi
  -Yle Areena
  -Youtube
  -Netflix
  -Spotify
  -nettiselain
  -kaukosäädin, jossa myös kirjaimet erikseen

 4. wtf kirjoitti 26.10.2012 kello 16:51

  ei sitten käynyt mielessä iskeä tietokonetta kiinni töllöön? ^^ pitää olla aika juntti että hankkii telkkarin / kotiteatterin tjms joka on varustettu esim selaimella… turhinta roskaa mitä kulutusyhteiskunta on koskaan oksentanut

 5. WeeTeeÄf kirjoitti 26.10.2012 kello 22:28

  No, se on kyllä ihan sama onko se tietokone telkkarin sisällä vai erikseen vieressä surisemassa. Tietokone se on silti. Että terveisiä takaisin sinne junttilaan.

 6. Affe kirjoitti 30.10.2012 kello 16:51

  Loistava palvelu! Hyvin toimii eikä nykimistä esiintynyt 8M laajiksella. Samsungin Smart TV:ssä(PF8005) tekstitykset keltaisella mutta Apple TV:n kautta tekstitys valkoinen.

 7. jukka kirjoitti 27.11.2012 kello 12:59

  eipä toimi netflix Windows puhelimella!!

 8. Matti kirjoitti 29.11.2012 kello 9:18

  iPad ja Apple TV toimii hyvin yhdessä, että saa kuvan telkkariin näkymään. Muutenkin tuo Netflix-sovellus toimii loistavasti iPadin kautta. Kaikilla ei valitettavasti ole varaa ostella ökykalliita Smart-TV:ta yms.

 9. Vesku60 kirjoitti 30.11.2012 kello 16:32

  Joo hyvin toimii myös Wiissä. Parempi kuin android TV:ssä, jossa teksti jäi tosi pieneksi. En tiedä pystyykö jotenkin säätämään, mutta enää ei ole tarvetta kun toimii Wiin kautta. Wiissä on myös erikseen netflix for kids, eli lapsille ihan oma valikko. Tekstit ovat molemmissa keltaisia.

 • Seuraa Digileluja

  Facebook Twitter RSS Google+