TTVK sulkee suomalaisia tallennuspalveluita

6.3.2013    

TTVKTekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus ry (TTVK) uhkasi marraskuussa oikeustoimilla suomalaisia televisio-ohjelmien verkkotallennuspalveluita. TTVK kertoo, että Elisa Viihteen, Sonera Viihteen ja Maxivisionin kaltaiset IPTV-palvelut rikkovat tekijänoikeuslakia. TTVK:n mukaan palveluiden mahdollistama televisio-ohjelmien tallennus yhtiöiden palvelimille ei ole lain tarkoittamaa yksityistä kopiointia, eikä yksikään yritys ole hankkinut tarjoamiinsa palveluihin asianmukaisia lupia.

TTVK:n painostus on saanut jo kaksi uhria, sillä Salon Seudun Puhelin ja ahvenanmaalainen Ålcom ovat lopettaneet televisio-ohjelmien tallennuspalvelunsa. TTVK on vaatinut yhteensä noin kahtakymmentä yritystä sulkemaan vastaavat palvelut.

TTVK:n toimet tulevat luultavasti lisäämään piratismia, sillä osa palveluiden sulkemisesta harmistuneista asiakkaista tullee etsimään ainakin osan ohjelmista tulevaisuudessa netistä. Myös moni muu pitää TTVK:n toimia järjettöminä ja tulee koston vuoksi lisäämään omaa piratismiaan.


Lähde: Turun Sanomat

Kommentit

11 kommenttia

 1. Manse22 kirjoitti 6.3.2013 kello 9:31

  Kiva kun tuollainen firma saa ottaa lain omiin käsiinsä ja pääsee vapaasti mellastamaan. Raivotautinen koira olisi jo lopetettu.

 2. Simakuutio kirjoitti 6.3.2013 kello 9:39

  TTVK ry ei ole edes firma. Ihan tuiki tavallinen rekisteröity yhdistys. En voi ymmärtää, millä vipuvarrella TTVK ry oikeasti kuvittelee voivansa käskyttää muita…

 3. pelle kirjoitti 6.3.2013 kello 10:02

  On se hienoa että meillä on TTVK tapainen kehityksentappaja. Heti kun oikeasti alkaa olla fiksuja palveluita niin pitää nämä tuhota.

 4. Jouko kirjoitti 6.3.2013 kello 16:37

  Laissa ei ymmärtääkseni määritellä mistä se tallennustila täytyy ostaa. Joku ostaa kivijalkamyymälästä ja toinen internetistä ja kolmas kaverilta.

 5. Jeppe kirjoitti 6.3.2013 kello 18:17

  Eikö olisi helpompaa filtteröidä ttvk:n liikennettä niin etteivät pääse kyseisiin palveluihin. Samalla voisi yhdistyksen työntekijöiden mobiilipalvelusta poistaa datapaketit. Myös kaikki kotiin myytävät liittymät pitäisi heidän osaltaan pistää myyntikieltoon. Pääsisivät takaisin 60 luvulle, minne haluavat siirtää koko suomalaisen yhteiskunnan.

 6. Ihminen, ei kloonattu kirjoitti 6.3.2013 kello 20:17

  TTVK haluaa omistaa kaiken mikä verkoissa ym. liikkuu. Kilpailun salliminen ei missään nimessä tule kysymykseen. Ihankuin monopoli ry mutta ei siis kyläyhdistys ne kun eivät ole tuhoamassa tulevaisuutta. Lähiaikoina ne saa autoista kilometrikorvauksia kun niissä tallennetaan mustaanlaatikkoon.

 7. Perussuomalainen kirjoitti 6.3.2013 kello 21:46

  Alkaa olla tuolla kyseisellä yhdistyksellä kansan vihat niskassa.

  Kannattaapi katsoa ketkä ovat yhdistyksen jäseniä ja jättää heidän tuotteensa ostamatta. Jatkossa jätän siis suomalaisten artistien tuotokset ostamatta.

 8. persus kirjoitti 7.3.2013 kello 1:20

  ttvk saa haistaa pitkän vitun. Mielipuolinen lahko. Estävät vapaata sanaa ja kuvan viestintää. Eiks tämä rajoittaminen ole EU:n tahdon ja normien vastaista? Hävetkää!

 9. keijo kokko kirjoitti 7.3.2013 kello 15:13

  Mitä täällä valitetaan. Katsooko joku oikeasti vielä telkkaria… Tulkaa nyt ihmiset 2000 luvulle. Suomalaiset sarjat ruudusta ja katsomosta (josta saisivat silverlightin korvata muulla), ja ulkomaiset sarjat ilmaisista stream palveluista. Streamin katsominen on suomessa laillista, koska materiaalista ei muodostu kopiota käyttäjän kiintolevylle. Tähän se oman käsityksen mukaan kuitenkin on menossa, erotuksena se että sisällöntuottajat alkavat itse tarjoamaan näitä palveluita. TTVK:llä ei ole mitään sanaa asiaan, koska palvelut toimivat ulkomailla.

  mutta eiköhän tässä murroksesssa mediataloja häviää suomesta. Liian paljon ostavat ohjelmia, jotka tulevaisuudessa aletaan toimittamaan ilman välikäsiä. Vain omalla tuotannolla selviää tulevaisuudessa.

 10. nimetön. kirjoitti 9.3.2013 kello 23:53

  TTVK jälleen kerran kehityksen jarruna. Sitäpaitsi joku siteerasi lakia tuolla TS:n keskusteluissa ja siinä mainittiin että ohjelmia voi tallentaa verkkoon.

 11. nimetön. kirjoitti 9.3.2013 kello 23:56

  Keijo Kokolle, kyllä suurin osa ihmisistä vielä katsoo televisio-ohjelmat nimenomaan televisiosta. Harva loppujen lopuksi käyttää mitään stream-palveluita ja ne on varsinkin vanhoille ihmisille vaikeakäyttöisiä! Sitäpaitsi Katsomon kaltaiset palvelut on pilattu juuri sillä silverlightilla joka ei pelaa mm. linuxeissa ja lisänä kuvanlaatu on ihan suolesta eikä ohjelmia voi tallentaa itselle ollenkaan.

 • Seuraa Digileluja

  Facebook Twitter RSS Google+