Netflix uudistaa tarjontaansa – yksinoikeus Disneyn studioiden uutuuselokuviin

5.12.2012    

NetflixNetflix ja Walt Disney Studios ovat sopineet yhteistyöstä, jonka johdosta Netflix saa yksioikeuden Disneyn sekä Walt Disney Animation Studiosin, Pixarin, Marvelin ja Disneynaturen uusiin elokuviin. Netflix on tunnettu siitä, että sen tarjonnassa on yleensä vain hieman vanhempia elokuvia ja sarjoja. Uusi yhteistyö kertoo kuitenkin Netflixin tavoitteista saada tuoreimpia elokuva tarjontaansa.

Yhteistyön johdosta Netflix tulee saamaan Disneyn uudet elokuvat tarjontaansa noin seitsemän kuukautta teatteriesitysten jälkeen. Netflixin yksioikeus Disneyn uusiin elokuviin alkaa kuitenkin vasta vuonna 2016. Netflix tuo jo ensi vuonna katsottavaksi Disneyn suoraan DVD:lle julkaisemia uusia elokuvia ja Dumbon sekä Pocahontasin kaltaiset vanhemmat elokuvat lisätään Netflixin tarjontaan saman tien.

Netflixin ja Disneyksen sopimuksen hintaa ei ole kerrottu julkisuuteen, mutta arvioiden mukaan Netflix saattaa maksaa Disneylle vuosittain jopa 300 miljoonaa dollaria (noin 230 miljoonaa euroa).

Netflix on yleensä saanut sovittua esitysoikeuksista vain paikallisesti, joten palvelulla on esimerkiksi Yhdysvalloissa, Kanadassa, Britanniassa ja Suomessa erilaiset esitysoikeudet. Netflixin ja Disneyn nyt solmima sopimus kattaa esitysoikeudet vain Yhdysvalloissa.


Lähde: CNN

Kommentit

4 kommenttia

 1. Aleks kirjoitti 5.12.2012 kello 20:03

  Lucasfilm unohtui jutusta, eli tulevat Star Wars -rainat sekä mahdollisetu Inkkari Jones -leffat saadaan myös. Mainio homma!

 2. Digilelujen Jani kirjoitti 5.12.2012 kello 21:50

  > Lucasfilm unohtui jutusta, eli tulevat Star Wars -rainat sekä mahdollisetu Inkkari Jones -leffat saadaan myös.

  Star Wars episode 7 -elokuva on tarkoitus julkaista vuonna 2015, jolloin Netflixillä ei ole vielä oikeuksia elokuvaan (Starz omistaa oikeudet esittää Disneyn elokuvat vuoden 2015 loppuun saakka). Tämän jälkeen julkaistavat Star Wars elokuvat kuuluvat Netflixin sopimuksen piiriin.

  Vielä ei ole myöskään mitään takeita tuleeko Disneyn elokuvat saataville myös Suomen Netflixiin vuodesta 2016 lähtien.

 3. Eki kirjoitti 7.12.2012 kello 21:56

  Luin jutun suurella mielenkiinnolla, kunnes sitten lopussa tuli kylmä suihku: ”sopimus kattaa esitysoikeudet vain Yhdysvalloissa.” Miksi tätä edes uutisoitiin?

 4. Nimetön kirjoitti 7.12.2012 kello 23:29

  ”Miksi tätä edes uutisoitiin?”

  Ehkä esim. siksi, että kohtalaisen pienellä vaivalla tuon Netflixin USA:n ohjelmiston saa näkymään suomessakin?

 • Seuraa Digileluja

  Facebook Twitter RSS Google+