TTVK:n kiusaamalle tytölle lahjoitettiin tietokone

26.11.2012    

TTVKTekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus ry (TTVK) järjesti viime viikon tiistaina poliisit helsinkiläistytön oven taakse. Poliisit veivät tytöltä Nalle Puh -kuvilla koristellun tietokoneen, koska perheen isä ei suostunut maksamaan TTVK:n vaatimaa 600 euroa ja allekirjoittamaan vaitiolosopimusta. Miehen mukaan 9-vuotias tytär oli ladannut ja jakanut Chisun uutta albumia vahingossa, eikä ladatut kappaleet edes toimineet.

Nimettömänä pysyttelevä ryhmä lahjoitti kuitenkin tytölle viime perjantaina käytetyn MacBook Pro -tietokoneen, minkä jälkeen tyttö on taas päässyt pelaamaan nettipeliä ystäviensä kanssa. ”Kovin on iloinen, kiitos tästä heille”, kiittelee isä lahjoittajia.

Isän mukaan tietokoneen lahjoittajat halusivat pysyä nimettöminä ”yhteiskunnallisen asemansa” vuoksi. Isä on saanut todella paljon positiivista palautetta toiminnastaan Suomen lisäksi muun muassa Yhdysvalloista, Euroopasta ja Aasiasta. Mies on saanut myös negatiivista palautetta aiheen tiimoilta.

”Suuri osa negatiivisesta palautteesta on tullut ihmisiltä, jotka eivät ole täysin ymmärtäneet tätä pointtia”, sanoo mies.


Lähde: Iltalehti

Kommentit

9 kommenttia

 1. Uskomatonta touhua kirjoitti 26.11.2012 kello 21:23

  Poliisien ja tuomioistuimenkin toiminta on uskomatonta.

  Jos ajatellaan että otetaan tuosta 600 eurosta ”työtunnit ja lakimiesten palkkiot” pois, niin jääköhän siitä edes 200 euron ”tekijänoikeusrikosta”. Kyseessä on paremminkin tekijänoikeusrikkomus, ei noin pienen teon tietenkään pitäisi oikeuttaa kotietsintään. Kotirauha on perusoikeus!

  Myös teletunnistetiedot kuuluvat perustuslain suojan piiriin, ei perustuslakiin pitäisi saada poikkeuksia tehdä parin sadan takia.

  Kotilainen ei osaa tarkalleen kertoa, miksi korvaussumma on juuri 600 euroa.
  – Ei mulla ole mitään exceliä siitä antaa. Se on työtunteja. Kaikkeen menee tietty määrä työntunteja ja lakimiehet niitä hoitaa.

  http://www.iltalehti.fi/uutiset/2012112116355958_uu.shtml

  On muistettava, että lakiin sisältyy myös yleinen kaikkia pakkokeinoja koskeva suhteellisuusvaatimus. Eduskunnan hyväksymään uuden pakkokeinolain mukaan pakkokeinoja saadaan käyttää vain, jos pakkokeinon käyttöä voidaan pitää puolustettavana ottaen huomioon tutkittavana olevan rikoksen törkeys, rikoksen selvittämisen tärkeys sekä rikoksesta epäillylle tai muille pakkokeinon käytöstä aiheutuva oikeuksien loukkaaminen ja muut asiaan vaikuttavat seikat. Lisäksi pakkokeinon käytöllä ei kenenkään oikeuksiin saa puuttua enempää kuin on välttämätöntä käytön tarkoituksen[2] saavuttamiseksi ja pakkokeinoja käytettäessä on vältettävä aiheettoman huomion herättämistä ja toimittava muutenkin hienotunteisesti. Päätöksenteko kotietsinnästä kuuluu vain pidättämiseen oikeutetulle virekamiehelle[3]. Kaikki nämä pakkokeinojen käytön yleiset periaatteet ja toimivaltasäännökset tulevat jatkossa arvioitaviksi kotietsinnän jälkikäteisissä tuomioistuinkäsittelyissä.

  http://www.fredman-mansson.fi/fi/henkilosto/markku-fredman/kirjoituksia/164-eduskunta-hyvaeksyi-esitutkinta-pakkokeino-ja-poliisilait

 2. muikku kirjoitti 26.11.2012 kello 21:51

  Tällå poliisitoimella ehkäistään suomessa olevaa suurta talousrikollisuutta??

 3. nimetön. kirjoitti 27.11.2012 kello 1:35

  Todella hieno teko jolle nostan hattua! Toivottavasti sekä isä että tytär todetaan syyttömiksi, hehän eivät edes saaneet toimivia kappaleita vaan jotain random-dataa. Jonka luultavasti TTVK on laittanut itse jakoon vaikka sen kieltävätkin.

 4. Esa kirjoitti 27.11.2012 kello 9:32

  Miten toi nimettömän mainitseman huhu pyörii edelleen täällä, että kyseessä olisi ollut joku ”syötti-torrent”, jossa oli sisällä vain random dataa? TTVK ry bongasi omien sanojensa mukaan Chisun levyn torrenttina TPB:stä, poimi seedaajien ip:t ja selvitti niiden haltijat tutkintapyynnön välityksellä poliisin ja operaattorin avulla.
  Mitään rikosta ei olisi tapahtunut, jos tuo mainitsemasi ”syötti” olisi downloadattu.

 5. Tore kirjoitti 27.11.2012 kello 9:57

  No niin, nyt vaan torrentit taas laulamaan. Kuka sponsoroisi pikkutytölle salatun vpn-yhteyden?

 6. Reino kirjoitti 27.11.2012 kello 11:57

  Antoivat sitten omenan aidon tietokoneen sijasta…

 7. Nimetön kirjoitti 27.11.2012 kello 13:29

  ”TTVK ry bongasi omien sanojensa mukaan Chisun levyn torrenttina TPB:stä”

  Avainsanat tässä ovat ”omien sanojensa mukaan”. Nyt olisi korkea aika jo tutkia myös nämä TTVK:n toimet ihan virallisesti. Tietääkö kukaan, miten tällaisen tutkintapyynnön saisi vireille? Onko yksityishenkilöllä mitään mahdollisuutta saada TTVK:n toimia poliisitutkintaan?

 8. Digilelujen Jani kirjoitti 27.11.2012 kello 15:14

  Täältä löytyy yksi esimerkki tutkintapyynnöstä.

 9. DjPate246 kirjoitti 28.11.2012 kello 18:06

  Varmaan Chisu ja Maija Vilkkumaa oli nuo jotka lahjoitti tuon koneen.

 • Seuraa Digileluja

  Facebook Twitter RSS Google+