Laittomasti kopioiva pikkutyttöä kiusannut TTVK joutui kostoiskun kynsiin

14.2.2013    

TTVKTekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus ry (TTVK) on saanut eilen ja tänään paljon lokaa niskaansa eri medioilta. Syynä on TTVK:n uusi piraattilahti.fi -sivusto, jonka ulkoasun ja css-tyylitiedoston kopiointia vastustava TTVK on kopioinut härskisti suoraan Pirate Baystä.

TTVK on onnistunut hankkimaan itselleen kunnolla huonoa mainetta viime aikoina. Piraattilahden lisäksi TTVK:n pääsi maailmalla uutisotsikoihin marraskuussa, jolloin tämä rekisteröity yhdistys laittoi poliisit takavarikoimaan yhdeksänvuotiaan tytön Hello Kitty -tarroilla koristellun tietokoneen.

Ilmeisesti TTVK:n toilailut saivat jotkin tahot ryhtymään kostoiskuun, sillä TTVK:n sivut olivat aamupäivällä muutaman tunnin ajan alhaalla palvelunestohyökkäyksen vuoksi. TTVK:n sivut kaadettiin myös vuosi sitten, kun Elisa joutui estämään käyttäjiensä pääsyn Pirate Bayn sivuille.

TTVK ry:n toiminnanjohtaja Antti Kotilainen ei vielä tiedä aikooko ydistys tehdä palvelunestohyökkäyksestä tutkintapyynnön.

”Olemme niitä ajoittain tehneet. Mutta harvemminhan viranomaiset niistä selvyyttä saavat”, sanoo Kotilainen.


Lähde: Digitoday

Kommentit

9 kommenttia

 1. Porsas kirjoitti 14.2.2013 kello 13:27

  Taisi pikkutytön läppäri olla nalle puh -tarroin koristeltu. On muuten melko raflaava otsikko…

 2. TTVK kirjoitti 14.2.2013 kello 14:02

  TTVK ei kopioi __laittomasti__ kuten väitätte. Tarkoitushakuista sensationalismia tämä ”journalismi” mitä harrastatte.

  Pirate Bay on julkaistu KopiMi lisenssillä joka sallii ja suorastaan suosii kopioiden tekemistä. (Käyttöehdoissa yrityksiltä ja organisaatioilta pyydetään pyytämään lupa etukäteen, mutta käyttöehtojen rikkominen ei tee asiasta ”laitonta kopioimista”.)

 3. t kirjoitti 14.2.2013 kello 14:38

  @TTVK:

  ’Yhdellä poikkeuksella: Pirate Bayn julkaisemien käyttöehtojen mukaan yritykset tai yhteisöt eivät saa käyttää sisältöä ”pahoihin tarkoituksiin”, vaan heidän on maksettava sisällön käytöstä.

  Pirate Bayn käyttöehdoissa sanotaan, että sivusto varaa oikeuden laskuttaa käytöstä, joka rikkoo käyttöehtoja. Hinnaksi käyttöehdoissa ilmoitetaan 5 000 euron perusmaksun lisäksi kaikki mahdolliset ”muut kulut”, joita käyttöehtojen rikkomisesta syntyy.

 4. oikolukja kirjoitti 14.2.2013 kello 15:03

  ”Laittomasti kopioiva pikkutyttöä”

 5. vaarinvaliliha kirjoitti 14.2.2013 kello 15:19

  Onpas muuten harvinaisen surkeet sivu tuo piraattilahti.fi. Ei mitään muuta kun samaa linkkiä joka napin takana… Olis nyt ees vähän mielikuvitusta käyttäny ja laittanu vaikka videoiden alle jotain videomateriaaliin liittyvää tekijänoikeusasiaa jne. Surkeeta pelleilyä koko touhu, enkä kyllä kannata tuota TTVK:ta ollenkaan..

 6. dsdfs kirjoitti 14.2.2013 kello 15:25

  ÄLKÄÄ IHMISET WARETTAKO!

  Pelialalla yhtiöitä kaatuu (THQ) ja vaikka sitä ei sanota, niin varmasti piratismi on suurena syynä!

  Itse waretan sellaisia pelejä kuin esim. Harry Potter ja Viisasten Kivi, koska ei sitä enää mistään löydy!

 7. Jokkepappa kirjoitti 14.2.2013 kello 17:11

  TTVK = TissiäTussuaViinaaKaljaa

 8. Surffi kirjoitti 15.2.2013 kello 13:05

  Hirveää vävvätystä heti kun piraatteja kurmootetaan tai videopalvelu ottaa käyttöön laittomasti alunperinkin laadittuja tekstityksiä.

 9. amrz kirjoitti 15.2.2013 kello 22:33

  dsdfs, eiköhän THQ kaatunut ihan THQualityn takia. Vuodesta toiseen bugista sitä itseään julkaisivat, NES vuosista lähtien.

 • Seuraa Digileluja

  Facebook Twitter RSS Google+