”Hirveä häly niin pienestä asiasta” – Netflix ei pelota Filmtownia

5.2.2013    

Elokuva”Hirveä häly niin pienestä asiasta. Vaikutus meille on ollut vähäisempi kuin säätila lauantaina”, kommentoi Filmtownin toimitusjohtaja Tero Nurminen Netflixiä. Elokuvia kivijalkamyymälöissä vuokraavien Filmtownin ja Makuunin elokuvavuokraukset jatkoivat laskua viime vuonna. Elokuvia vuokrattiin viime vuonna viisi prosenttia vähemmän kuin edellisenä vuonna ja elokuvien vuokraus laski saman verran myös vuonna 2011.

Netflixin ovat ottaneet käyttöönsä vasta ensimmäiset kokeilijat, eikä palvelu ole vielä laajentunut kovinkaan paljon Suomessa. Myös Viaplay ja HBO Nordic tulivat markkinoille muutama kuukausi sitten ja MTV MEDIA tuo oman Filmnet-videopalvelunsa tarjolle kenties jo kevään aikana.

Nämä palvelut tulevat varmasti vähentämään elokuvien vuokrausta tulevina vuosina, kunhan ihmiset tutustuvat niihin ja ottavat niitä käyttöön enemmän. Luultavasti Filmtownin Nurminenkin tulee vielä huomaamaan, etteivät videopalvelut olekaan mikään pieni asia.

Nykyiset videopalvelut eivät kuitenkaan miellytä kaikkia. Esimerkiksi allekirjoittanut heitti DVD-soittimen roskikseen uuden television oston myötä. Tarkoituksena oli hankkia elokuvat television oston jälkeen Netflixin tai jonkin muun palvelun kautta. Netflixin, HBO Nordicin ja Viaplayn sisältö ei kuitenkaan osoittautunut kovinkaan mielenkiintoiseksi ja tällä hetkellä odottelen MTV MEDIAn Filmet-palvelun sisällön paljastumista. Normaaliin videovuokraamoon en ole kuitenkaan enää menossa, sillä vuokraukset hoidan nykyään Samsungin älytelevisiossa toimivan SF Anytime -nettivuokrauspalvelun kautta.


Lähde: Yle

Kommentit

4 kommenttia

 1. Meitzi kirjoitti 5.2.2013 kello 22:49

  Ja mikä ihme siinä on että tekstitykset tuntuu aiheuttavat ongelmia. Ohan nyt sentään kaikilla DVD levyllä kunnon tekstitykset nii mite se voi olla että esim SF anytime palvelusta sitte tahdo löytyä suomi tekstityksiä.

  En sentään BlueRay kuvalaatua ole vaatimassa mutta DVD laatua kylläkin!

 2. nimetön. kirjoitti 6.2.2013 kello 1:07

  Mä en vaihda DVD-soitinta Netflixiin tms. etenkin kun Netflix käyttää suljettua Silverlight-p*skaa joka ei toimi linuxeissa. Ja muutenkin on helpompaa laittaa lätty soittimeen kuin viritellä laitteet jotain nettivideopalvelua varten. En tarkoita vähätellä Netflixiä mutta mulle se ei sovi, toisille sitten sopii joilla on kiinnostusta moiseen.

 3. antero kirjoitti 6.2.2013 kello 3:33

  Jaa, saakos Filmtowneista ja Makuuneista muutakin kuin irtokarkkia?

 4. Damien kirjoitti 6.2.2013 kello 9:43

  En sentään BlueRay kuvalaatua ole vaatimassa mutta DVD laatua kylläkin!

  ? 😀

 • Seuraa Digileluja

  Facebook Twitter RSS Google+