Sarjat Suomeen heti ensiesityksen jälkeen – Nelonen huijaa, Fox ei

29.10.2013    

NelonenMonet televisiosarjojen ystävät lataavat sarjojen jaksot laittomasti netistä, koska ne esitetään Suomen kanavilla vasta viikkoja tai kuukausia Usan ensiesityksen jälkeen. Viime aikoina televisioyhtiöt ovat kuitenkin alkaneet tuoda sarjojen jaksot Yhdysvaltojen ulkopuolelle vuorokauden sisällä ensiesityksestä. Esimerkiksi HBO Nordicissa on katsottavissa monia sarjoja heti ensiesityksen jälkeen, mutta Suomen televisiokanavat eivät ole tähän mennessä vielä päässeet tähän tahtiin. Nyt ainakin Nelonen ja Fox kertovat näyttävänsä joitain sarjoja heti Usan ensiesityksen jälkeen.

Suosittu Greyn anatomia -sarja palaa Suomessa jälleen Nelosen ohjelmistoon kymmenennen kauden jaksoin. Sarjan televisiomainoksessa kerrotaan Greyn anatomian tulevan heti Usan ensiesityksen jälkeen, mutta todellisuudessa Greyn anatomian kymmenes kausi alkoi Yhdysvalloissa jo yli kuukausi sitten. Näin ollen Nelosen mainitsema ”heti Usan ensiesityksen jälkeen” tarkoittaakin ”viiden viikon kuluttua Usan ensiesityksestä”.

Fox sen sijaan tuo The Walking Dead -sarjan jaksot suomalaiskatsojille oikeasti vuorokauden sisällä Yhdysvaltain ensiesityksestä. Maanantaina 4.11. esitettävästä neljännen kauden neljännestä jaksosta lähtien The Walking Dead -sarjan jaksot ovat katsottavissa Foxilla alle 24 tuntia Usan ensiesityksen jälkeen.

”Suomalaiset rakastavat The Walking Deadia. Ainut katsojiemme negatiivinen palaute Facebook-sivullamme on, että viikon viive Amerikan esityksestä on liian pitkä. Lisäksi huomasimme, että Helsingissä sarjan laittomia latauksia oli yhdeksänneksi eniten maailmassa. Nyt jatkossa laittomaan katsomiseen ei ole mitään tarvetta. Tarjoamme maanantaista 4.11. alkaen amerikkalaissarjan suomeksi tekstitettynä ja kotimaisilla ikärajamerkinnöillä, mikä on nopeammin kuin koskaan aikaisemmin suomalaisessa televisiohistoriassa”, kertoo Foxin ohjelmajohtaja Mikko Silvennoinen.


Lähde: Dome

Kommentit

Yksi kommentti

  1. I got the Jack kirjoitti 1.11.2013 kello 20:34

    Niin vielä kun saisi ilman mainoksia ja HD kuvanlaadulla. Mainokset pilaavat tuon sarjan katsomisen katkoilla lähes totaalisesti.

  • Seuraa Digileluja

    Facebook Twitter RSS Google+