Videopalvelut kilpailevat sisällöstä – HBO:lle yksinoikeus Universalin elokuviin

7.1.2013    

HBOHBO ja Universal Studios ovat sopineet yhteystyöstä, jonka ansiosta HBO saa yksinoikeuden Universalin elokuviin seuraavan kymmenen vuoden ajaksi Yhdysvalloissa. HBO:lla on vastaavat yksinoikeussopimukset myös muun muassa Foxin ja Warner Brosin kanssa. HBO:n ja Universal Studiosin sopimuksen hintaa ei ole julkistettu, mutta arvioiden mukaan se olisi yli 200 miljoonaa dollaria vuodessa (yli 150 miljoonaa euroa).

HBO ei ole tietenkään ainoa yritys, joka hankkii itselleen elokuvien ja sarjojen yksinoikeuksia. Esimerkiksi Netflix teki joulukuussa vastaavan sopimuksen Disneyn kanssa ja hankki näin yksinoikeuden Walt Disney Studiosin,  Walt Disney Animation Studiosin, Pixarin, Marvelin ja Disneynaturen uusiin elokuviin.

Yksinoikeussopimukset ovat kuluttajien kannalta huono asia. Jos haluaa nähdä kaikki uutuuselokuvat, täytyy maksaa kaikille video-on-demand -palveluille kuukausimaksua. HBO:n, Netflixin ja vastaavien palveluiden yksinoikeussopimukset ovat yleensä paikallisia. Myös tällä kertaa HBO:n ja Universalin sopimus on voimassa ilmeisesti vain Yhdysvalloissa samoin kuin Netflixin ja Disneyn sopimus.


Lähde: TechCrunch

Kommentit

Yksi kommentti

  1. Tortsi kirjoitti 7.1.2013 kello 17:39

    Näistä vaikeista elokuvayhtiöiden ja levittäjien keskinäisistä sopimuksista johtuen olen tehnyt henkilökohtaisen yksinoikeussopimuksen Torrent-verkkojen kanssa elokuvien ja tv-sarjojen toimituksesta katseltavakseni. Ei tarvitse maksella moneen paikkaan kk-maksuja, kaikki tulee samalta luukulta.

  • Seuraa Digileluja

    Facebook Twitter RSS Google+