TTVK:n piratismin vastainen kampanja oli floppi

28.3.2013    

TTVKTekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus ry (TTVK) avasi helmikuussa piraattilahti.fi -sivuston, jossa se markkinoi lailllisia elokuva- ja musiikkipalveluita. TTVK kertoo nyt markkinointitempauksensa onnistuneen yli odotusten, sillä sivuilla on käynyt vajaan kahden kuukauden aikana yli 200 000 yksittäistä kävijää.

TTVK:n piraattilahti.fi -sivusto sai paljon julkisuutta heti palvelun avaamisen jälkeen, sillä kopiointia vastustava TTVK oli itse kopioinut sivustonsa css-tyylitiedoston suoraan Pirate Bayn sivustolta. Kopioinnin seurauksena useat kotimaiset uutispalvelut keräsivät aiheesta kirjoitetuille uutisilleen tuhansia lukijoita. Uutinen levisi myös ulkomaille, sillä useat ulkomaiset uutispalvelut kirjoittivat myös aiheesta.

Näin ollen uskonkin, että suurin osa piraattilahti.fi -sivustolla käyneistä henkilöistä on vieraillut sivuilla vain katsomassa mitenkäs se TTVK oikein rikkoikaan tekijänoikeuksia käyttämällä Pirate Bayn sivuilta varastettua css-tyylitiedostoa. Luultavasti vain harvat sivustolla vierailleet kävijät ovat oikeasti kiinnostuneet laillisista latauspalveluista.


Lähde: TTVK

Kommentit

4 kommenttia

 1. Kopioapina kirjoitti 28.3.2013 kello 17:43

  Itsehän nimenomaan kävin noilla sivuilla kriittisen uutisen vuoksi ja olihan se todettava, että tekopyhyydellä kopioidaan toisten tekemisiä. Who watches the watchers?

 2. ei löytyny linuxia kirjoitti 29.3.2013 kello 0:04

  eli oli huono sivusto

 3. torspo kirjoitti 30.3.2013 kello 12:25

  TTVK:n luvatta kopioidusta sivustosta tuli ainakin SoMessa julkinen vitsi jota jaettiin ahkerasti.

  Ei ihme että kävijöitä ja naureskelijoita riitti sivustolla useampikin, samalla kun TTVK:n viimeisetkin uskottavuuden rippeet murenivat.

 4. tero högfors kirjoitti 30.3.2013 kello 23:31

  TTVK:n toiminnanjohtaja Antti Kotilainen raportissaan:
  ”Pirate Bay:n suomalaisten käyttäjien määrät ovat tippuneet vuodessa 81 %. Tämä luku on lähellä sitä markkinaosuutta, joka kolmella suurimmalla teleoperaattorilla on laajakaistamarkkinoista.”

  Jotenkin naurettavalta tuntuu, että Antti kehtaa raporttiinsakin kirjoittaa tuollaista, vaikka tietää itsekin ettei luku ole mitenkään todellisuutta vastaava. Silmät kirkkaana kehtaa antaa kuvan, että lataajat eivät olisi siirtyneet piratebay:n virallisen sivun käyttämisen sijaan vain välityspalvelinten kautta toimiviin sivustoihin.

  Ottamatta kantaa siihen kumpi osapuoli koko kiistassa on oikeassa, niin pakko todeta TTVK:n taistelukeinojen olevan melko säälittäviä.

 • Seuraa Digileluja

  Facebook Twitter RSS Google+