Spotifyn maksamat korvaukset saavat jälleen kritiikkiä

16.7.2013    

SpotifyRadiohead-yhtyeen Thom Yorke kyllästyi Spotifyn maksamiin pieniin korvauksiin ja poisti soolouran kappaleensa sekä Atoms For Peace yhtyeen musiikit palvelusta. Thom Yorken mukaan uudet artistit eivät tienaa Spotifyn avulla. Spotifyn kerrotaan maksavan levy-yhtiöille miljoonasta kuuntelukerrasta hieman alle 4 500 euroa. Pienten levy-yhtiöiden ja uusien artistien on kuitenkin vaikeaa päästä edes miljoonaan kuuntelukertaan.

Spotifyn korvauksia on kritisoitu myös aiemmin. Esimerkiksi kotimainen CMX kertoi puolitoista vuotta sitten saaneensa Spotifyltä 50 euroa 400 000 soittokerrasta.  Lähes 250 levy-yhtiötä päätti vetäytyä Spotifystä marraskuussa 2011 pienien tulojen vuoksi ja Lady Gaga kertoi saaneensa yli miljoonasta soittokerrasta vain 112 euroa vuonna 2009. Myös Sakara Records on valitellut Spotifyn maksuja huonoksi vitsiksi ja Uniform Motion on kertonut saaneensa koko albumin soitosta alle kolme senttiä.


Lähde: Guardian

Kommentit

Yksi kommentti

  1. keijo kirjoitti 19.7.2013 kello 22:26

    Uniform uutisesta: ”Jos Spotifyn käyttäjä kuuntelee albumia vuoden ajan kaksi kertaa viikossa, saa yhtye noin kolme euroa.”. Ennen kun näytettiin mitä artisti saa niin se oli 1-3% välillä levymyynnistä, mikä tekisi 3% osuudella noin 60 senttiä. Ja nyt ilmeisesti saisi about euron, niin on tuo kuitenkin kolme kertaa enemmän tuollo kuuntelumäärällä. Ehkä se ongelma on siinä että levyllä on liian vähän biisejä joita viittii kuunnella kovin pitkään.

  • Seuraa Digileluja

    Facebook Twitter RSS Google+