TTVK antoi periksi ja luopui 10-vuotiaan tytön kanteesta

29.11.2012    

MusiikkiTekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus ry (TTVK)  on perunut 10-vuotiasta tyttöä koskevan kanteensa. Poliisi on lopettanut asiaa koskevat tutkimukset ja tytöltä takavarikoitu Nalle Puh -tarroilla koristeltu tietokone tullaan palauttamaan tytölle piakkoin. TTVK sai lopulta tytön isältä 300 euron korvaukset, joilla ei kuitenkaan korvata TTVK:n pahoin ryvettynyttä mainetta.

Helsingin poliisin rikosylitarkastaja Markku Nisulan mukaan poliisi löysi jotain viitteitä siitä, kuka takavarikoitua tietokonetta käytti. Nisula ei kuitenkaan kommentoi asiaa tarkemmin. Mahtoikohan isä kuitenkin käyttää tyttären konetta elokuvien ja musiikin lataamiseen ja jakamiseen?

Ylen uutiset kertoo myös, että TTVK:n mukaan suomalaiset käyvät noin miljoona kertaa kuukaudessa kansainvälisillä piraattisivustoilla. TTVK:n arvio tuntuu todella pieneltä, sillä esimerkiksi Digilelujen sivuilla käydään yli satatuhatta kertaa kuukausittain.

Koko juttu juontaa juurensa yli vuoden päähän, jolloin TTVK seurasi Chisun Kun valaistun -albumia jakavia henkilöitä. Tammikuussa yhdistys sai oikeuden selvittää albumia jakaneiden henkilöiden henkilötiedot ja vaati heiltä korvauksia ja vaitiolosopimuksen allekirjoittamista. Helsinkiläismies ei suostunut maksamaan, joten poliisit takavarikoivat hänen tyttärensä tietokoneen viime viikolla.


Lähde: Yle

Kommentit

2 kommenttia

 1. sauli kirjoitti 29.11.2012 kello 23:57

  Miten niin antoi periksi?? TTVK puolitti korvaussumman, mikä ei ole periksi antamista. Faktaa on että TTVK itse on joko itse laittanut levyn torrenttina jakoon tai että se seuraa laittomasti vertaisverkkoliikennettä. Fuck you.

 2. Nönnönnöö kirjoitti 1.12.2012 kello 1:51

  ”Ylen uutiset kertoo myös, että TTVK:n mukaan suomalaiset käyvät noin miljoona kertaa kuukaudessa kansainvälisillä piraattisivustoilla.”

  Mutta eihän tuon enää pitäisi olla mahdollista sen aukottoman The Pirate Bay eston jälkeen, jonka piti lopettaa piratismi Suomesta.

 • Seuraa Digileluja

  Facebook Twitter RSS Google+