Netflix tekee käyttäjistään piraatteja

11.11.2013    

NetflixOtin viime viikolla pitkästä aikaa Netflixin käyttöön muutaman sarjan vuoksi, mutta huomasin nopeasti, ettei palvelun sisältö ole parantunut paljonkaan vuodessa. Aloin katsomaan viikonloppuna Netflixin kautta The Walking Dead sarjaa alusta ja huomasin, että Netflix suorastaan ajaa käyttäjänsä piraateiksi.

Netflix tarjoaa monista saarjoista vain joitain jaksoja tai vanhempia kausia. Myös The Walking Dead sarjasta on tarjolla Netflixin kautta vain kaksi ensimmäistä kautta, mutta televisiossa esitetään jo neljättä kautta. Suomessakin Fox esittää The Walking Dead sarjasn neloskauden jaksoja alle 24 tuntia Yhdysvaltain ensiesityksen jälkeen. Netflix on lisännyt tarjontaansa The Walking Deadin kakkoskauden vasta vähän aikaa sitten, joten kolmoskautta on turha odotella palveluun kovin nopeasti.

Kun olen saanut katsottua The Walking Deadin kakkoskauden, täytyy jostain löytää kolmoskausi ja neloskauden jo esitetyt jaksot. Voisin ostaa sarjan kolmoskauden DVD tai Blu-ray-paketissa ja maksaa siitä noin 25 – 30 euroa, eli enemmän kuin Netflixin käyttö maksaa kolmessa kuukaudessa. Tämän lisäksi joutuisin ostamaan myös neloskauden, koska jo esitettyjä jaksoja on vaikea saada muuten nähtäväkseen.

Nyt on siis käynyt niin, että Netflix on saanut minut koukutettua sarjaan, mutta sarjan kaikkien kausien katsominen vaatisi Netflixin maksujen lisäksi 50 – 60 euron panostuksen. Tässä vaiheessa monet katsojat sanovat ei kiitos ja suuntaavat esimerkiksi Pirate Bayhyn, josta saavat kaikki jaksot helposti ja ilmaiseksi. Foxin ja muiden televisioyhtiöiden kannattaisikin miettiä uudelleen sitä, kannattaako ohjelmia tarjota liian pitkällä viiveellä Netflixin kaltaisiin palveluihin.

Kommentit

10 kommenttia

 1. MediaHint kirjoitti 11.11.2013 kello 10:11

  Katsot varmaan Suomen tarjontaa ? Jenkki tarjonta on huomattavasti laajempi.

 2. Digilelujen Jani kirjoitti 11.11.2013 kello 12:08

  Joo suomitarjontaa katson. Jenkkitarjontaa olisi tarjolla paljon enemmän, mutta VPN-säätöjen sijaan taitaa olla helpompi käyttää torrentteja…

 3. esko mörkö kirjoitti 11.11.2013 kello 12:14

  Walking Deadin ollessa kyseessä kiinnostus sarjaa kohtaan laantuu kummasti kakkoskauden ”salkkarit maatilalla muutamalla zombiella höystettynä” -setin myötä.

 4. Galthar kirjoitti 11.11.2013 kello 14:09

  Ei tarvitse VPN-säätämistä harrastaa, että saa jenkkiflixin näkyviin. Ainakaan jos on chrome alla. Riittää Media Hint niminen lisäri ja nätisti menee jenkkitarjontaan suomen sijaan. Lisäri pois päältä jos pitää suomen tarjontaan päästä käsiksi. =)

 5. ElBurro kirjoitti 12.11.2013 kello 11:35

  Cool story, bro.

 6. justjustjust kirjoitti 12.11.2013 kello 12:53

  Ei ole parantunut paljoakaan vuodessa? Mitä nyt Netflix itse tuottanut monta laadukasta sarjaa sinne, ja esim. The Killing näytettiin päivän viiveellä Suomi-teksteillä jenkkiesityksestä eikä viimeisin kausi Breaking Badistakaan tainnut kauhealla viiveellä tulla ja mitähän vielä. Kamaahan sinne tulee joka ikinen kk.

  Melkoiset vaatimukset osalla porukasta palvelulle, joka maksaa sen 8e/kk, joka silti toimii suurinpiirtein kaikilla laitteilla, rajattomasti (vaimo voi katsella samaan aikaan tiattarilla, kun itse katselen tabletilla ja lapsi töllöstä, tämä ei esim. HBO:lla onnistu). Ja toistaiseksi ainakin jenkkisisällönkin saa nakymään erittäin pienellä vaivalla (tosin jännä nähdä kuinka kauan tämä onnistuu). Mutta meidän perhe on Netflixiin ollut erittäin tyytyväinen, kun miettii kuinka pirun hyvin tuo toimii ja millä hinnalla.

 7. Hetimulle kirjoitti 12.11.2013 kello 13:29

  Tyypillistä hetimullekaikkitänne-valitusta. Jutun nimetön kirjoittaja lienee piraattitarjonnan vakituinen käyttäjä. Laillinen, edullinen vaihtoehto viihdetarjonnalle torpataan, koska sieltä ei saakaan kaikkea, mitä on tottunut saamaan heti ja ilmaiseksi.

  Suurin syy Netflixin rajoittuneelle tv-sarjatarjonnalle on tuotantoyhtiöiden esityssopimukset ja broadcast-tv:n vahva jalansija niissä eikä Netflixin ilkeys. Valituksen sijaan kirjoittaja voisi perehtyä asiaan hieman laajemmin.

 8. Marko kirjoitti 14.11.2013 kello 11:35

  Pystyykö tuonne ameriikan tarjontaan kirjautumaan omilla tunnuksilla, vaikka ne on luotu kotomaiseen tarjontaan.

  Jos tosiaan onnistuu, niin olisiko jollain laittaa vinkkiä tai linkkiä ohjeisiin.

 9. Digilelujen Jani kirjoitti 14.11.2013 kello 11:50

  > Pystyykö tuonne ameriikan tarjontaan kirjautumaan omilla tunnuksilla, vaikka ne on luotu kotomaiseen tarjontaan.

  Pystyy. Itse olen muutaman kerran käyttänyt jenkkitarjontaa Usassa olevan VPN:n kautta, mutta esimerkiksi Media Hint -selainlaajennos tuo jenkkitarjonnan Suomeen ilman VPN:ää

 10. Juveliina kirjoitti 24.11.2013 kello 2:34

  Kova pettymys oli mullakin kun tiistaina aloin katsomaan gossip girliä kun huomasin sen sisältävän kaikki kaudet, lokakuussa juuri oli netflixiin tullut uusin kausi (6). Kuitenkin juuri äsken olin siirtymässä vitos kauteen ja kas kummaa näiden muuaman päivän aikana juuri nää kaks vikaa kautta olikin poistunut kyseisestä palvelusta. Turhauttavaa, kun on täysin koukussa kyseiseen sarjaan.

 • Seuraa Digileluja

  Facebook Twitter RSS Google+