Katsotko älytelevisiota kalsarit jalassa? Ei ehkä kannata

14.12.2012    

DigiTVHaittaohjelmia löytyy nykyään myös internetiin yhdistetyistä televisioista. Esimerkiksi tietoturvayhtiö ReVuln kertoo löytäneensä tavan päästä käsiksi Samsungin älytelevisioihin. Samsungin ohjelmistossa olevan vian vuoksi hyökkääjä voi esimerkiksi asentaa haittaohjelmia televisioon.

Hyökkääjä voi myös esimerkiksi varastaa nettipalveluiden, esimerkiksi Netflixin, käyttäjänimen sekä salasanan ja käyttää niitä omiin tarkoituksiinsa. Hyökkääjä pääsee myös käsiksi televisioon mahdollisesti liitettyihin USB-massamuistilaitteisiin ja voi lukea niillä olevia tiedostoja. Myös televisiolla katsotuista videoista ja kuvista sekä kuunnellusta musiikista voidaan saada tietoja.

Hyökkääjä voi myös esimerkiksi vakoilla uhrejaan joissain televisiomalleissa olevan kameran ja mikrofonin avulla. Hyökkääjä voisi jopa rakentaa nettipalvelun, mitä kautta sivulla vierailevat käyttäjät voisivat katsella ja kuunnella uhrien olohuoneita. Joten pitäkääpä housut jalassa televisiota katsellessanne.

ReVulnin löytämältä hyökkäystavalta on helppo suojautua, sillä tällä hetkellä sillä ei pääse käsiksi televisioihin, jotka on liitetty NAT:ia käyttävään verkkoon. ReVulnin edustajan mukaan NAT olisi kuitenkin mahdollisesti kierrettävissä lisätyöllä.


Lähde: Ars Technica

Kommentit

2 kommenttia

  1. Observer kirjoitti 14.12.2012 kello 20:28

    Tuollaiset televisiot toimivat helposti myös kybersodankäynnin välineinä.

  2. Porsas kirjoitti 15.12.2012 kello 18:46

    Katson kommandona…

  • Seuraa Digileluja

    Facebook Twitter RSS Google+