Tekstitykset puuttuvat usein MTV3-kanavalla

24.5.2013    

MTV3Jo pidemmän aikaa ainakin MTV3:n prime time -katseluajan ohjelmista on puuttunut tekstitykset aina mainosten jälkeen lähes 10 sekunnin ajan. Kymmenen sekuntia voi tuntua lyhyeltä ajalta, mutta sinä aikana jää tosi usein 6 – 10 riviä tekstejä näkymättä, joka häiritsee esimerkiksi sarjojen katselua.

Ongelma liittynee MTV Median lähetystekniikkaan. Toinen mahdollinen syypää voisi olla tekstittäjien laiskottelu. MTV Mediahan ulkoisti käännöstoiminnan Broadcast Text Internationalille viime vuoden lokakuun alussa. Tämän jälkeen lähes 90 prosenttia kääntäjistä irtisanoutui, koska heidän tulonsa tippuivat todella paljon.

Marraskuussa käännöksiä tekevät av-alan asiantuntijat kertoivat MTV:n käännösten heikentyneen, sillä osa teksteistä on jäänyt kääntämättä tai jopa kokonaisia ohjelmia on lähetetty ilman tekstejä. Kääntäjien mukaan Tunteita ja tuoksuja sarja jopa siirrettiin yllättäen tauolle kääntäjien puutteen vuoksi.

Kommentit

4 kommenttia

 1. Nimetön kirjoitti 24.5.2013 kello 10:34

  Lähetystekninen ongelma, ei liity suomentajiin.

 2. Kasperi kirjoitti 24.5.2013 kello 13:18

  Ei riitä että tekstit ei toimi. Mainosten aikainen melu pakottaa pitämään tv-ääntä niin pienellään kerrostalossa että ei kuule milloin mainokset loppuu ja joka tapauksessa jää ensimmäiset tekstit näkemättä oli niitä tai ei.
  Onneksi voi peruuttaa hyvällä digiboksilla se menetetty tekstikohta takaisin ja mainoksia ei tarvi katsoa ollenkaan.

 3. mansu kirjoitti 25.5.2013 kello 2:21

  Ainakin ne olemassa olevat tekstit on usein suomennettu päin peetä. Joskus niissä ei ole mitään järkeä, kuin ne olisi suomennettu ihan jotain toista ohjelmaa varten. Tyyliin, tietokone ajurit suomennetaan kuljettajiksi.

 4. nimetön. kirjoitti 27.5.2013 kello 1:29

  Lähetystekniikkaan? Onko MTV3 alkanut myös pääkanavallaan käyttää DVB-Sub tekstitystä? Olen luullut että sillä on edelleenkin käytössään kiinnipoltetut tekstit.. Itse jos saan veikata niin veikkaisin syyksi tekstittäjien puutetta, eli porukkaa ei vaan saada töihin silloin kun niitä olisi. Jos kerran noin suuri määrä on irtisanoutunut niin en ihmettele että pulaa teksitttäjistä on ja mahdollisissa sairastapauksissa ei ole ketään yksinkertaisesti tekstittämässä ohjelmia.

 • Seuraa Digileluja

  Facebook Twitter RSS Google+