Ylen televisiokuvassa ollut ylimääräinen piste on vihdoin poistettu

19.11.2012    

YleTarkkasilmäisimmät Yle TV1 -kanavan katsojat ovat huomanneet kanavan ohjelmissa häiritsevän ylimääräisen pisteen. Kuvan vasemmassa reunassa majaillut piste on ollut nähtävissä aina silloin kun kanavalogo on ollut esillä ja se on häirinnyt katsojia ainakin marraskuun alusta saakka.

Digilelut kysyi asiasta Yleltä ja vastauksen mukaan ongelma johtui logogeneraattorista. Ylen mukaan ongelmallisen pisteen poisto kesti kauan, koska logogeneraattorien varaosien saannissa oli ongelmia. Vika on nyt Ylen mukaan korjattu.

Häiritsevä piste ei ole välttämättä näkynyt kaikkien katsojien laitteilla, sillä esimerkiksi teleivision kuvanparannusominaisuudet ovat saattaneet piilottaa sen. Vastaavia kanavalogoihin liittyviä ongelmia on esiintynyt usein myös muiden kanavien kohdalla ja välillä niiden korjaus kestää kuukausia.

Kommentit

Yksi kommentti

  1. Meitzi kirjoitti 19.11.2012 kello 18:27

    Vaikea uskoa, että kyseessä olisi rautavika johon tarvitaan varaosia.

  • Seuraa Digileluja

    Facebook Twitter RSS Google+