Älytelevisio jouluksi? Lue tästä 5 hyvää syytä hankkia älytelevisio

7.12.2012    

TVDigilelujen tämän hetkisessä kyselyssä kysytään minkäkokoinen on lukijoidemme suurin televisio. Tällä hetkellä vastauksia on annettu 2227 kappaletta ja noin kahdella kolmasosalla on vähintään 40-tuumainen televisio ja lähes joka viidennellä on vähintään 50-tuumainen televisio. Olisikohan pukin aika tuoda teillekin uusi televisio?

Suuria televisioita löytyy sekä edullisina, että hintavempina malleina. Kalliimman hintaluokan televisioissa on usein mukana monia ominaisuuksia, joita ei välttämättä heti tiedä tarvitsevansa. Älytelevisioissa on mahdollisuus lisätä televisioon ominaisuuksia sovellusten avulla ja esimerkiksi Samsungin Smart TV -malleihin voidaan asentaa satoja erilaisia sovelluksia.

Alla on lueteltu hyviä syitä älytelevision hankkimiseksi.

1. Videovuokraamo

Vuokraatko elokuvia edelleen videovuokraamoista? Eikö olisi paljon kätevämpää valita katsottava elokuva suoraan kotisohvalta kaukosäätimen avulla? Älyteleivisioihin on saatavilla myös Suomessa toimivia videovuokraussovelluksia. Esimerkiksi Samsungin Smart TV -älytelevisioihin on saatavilla SF Anytimen ja Headwebin videovuokraamot, jotka molemmat tarjoavat vuokrattavaksi suomeksi tekstitettyjä elokuvia.

Molempien vuokrauspalveluiden kautta voidaan vuokrata myös uusia elokuvia ja monista elokuvista on tarjolla myös teräväpiirtoversiot. Vuokraelokuvien hinnat ovat molemmissa palveluissa noin neljä euroa.

 2. Video on Demand

Haluaisitko katsella television kautta enemmän elokuvia tai sarjoja, mutta vuokrahinnat ovat liian suuria? Tällöin kannattaa harkita Video on Demand (VOD) -palveluiden käyttöä. Video on Demand -palvelut tarjoavat katsottavaksi kuukausimaksun hinnalla tuhansia elokuvia ja televisiosarjojen jaksoja.

Esimerkiksi Samsungin älytelevisioihin on saatavilla Netflixin sekä Viaplayn käytön mahdollistavat sovellukset ja HBO Nordic -sovellus on myös tulossa, kunhan palvelu aloittaa toimintansa Suomessa. Netflixin kuukausihinta on 7,99 euroa kuukaudessa, HBO Nordicin 9,95 euroa kuussa ja Viaplayn TV + Leffa -paketin hinta kuukaudessa on 7,95 euroa. Netflix ja Viaplay tarjoavat ensimmäisen kuukauden ilmaiseksi, joten palveluiden kokeilu on helppoa.

3. Musiikki

Myös musiikkia voi kuunnella rajattomasti suoratoistopalveluiden kautta ja esimerkiksi suosittu Spotify sisältää miljoonia kappaleita. Spotifyn mobiili- ja televisiosovellusten käyttö vaatii 9,99 euroa kuukaudessa maksavaa premium-jäsenyyttä. Spotify tarjoaa kuitenkin ensimmäisen kuukauden premium-jäsenyyden ilmaiseksi.

Spotifyä voi käyttää ainakin Samsungin uudemmilla älytelevisioilla ja esimerkiksi omat soittolistat ovat käytettävissä television lisäksi myös mobiililaitteilla sekä tietokoneella. Liität vain television äänentoistojärjestelmään ja musiikkinautinto on taattu.

4. 3D

Kolmiulotteiset elokuvat näyttävät hyviltä elokuvateattereissa, joten mikset kokeilisi niitä myös kotona. Tarvitset vain 3D-television, katselulasit sekä Blu-ray -soittimen.

5. Omien videoiden toisto

Oletteko kuvanneet kotivideoita esimerkiksi digikameralla ja nyt videot löytyvät tietokoneen hakemistoista? Älytelevisioilla voidaan toistaa kätevästi kodin lähiverkossa olevilla tietokoneilla tai USB-tikuilla olevia videoita. Videoiden katselu on helppoa, sillä katsottavat videot valitaan kätevästi television kaukosäätimellä.

Muut ominaisuudet

Älytelevisioissa on myös monia muita ominaisuuksia, jotka voit huomata mielenkiintoisiksi. Esimerkiksi YouTuben käyttö onnistuu kätevästi älytelevisioilla. Älytelevisioilla voidaan myös käyttää sosiaalisen median palveluita kätevästi televisio-ohjelmaa katsellen. Esimerkiksi Samsung mahdollistaa Facebookin tai Twitterin käytön kätevästi, sillä televisiokuva ja Facebook mahtuvat molemmat kerralla isolle ruudulle. Viestittely hoituu kätevästi pienellä erikseen ostettavalla langattomalla näppäimistöllä tai hieman vaikeammin normaalin kaukosäätimen avulla.

Älytelevisioista löytyy usein myös internetselain, sääsovelluksia sekä monia pelejä lapsille tai vanehmmille. Esimerkiksi Samsung tarjoaa kalliimpiin älytelevisioihinsa Angry Birds -pelin, jota pelataan eleohjauksen avulla.

Älytelevisioita löytyy monilta valmistajilta, sillä esimerkiksi Samsungin, Sonyn, Panasonicin, LG:n sekä Philipsin valikoimista löytyy älytelevisioita. Kannattaa kuitenkin huomata, että kaikki sovellukset eivät toimi kaikkien valmistajien älytelevisioilla. Esimerkiksi Sonyn televisioihin ei ole tulossa ollenkaan HBO Nordicin käytön mahdollistavaa sovellusta.

Kommentit

3 kommenttia

 1. VV kirjoitti 7.12.2012 kello 10:51

  Minusta järkevämpää kuin uusi telkkari, on hankkia uusi bluray-soitin, josta ”äly” löytyy. Selviää merkittävästi halvemmalla, kun vanhassa telkkarissa ei nyt varsinaisesti ole mitään vikaa.

 2. Jude kirjoitti 7.12.2012 kello 18:14

  Melkolailla kaikilla on pc… ostakaa ihmiset ne parinkympin kaapelit niin saatte nuo palvelut ja paljon muuta JO olemassa olevaan televisioon ^^

  uskoni ihmiskuntaan senkuin heikkenee 😉 torspot

 3. Taifuuni kirjoitti 9.12.2012 kello 22:51

  Kannattaa sitten ostaa televisio, joka tukee HbbTV tekniikkaa. On tulossa Suomeen, joten ei kannata ostaa kallista telkkua, joka ei sitä tue.

 • Seuraa Digileluja

  Facebook Twitter RSS Google+