Hobitti – Odottamaton matka hyvännäköiseen kuvaan

19.12.2012    

ElokuvaEn ole mikään elokuvien suurkuluttaja ja olenkin käynyt katsomassa elokuvateattereissa vain muutaman 3D-elokuvan. Jostain syystä mikään näistä elokuvista ei ole näyttänyt minusta mitenkään erikoisen hienolta ja parasta antia onkin usein ollut elokuvan alussa esitetyissä trailereissa.

Hobitti – Odottamaton matka -elokuvaa esitetään kolmena eri versiona. Normaalien 2D ja 3D -versioiden lisäksi tarjolla on tuplasti enemmän kuvia sisältävä kolmiulottteinen High Frame Rate -versio (HFR), jonka kävinkin katsomassa. HFR-elokuvissa esitetään normaalin 24 kuvan sijaan 48 kuvaa sekunnissa ja etukäteisvaroitusten mukaan tämä tekee kuvasta erittäin tarkan ja todentuntuisen.

Esimerkiksi Taru Sormusten Herrasta – Sormuksen ritarit -elokuvassa oli kohtaus, jossa Frodo kumppaneineen taistelee örkkejä ja luolapeikkoa vastaan. Muun muassa tässä kohtauksessa kuvan tarkkuus ja peikon liikkeet ovat jättäneet toivomisen varaa ja halusin nähdä miten paljon paremmalta HFR-muotoinen Hobitti näyttää.

Hobitti – Odottamaton matka elokuva näytti erinomaiselta. Kuva oli koko elokuvan ajan hämmästyttävän terävä ja liiketoisto erinomaista. Kuva oli koko ajan niin terävä, että sen olisi voinut kuvitella olevan 4K-resoluution kuvaa. Myös elokuvan kolmiulotteisuus sopi elokuvaan täydellisesti. Aiemmin olen odottanut 3D-elokuvissa olevan joitain liioitellun kolmiulotteisia kohtauksia, mutta tällä kertaa en kaivannut niitä yhtään. Elokuvan kolmiulotteisuus yhdistetynä tosi terävän näköiseen kuvaan ja hyvännäköiseen liiketoistoon teki elokuvasta ennennäkemättömän kokemuksen. Suosittelen.

Jotkut Hobitti-elokuvan arvostelut ovat kritisoineet liiankin hyvännäköistä ja tarkkaa kuvaa ja kertoneet tarinan jäävän sivuosaan, kun katsojat keskittyvät seuraamaan liian hyvännäköistä kuvaa. Itse olen täysin eri mieltä, eikä erinomainen kuva mielestäni pilaa mitenkään elokuvan tarinaa.

Kommentit

5 kommenttia

 1. anonyymi kirjoitti 19.12.2012 kello 16:40
 2. Nimetön kirjoitti 19.12.2012 kello 16:50

  itteä on turhauttanut lukea just näitä arvosteluja, että: ´liian tarkka kuva´. kiva että joku näkee asian positiivisena, mitä se myös omasta mielestä on.

 3. Jotkut tykkää kirjoitti 19.12.2012 kello 17:16

  Itse kävin kattomassa tuon hobitin hfr versiona, ja voi sanoa että on ihan tervetullut uudistus tää tupla framerate. Huomaa enemmän asioita mitä tapahtuu varsinkin taistelukohtauksissa. Eri asia on miten niihin kiinnittää huomiota, sitten blu-raylta katottaessa pääsee katteleen uudestaan samaa kohtausta kymmeniä kertoja. Jokainen omalla tyylillään, hobitti, hfr 3d:nä oli hyvä leffa, suosittelen.

 4. Nushi kirjoitti 19.12.2012 kello 17:45

  Eilen kävin katsomassa ja jotenkin ainakin allekirjoittaneen silmään korkea kuvataajuus teki vaikutelman, kuin ihmisten liikkeet olisivat olleet pikakelattuja. Voihan tuo olla ihan elokuvastakin kiinni, mutta oletin, että se johtui uudesta tekniikasta. Oli silti todella hienoa kuvaa, suosittelen!

 5. Ei valitettavasti vakuuttanut kirjoitti 19.12.2012 kello 19:46

  Hyvä, että jotkut myös pitivät elokuvasta, koska itse en pitänyt, en elokuvasta enkä liiemmin myöskään tekniikasta. Elokuvasta oli mielestäni hävinnyt elokuvamaisuus, näytti vähän lavastetulle näytelmälle. Myös jotkut kohtaukset näytti nopeutetuille. Kuva oli kylläkin tarkka, sitä ei käy kiistäminen. Mutta itse elokuva oli tylsä ja liian pitkä, valitettavasti. Olisin halunnut tykätä, mutta en vaan tykännyt.

 • Seuraa Digileluja

  Facebook Twitter RSS Google+