Miltä maistuu television suorat lähetykset – karmealta

11.9.2013    

TVOlemme tallentaneet kaikki katsomamme ohjelmat hakusanojen avulla jo yli 8,5 vuoden ajan. Aluksi tallentimena toimi Topfieldin digiboksi ja viimeiset pari vuotta olemme käyttäneet Maxivisionin IPTV-palvelua. Mainokset olemme aina ohittaneet kelaamalla tai hyppynapeilla.

Muutimme pari viikkoa sitten, eikä paikallinen operaattori ole saanut vieläkään nettiyhteyttämme toimimaan. Tämän vuoksi emme ole voineet katsoa televisiota Maxivisionin kautta. Uudessa talossamme on kaapelitelevisio, kun vanhassa oli antenni. Tämän vuoksi emme ole voineet tallentaa ohjelmia edes vanhalla Topfieldillä.

Emme ole voineet katsella viimeisten kahden viikon aikana mitään ohjelmia tallenteina vaan olemme joutuneet katsomaan suoria lähetyksiä. Ja mikä kärsimys tämä pari viikkoa onkaan ollut. Mainokset ovat edelleen yhtä huonoja, kuin 8,5 vuotta sitten ja niiden katsominen tuntuu pitkän tauon jälkeen todella tyhmältä. Ja se, että joutuu istumaan sohvalle televisioyhtiön haluamaan aikaan vasta onkin todella typerää. Olemme tottuneet siihen, että katsomme televisiota silloin kuin itse haluamme. Istumme sohvalle ja valitsemme halutun ohjelman listalta. Nyt olemme joutuneet selvittämään lehdistä tai ohjelmaoppaista milloin mikäkin ohjelma tulee ja olemaan television edessä juuri oikeaan aikaan. Älytöntä.

Onneksi operaattorin pitäisi saada nettiyhteytemme kuntoon huomenna, minkä jälkeen pääsemme taas eroon mainoksista ja saamme katsoa ohjelmia silloin kuin itse haluamme.

Kommentit

9 kommenttia

 1. ElBurro kirjoitti 11.9.2013 kello 10:59

  Good story, brah!

 2. topjar kirjoitti 11.9.2013 kello 11:15

  Itse olen kans jämähtänyt Topfieldiin jo seitsemäksi vuodeksi. Vielä ei ole ip-televisioiden ohjelmaoppaat ja tallennusmahdollisudet lisännyt kiinnostusta siihen suuntaan.

 3. JuhaN kirjoitti 11.9.2013 kello 11:54

  Ei pitäisi varmaankaan sohaista muurahaispesään… Mutta sohaisen kuitenkin! Maxivision on niitä palveluita, joiden todelliset hyödyt muistaa parhaiten silloin kun se ei ole käytettävissä. Muina aikoina kiinnittää liikaa huomioita palvelun puutteisiin.

  Meillä asustellaan DNA Welhon kaapelitaloudessa ja käytetään nettiä kaapelimodeemin välityksellä. Vaihtoehdoista ei siis ole pulaa. Siltikin IPTV:n web-ajastaminen, avainsanatallennukset, OnDemand-ohjelmakirjastot ym paikkaavat ne kohtuu monet puutteet, joita palvelussa on. En voisi kuvitellakaan palaavani perusboksiin (jolla toki voisi tallentaa maksukanavia sen kirotun korttilinkityksen avulla)huomioimatta ensin IPTV:n etuja…

  =)juha

 4. Digilelujen Jani kirjoitti 11.9.2013 kello 12:31

  Maxivisionissa (kuten myös muissa) on tosiaan ongelmansa mutta kyllä se on vioistaan huolimatta tosi hyvä palvelu. Ja sitä on tullut tosiaan ikävä viimeisten parin viikon aikana. Automaattiset tallennukset hakusanoilla ja vaikka kaikkien (poislukien monet maksukanavat) kanavien yhtäaikainen tallennus ovat kyllä must ja suorat lähetykset ovat kyllä dinosaurusten ajalta.

 5. atp kirjoitti 11.9.2013 kello 19:47

  Mielestäni vähän säälittävää, että muistaa kuinka otti digiboksin kahdeksan JA PUOLI vuotta sitten käyttöön. Muutenkin tasoa ”cool story bro” tämä juttu.

 6. Digilelujen Jani kirjoitti 11.9.2013 kello 20:59

  Ehkä on säälittävää, mutta on jäänyt mieleen että ostin boksin topfieldin toisesta maahantuodusta erästä, joka sattui olemaan helmikuu. Topfield oli kova sana siihen aikaan eikä vastaavaa ole vieläkään markkinoilla

 7. jl kirjoitti 12.9.2013 kello 12:07

  Itse en käytä IPTV palveluja, koska en halua maksaa niistä peruspalveluista useaan kertaan, kun DNA kaapeli-tv on talossa. Outoa että Maxisat on vähentänyt HD-kanavia rajusti. Ilman niitä en tule kyllä edes harkitsemaan IPTV:n käyttöönottoa. EPG alkanut nikotella Topfield CRC-2400 boksillakin DNA:n kaapelissa, joten käytössä Samsung BD-D8500.
  Peruspalveluiden vastaanottoon/tallentamiseen DNA:n verkossa käy myös DVB-T digiboksi. Muilla oper. Soneralla ja Elisalla ei tietääkseni tätä mahdollisuutta ole. http://www.dna.fi/DNAOy/Media/Tiedotteet/Sivut/DNA%20tuo%20DVB-T-signaalin%20lis%C3%A4palveluna%20my%C3%B6s%20Oulun%20alueen%20kaapeliverkkoon.aspx

 8. Digilelujen Jani kirjoitti 12.9.2013 kello 12:22

  > Peruspalveluiden vastaanottoon/tallentamiseen DNA:n verkossa käy myös DVB-T digiboksi

  Harmittavasti tämä ominaisuus on käytössä vain Oulussa, Turussa, Raisiossa sekä pääkaupunkiseudulla

 9. Tomppa kirjoitti 12.9.2013 kello 20:25

  Seitsemän vuotta on kulunut itselläni jolloin televisionkatselu mullistui. Olin kyllä käyttänyt VHS-aikanakin ahkerasti ajansiirtoa.

  Alkuvuonna otin Netflixin käyttöön ja televisionkatselu mullistui taas. Digiboksi ei nykyisin nauhoita säännöllisesti kuin Wireä.

 • Seuraa Digileluja

  Facebook Twitter RSS Google+