Katso jääkiekon MM-kisojen kaikki ottelut ilmaiseksi, ohjeet täällä

11.4.2013    

JääkiekkoJääkiekon MM-kisat alkavat perjantaina toukokuun 3. päivä ja MTV3 myy MTV3 Total kanavapakettia, jota kautta voi seurata kaikki kisojen ottelut. Kaikki ottelut voi katsoa kuitenkin myös ilmaiseksi, kunhan viitsii nähdä hieman vaivaa. Ilmaiskatselu on kaiken lisäksi laillista.

Viime vuonna MTV Media piti ilmaiskatselua varastamisena, mutta esimerkiksi Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskuksen (TTVK) mukaan ilmaiskatsoja ei rikkonut lakia.

Viime vuonna kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF näytti kaikki ottelut YouTube-kanavansa kautta ja sama toiminta tullee toivottavasti jatkumaan tänäkin vuonna. IIHF kuitenkin esti joidenkin maiden käyttäjiä näkemästä otteluita ja myös suomalaisten pääsy otteluvideoihin oli estetty. Videoita pystyi kuitenkin katsomaan esimerkiksi käyttämällä Firefoxissa toimivaa YouTube Unblocker -lisäosaa. Myös muille selaimille on tehty vastaavia lisäosia. YouTuben maarajoituksen voi myös kiertää esimerkiksi käyttämällä jotain ulkomaalaista välityspalvelinta, joita löytyy esimerkiksi tältä listalta.

IIHF päätti kuitenkin viime vuonna viivästää YouTuben kautta näytettäviä otteluvideoita 30 minuuttia. Tämän toivottiin vähentävän maarajoitusten kiertämistä ja tuovan enemmän katsojia maksullisille kanaville.

Monet tahot toivovat suomalaisten maksavan lätkän MM-kisojen seuraamisesta, mutta jääkiekon MM-kisojen seuraaminen maksukanavilta ei onnistunut täysin ilman ongelmia viime vuonna. Esimerkiksi Elisa Viihteen kautta katsotut pelit pätkivät pahasti otteluiden aikana, jonka vuoksi Elisa kehotti asiakkaitaan katsomaan ottelut vasta myöhemmin tallenteilta. Myös monet IPTV-asiakkaat joutuivat pettymään, sillä maksullinen MM-kiekko 24/7 kanava näkyi yksinoikeussopimuksen vuoksi vain Elisa Viihteen kautta. MM-kiekko 24/7 kanavaa mainostettiin kuitenkin laajasti, eikä missään kerrottu Elisan yksinoikeussopimuksesta. Tämän vuoksi muun muassa monet Soneran, Lumotv:n ja Maxivisionin IPTV-asiakkaat hankkivat kanavapaketin turhaan.

Kommentit

10 kommenttia

 1. Kr3pS kirjoitti 11.4.2013 kello 14:37

  ”perjantaina maaliskuun 3. päivä” ehkä kuitenkin perjantaina toukokuun 3. päivä

 2. Digilelujen Jani kirjoitti 11.4.2013 kello 14:45

  Oho 🙂 Kiitos huomautuksesta, päivitin kuukauden juttuun.

 3. vesa kirjoitti 17.4.2013 kello 17:31

  ”ohjeet täällä”?? Missä ohjeet. Tekstissä oli kyllä vinkkejä mut ei mitään suoranaista ohjetta…

 4. Masa kirjoitti 30.4.2013 kello 21:03

  Onhan noita sivuja mistä sen näkee, osasta jopa Mertarannan selostamana.

  Yks parhaiten viime vuonna toimineista oli http://www.viplivesports.eu/. Googleen kun laitat ”jääkiekon mm-kisat netissä” niin johan tulee linkkejä keskustelupalstoille, joissa annetaan lisää linkkejä.

 5. Nimetön kirjoitti 3.5.2013 kello 9:56

  Näkyykö tuosta http://www.viplivesports.eu/. Mertarannan selostuksella?

 6. Timo Marjoniemi kirjoitti 3.5.2013 kello 19:46

  Nyt voitetaan

 7. anita kirjoitti 4.5.2013 kello 21:02

  EI OLE KOMMENNTTIA TÄLLÄ KERTAA

 8. Santerin Ässä kirjoitti 5.5.2013 kello 16:36

  Moro,

  Tähän aiheeseen liittyen minulla olisi nettisivu, mistä löytää kaikki Suomen pelit ja muutkin pelit netistä. Ei tarvita ylimääräsiä maksuja tai mitään latauksia koneelle. Päivittelen pelien aikana, ennen ja jälkeen sivuille linkkejä, minkä lisäks olemassa on ennakot.

  Jos sivuston luojalle sopii, niin laitan tähän linkin mistä saa ohjeet katsomiseen. Thänks!

  http://santerinassa.blogspot.fi/2013/05/mm-kisat-ilmaiseksi-2013-santerin-assa.html

 9. JerryX kirjoitti 7.5.2013 kello 21:45

  Mahtavaa ! Kiitos tiedoista ja linkeistä !

 10. Santerin Ässä kirjoitti 13.5.2014 kello 1:35

  Moro,

  Tänäkin vuonna mm-kisat näkyvät ilmaiseksi minun sivustoni avulla. Sieltä löytyy hyvät ohjeet monenlaisten lähetysten katsomiseksi. Menkää siis sinne ja nauttikaa ilmaisesta mm-lätkästä täysin laillisesti!

  http://santerinassa.blogspot.fi

 • Seuraa Digileluja

  Facebook Twitter RSS Google+