Pätkivä televisiokuva harmittaa iptv-käyttäjiä

19.3.2013    

IPTVIPTV-palvelut, kuten esimerkiksi Elisa Viihde, Sonera Viihde ja Maxivision Viihde tarjoavat televisiokanavat kotiin internetin kautta. Iptv-palvelut ovat herkkiä internetyhteyden ongelmille ja kuva saattaa pätkiä tai jumittaa kokonaan nettiyhteyden häiriöiden tai katkosten vuoksi.

Esimerkiksi Maxivisionin Facebook-sivuille ilmaantuu tasaisin väliajoin vikailmoituksia eri käyttäjiltä liittyen palvelun pätkimiseen. Maaliskuussa Maxivisionin Facebook-sivuille on kirjoitettu ongelmista kaksi kertaa (tässä ja tässä). Asiakkaan tilannetta ei auta ollenkaan, jos iptv-palvelun tarjoaja tarjoaa vastaukseksi vain ”emme ole saaneet vikailmoituksia muilta käyttäjiltä, joten vika ei siten voi olla meidän palvelussamme”.

Televisiokuvan pätkiminen ärsyttää varmasti, mutta on hankala selvittää puhuuko iptv-operaattori totta vai johtuuko vika kuitenkin lopulta heidän palvelustaan, vai onko vika kenties internetyhteyden tarjoajan tai loppukäyttäjän verkossa.

Onko sinulla kokemusta pätkivästä IPTV-palvelun kuvasta?

Kommentit

3 kommenttia

 1. Timo kirjoitti 20.3.2013 kello 11:50

  TVkaista on pitkään pätkinyt jo niin pahasti että 8 Mbps streami on ollut käytännössä katselukelvoton ”ruuhka-aikoina”. Asiakaspalvelu vastaa samaan tyyliin, eli ”ei ongelmia muilla”. Samaan aikaan kuitenkin muutoin nettiyhteyteni toimii täydellä 100 Mbps nopeudella. TVkaistan cache-palvelimen vaihdosta ei ole apua.

  YouTubessa 1080p-videot bufferoivat niin paljon ettei niitäkään voi katsoa ilman jatkuvaa odottelua. Tuntuu että osa videoista toimii hyvin ja osa ei, liekö ne eri jakelupalvelimilla sitten. Ratkaisuna tähän estin liikenteen palomuuristani kokonaan verkkoon 46.28.247.0/24 (joka ainakin minulla on youtuben käyttämä cdn) ja nyt YouTuben flash-soitin parin sekunin odottelun jälkeen luovuttaa ja alkaa streamaamaan videota youtuben omilta palvelimilta ja nopeus on täysi 100 Mbps.

  Mietin että saisiko TVkaistaan sovellettua samaa viritystä, mutta ei tarvinne enää kauaa miettiä koko TVkaistan käyttöä.

 2. Markus K kirjoitti 20.3.2013 kello 21:30

  Meillä on Elisa Viihde ja se pätkii jatkuvasti, mikä on todella ärsyttävää. Nopeus 24/1 mbit/s.

 3. Kaverin poika kirjoitti 21.3.2013 kello 10:41

  Vinkki pätkimiseen joka toimii ainakin Elisa Viihteessä:

  1. Virta pois boksista
  2. Virta pois modeemista minuutiksi
  3. Kytke virta modeemiin
  4. Odota että modeemi saa taas yhteyden
  5. Kytke virta boksiin

  Minulla auttaa pätkimiseen tämä toimenpide. Jos ei auta niin vika on yhteydessä. Voi olla että vaatii pidemmän tauon. Kokeile yön yli.

 • Seuraa Digileluja

  Facebook Twitter RSS Google+