Antennikanavat alkavat siirtyä ”teräväpiirtotekniikkaan” kolmen vuoden kuluttua

26.11.2013    

AntenniAntenniverkon televisiolähetykset alkavat siirtyä vuodesta 2017 alkaen uudempaan DVB-T2 -lähetystekniikkaan. Ensimmäisenä DVB-T2 -tekniikkaan siirtyvät maksukanavat ja viimeisenä vasta ennen vuotta 2026 niin sanotut yleisen edun kanavat Yle, MTV3, Nelonen ja Fox.

”Viestintäpoliittisesti olennaista on se, että kyse ei ole pakkosiirtymästä vaan televisiota voi katsella nykylaitteilla vielä erittäin pitkän ajan”, sanoo asunto- ja viestintäministeri Pia Viitanen.

Muutos mahdollistaa entistä useamman kanavan lähettämisen antenniverkossa. Toistaalta viime aikoina haettavissa olleet ohjelmistoluvat eivät ole kiinnostaneet kovinkaan paljoa televisioyhtiöitä, joten muutos ei automaattisesti takaa televisiokanavien määrän kasvua antenniverkossa.

Tekniikkamuutoksen syynä on 700 megahertsin taajuusalueen taajuuksien siirtäminen televisiolta langattomalle laajakaistalle.


Lähde: Yle

Kommentit

5 kommenttia

 1. Hande kirjoitti 26.11.2013 kello 16:08

  DVB-T2 != HD
  Mitenköhän lienee. Ennemminkin vaikuttaa siltä, että haravaverkossa on HD-kanavien alasajo menossa.

 2. nimetön. kirjoitti 27.11.2013 kello 0:59

  DVB-T2 tekniikkaan siirtyminen ei tarkoita samaa kuin teräväpiirtoon siirtyminen! Eikä noista kanavista ole kaikista edes saatavilla teräväpiirtoversioita joten tuo hämää. En tiedä kelle tässä on käynyt kämmi mutta olisi syytä korjata otsikko. Luultavasti Pia Viitanen on edeltäjänsä tapaan taas sotkenut asioita. Ministerithän ei tunnetusti tiedä asioiden ja käsitteiden eroja.

 3. Digilelujen Jani kirjoitti 27.11.2013 kello 8:44

  Kiitos kommenteista. Itse asiassa minun piti parantaa otsikkoa jo ennen uutisen julkaisua, mutta se sitten pääsi unohtumaan. Nyt otsikkoa muutettu hieman.

 4. Hande kirjoitti 27.11.2013 kello 11:29

  DNA on julkaissut nyt uuden laajentuneen PlusTV -kanavapakettinsa sisällön haravaverkossa.
  http://www.plustv.fi/Asiakaspalvelu/PlusTV_tiedottaa2/PlusTVn-uusi-kanavatarjonta/

  Tarjolla näyttäisi olevan HD-kanavista YLE HD, MTV3 HD, MTV Max HD, MTV Sport 1 HD ja C More First HD.

 5. Totaalisen turhaa kirjoitti 22.1.2014 kello 15:01

  Täysin turhaa siirtyä mihinkään, kun ei edes perus digi toimi Suomessa kuin alta 60%, eikä televisiosta tuleva roska edes kaipaa HD tasoista kuvaa.

 • Seuraa Digileluja

  Facebook Twitter RSS Google+