George Lucas ja Steven Spielberg uskovat nykyisten elokuvateattereiden kuolevan

16.6.2013    

ElokuvaGeorge Lucas ja Steven Spielberg ovat kertoneet ajatuksiaan elokuvateattereiden tulevaisuudesta. Ohjaajat kertovat studioiden pitävän tällä hetkellä megaluokan elokuvista, joiden teko maksaa pari sataa miljoonaa euroa. Spielberg kertoi, että esimerkiksi hänen kaksi Oscar-palkintoa voittanut Lincoln oli todella lähellä päätyä vain televisiolevitykseen.

Monet elokuvat tulevat nykyään nettilevitykseen esimerkiksi Netflixin tai HBO:n kautta vain muutaman viikon kuluttua teatteriensi-illan jälkeen. Ohjaajat uskovat tämän vähentävän elokuvissa käyntiä rajusti ja viimeinen niitti tulee olemaan muutaman megaelokuvan floppaus. Tämän jälkeen elokuvastudiot tulevat muuttamaan toimintatapojaan radikaalisti.

Ohjaajat uskovat Lincolnin tapaisten elokuvien siirtyvän enenevässä määrin vain televisio- sekä nettijakeluun ja vain megaluokan elokuvia esitetään enää elokuvateattereissa. Samalla elokuvateatterit muuttuvat suuriksi viihdekeskuksiksi ja lippujen hinnat tulevat nousemaan sadan euron lähettyville.


Lähde: The Verge

Kommentit

2 kommenttia

 1. Markus Jääskeläinen kirjoitti 16.6.2013 kello 13:54

  Liikaa tarjotaan ja uusia elokuvia tänä päivänä. Pitää kaikki saada nopeasti/tehokkaasti ja halvalla kasaan rahan himo silmissä. Harva leffa enää erottuu joukosta omalla mielenkiintoisella tavalla. Hyvä perusasia esim. käsikirjoitus/ mielenkiintoinen tarina on unohtunut usealta tekijältä vallan kokonaan efektien lumoissa. Miksei vois tehdä rauhassa/tyylillä laatua harkinnalla kuin nopeaa tusina tavaraa? nimimerkillä. Ei määrä vaan laatu,vai miten se nyt oli?

 2. mansu kirjoitti 17.6.2013 kello 7:09

  Elokuvien laatu alkoi menemään alamäkeen juuri silloin kun nuo efekti kikkailut alkoivat. Keskityttiin pelkästään näyttäviin efekteihin, ikään kuin ne olisi se pääasia.
  Näkeehän sen jo miten Star Warssin 3 ekaa leffaa poikkeaa niiden jälkeen tulleista. Pääosiin tuli jokin jänis joka tuotettiin tietokoneella ja leffojen laatu oli surkea.

 • Seuraa Digileluja

  Facebook Twitter RSS Google+