Iron Skyn ohjaaja lyttää HBO Nordicin

3.4.2013    

HBOIron Sky elokuvan ohjaaja Timo Vuorensola antaa suoraa palautetta HBO Nordicille Facebookissa julkaisemassaan avoimessa kirjeessä. ”Rakas HBO Nordic, teidän palvelunne on surkea”, sanoo Vuorensola kirjeensä alussa. Vuorensola kertoo hankkineensa HBO Nordicin, koska halusi katsoa Game of Thrones -sarjaa laillisesti.

Vuorensola kritisoi aluksi  HBO Nordicin kuvanlaatua. Kuva on kyllä teräväpiirtoa, mutta laatu on Vuorensolan mukaan kaukana HD-laadusta. Kuvaa on pakattu liikaa, joten se on todella huonolaatuista. Kuva myös pätkii, jonka vuoksi palvelu on käytännössä käyttökelvoton. HBO Nordic näyttää HBO:n sarjat noin vuorokauden Yhdysvaltain ensiesityksen jälkeen, mikä on kuitenkin monille sarjojen faneille liikaa. Vuorensola kertookin Game of Thronesin kolmannen kauden avausjakson löytyneen ensiesityksen jälkeen kaikkialta, paitsi HBO Nordicista.

Vuorensola sanookin suoraan HBO Nordicin olevan liian kallis, kuvanlaatu on roskaa ja ohjelmat näytetään liian pitkällä viiveellä. Vuorensola kertoo jatkavansa HBO Nordicin tilausta, mutta hankkivansa sarjat parempilaatuisina ja nopeammin suoraan Pirate Baysta.

Videopalvelut ovat saaneet lokaa niskaansa muualtakin, sillä MB-lehden toimittaja haukkui puolestaan Filmnet-videopalvelun.

Kommentit

5 kommenttia

 1. trnm kirjoitti 3.4.2013 kello 8:53

  No, tätä samaa kuulee jokasuunnasta! Tietoverkot/palvelut eivät ole siinä kunnossa, että verkon kautta pystyisi oikeasti mitään katsomaan.

  Ainoa tapa on, että tallentaa omalle levylle ja katsoo sitten, suoratoisto vaatii virheetöntä kaistaa ja sitä ei vain täällä periferiassa ole juuri missään.

 2. Digilelujen Jani kirjoitti 3.4.2013 kello 9:05

  > Tietoverkot/palvelut eivät ole siinä kunnossa, että verkon kautta pystyisi oikeasti mitään katsomaan.

  Kyllähän jotkut palvelut toimii hienosti streamaamallakin.
  Vuorensolakin kehuu kirjeessään Netflixiä, joka toimii hänen mukaansa moitteettomasti. Kuukauden Netflix-testijakson aikana huomasin myös saman, hienosti toimi.

 3. Nimetön kirjoitti 4.4.2013 kello 15:43

  Ja tuskin se vika nyt voi pelkästään tietoverkoissakaan olla, kun piraattiversioina ohjelmat saa ladattua ilman mitään ongelmia ja viiveitä. Ja yleensä vielä parempilaatuisina kuin näistä virallisista palveluista.

 4. Teinispedet kirjoitti 6.4.2013 kello 11:10

  Uuden autonkin saa nopeemmin varastamalla sen tehtaalta, kuin odottamalla että se toimitetaan kauppoihin.

  DVDtkin saa nopeemmin varastamalla ne painosta, sen sijaan että odottaa että ne tulee kauppoihin.

  Jos oikeasti arvostaa tekijöiden työtä, niin maksaa sisällöstä sellaisessa paikassa, jonka kautta tekijät saa rahaa, jotta jatkavat Game of Thronesin tuottamista jatkossakin.

  Menkää ja pöllikää Vuorensolan uudet tuotannot sen kovalevyltä, koska mä haluun nähdä ne 1 millisekunti valmistumisen jälkeen raw formaatissa. Kaikki muu on kusetusta. Katsotaan mitä Timo sitten kirjoittaa.

 5. Nimetön kirjoitti 6.4.2013 kello 22:55

  Alkoiko keulia? Homman pointtihan oli siinä, että tekosyitä ovat nuo väitteet tietoverkon riittämättömyydestä. Jos kerran piraattiversiot liikahtavat netissä ongelmitta, niin mikseivät sitten virallisetkin versiot? Ja Netflix on tosiaankin hyvä esimerkki siitä, miten homma hoidetaan oikein. Muut voisivat ottaa mallia.

 • Seuraa Digileluja

  Facebook Twitter RSS Google+