Oho! TTVK osoitti pehmeämmän puolensa

6.2.2013    

TTVKPirate Bayn ylläpitäjät tukevat marraskuussa käynnistettyä The Promo Bay -sivustoa, jossa artistit ja videoiden tekijät voivat jakaa tuotoksiaan ilmaiseksi ja laillisesti. Jotkin tekijänoikeusjärjestöt ovat estäneet internetkäyttäjien pääsyn The Promo Bay -palveluun. Syyksi on kerrottu usein, että koska Pirate Bayn ylläpito on jotenkin mukana Promo Bayssä, täytyy sivuston olla laiton. Täysin laillisen Promo Bayn käyttö on ollut estettyä myös Suomessa, kiitos Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus ry:n (TTVK).

Yllättäen TTVK on nyt selvittänyt Promo Baytä ylläpitävän henkilön sähköpostiosoitteen ja kysellyt lisätietoja palvelusta. Promo Bayn ylläpitäjä kertoi TTVK:lle sivuston toimintaperiaatteen ja sen, ettei sivustolla ole mitään laitonta. Ilmeisesti TTVK kertoi tämän jälkeen virheestään Suomen oikeuslaitokselle, joka poisti eston.

TTVK:n yllättävän pehmeyden vuoksi kaikki suomalaiset voivat nyt etsiä uutta laillista musiikkia The Promo Baystä ja suomalaiset artistit voivat liittyä palveluun ja markkinoida tuotoksiaan sitä kautta.


Lähde: TorrentFreak

Kommentit

5 kommenttia

 1. Nihilisti kirjoitti 6.2.2013 kello 19:33

  Edelleenkin huvittaa, että ”länsi”maisessa demokratiassa ja niin kutsututssa vapaassa valtiossa, ei demokraattisesti valittu suurten yritysten etuja ajava yritys päättää vaan mikä blokataan ja mikä ei, sitten jälkeen päin lähtee kyselemään ”ai oikeesti ettekö te teekkään mitään pahaa ja laitonta?”
  Ja nyt uutisoidaan että TTVK teki jotain ”pehmeää”? Aivan kun heillä pitäisi olla mitään oikeuksia päättää mistään mitään…

 2. AK kirjoitti 6.2.2013 kello 19:56

  Kuten nihilisti sanoi. Ei ole mitään pehmeää siinä että ymmärsivät tehneensä virheen ja korjasivat sen. Varsinkin kun tehty virhe on sitä luokkaa ettei TTVKlla tulisi olla yhtään mitään valtaa päättää mitä sivuja ihmiset saavat käyttää ja mitä eivät.

  Ei Suomi tarvitse varsinaisesti järkeä tekijänoikeuslakiin, Suomen tarvitsee päästä eroon TTVKsta.

 3. Luke kirjoitti 6.2.2013 kello 20:06

  Ongelmahan on siinä, miten ”vapaasti” voi jokainen itse toimia ennen kuin aletaan rikkomaan toisten oikeuksia & vapauksia. Ylläolevalle tiedoksi, kyllä tämä Suomen ”karu” todellisuus voittaa useimmat mielikuvitusutopiat ja anarkistien sotatantereet. Epäkohtiin on puututtava jotenkin muutoin kuin itkupotkuraivari ”kaikki on paskaa” -asenteella. Toki on huono asiat jos ei TTVK:n kaltaisilla järjestöillä ole kaikkia faktoja hallussa mutta tosiaan, parempaan päin mennään.

 4. keijo kokko kirjoitti 7.2.2013 kello 20:59

  ”Those who trade liberty for security deserve neither”.
  Käytännössä kaikki pääsee edelleen esim tpb vaikka kuinka sitä estellään. Viimeistään tässä vaiheessa pitäisi unohtaa moinen pelleily, kun sivuja estetään ihan perstuntumalta ja mielivaltaisesti. Ainoat jotka oikeasti TTVK toiminnasta hyötyy on alkoholisoituneet artistit joiden töitä ei kukaan halua nähdä tai kuulla.

 5. Jouko kirjoitti 7.3.2013 kello 16:47

  Oho!
  TTVK ry:n omalla piraattilahti.fi sivulla kerrotaan promon olevan laiton.

 • Seuraa Digileluja

  Facebook Twitter RSS Google+