Netflixin ilmaiskäyttö ei onnistu käytetyllä laitteella

12.11.2013    

NetflixDigileluissa on kerrottu viime aikoina Netflixin heikosta sisältötarjonnasta ja miten Netflix itse asiassa ajaa käyttäjänsä piraattipalveluiden pariin. Nyt myös Digitaalinen elämä blogissa on kerrottu miten Netflixin käyttö loppui heti alkuunsa.

Digitaalinen elämä blogin ylläpitäjä oli ottanut käyttöön Netflixin kuukauden ilmaisen koejakson Apple TV:llä, mutta ilmaisen palvelun sijaan Applen iTunes veloitti luottokortilta heti 7,99 euroa. Netflixin ja Applen asiakaspalvelijat pallottelivat asiaa, eikä Applen asiakaspalvelija ollut aluksi edes kuullut Netflixistä.

Ongelma johtui Apple TV:stä, jonka joku oli palauttanut Verkkokauppaan ja jonka blogin ylläpitäjä oli ostanut ”löytöpisteestä”. Laitteen alkuperäinen ostaja oli ottanut Netflixin ilmaisen koejakson käyttöön ja tämän vuoksi uudelta omistajalta yritettiin veloittaa Netflixin käytöstä heti ensimmäisestä päivästä lähtien.

Netflix kertoi, että käyttäjä on kyllä oikeutettu ilmaiseen koejaksoon, mutta kun asiakas sai rahansa takaisin iTunesista, peruutti myös Netflix käyttäjän jäsenyyden. Netflix on kaiketi tehnyt järjestelmän, joka estää Netflixin ilmaisten kokeilujaksojen väärinkäytön, mutta samalla estetään uusia asiakkaita kokeilemasta palvelua käytettynä hankitulla laitteella.

Kommentit

16 kommenttia

 1. KeijoG kirjoitti 12.11.2013 kello 10:57

  No onpa typerä käyttäjä ollut. Ei tietystikään kannattanut muutenkaan tehdä Netflix -tunnusta ensin vaikka tietokoneella, jolloin kaikki emailien näpyttelyt ja salasanat ovat muutenkin paljon mukavampia suorittaa?

  Blogin pitäjällä taitaa olla muutenkin vähän hiekkaa vaginassaan, oli hän sitten mies tai nainen, on sen verran tyhjänpäiväistä artikulointia, että miten sisältö ajaa nyt hänet piratismin pariin yms. roskaa. Opettele käyttämään britti- ja jenkkitarjontaa.

 2. Joonas kirjoitti 12.11.2013 kello 11:05

  Siinä yhdyn edelliseen kommentoijaan, että tässä blogissa on kyllä ihme vihaamista. Että Netflix ihan ajaa piraattituotteiden käyttöön.. huhu mitä settiä.

 3. ElBurro kirjoitti 12.11.2013 kello 11:34

  Cool story, bro.

 4. Arno kirjoitti 12.11.2013 kello 11:39

  Joo artikkeli täyttä kuraa. Miksi käytetyllä laitteella ja kokeilujaksolla pitäis aina saada uus netflix tilaus? Hereille nyt.

 5. Typeriä kommentteja kirjoitti 12.11.2013 kello 11:53

  Mikä teitä oikein vaivaa? Itse käytin Netflixiä älytelkkarilla eikä jenkkitarjontaan päässyt sen kautta helposti käsiksi. Ilmaisen kokeilujakson jälkeen siirryin taas torrenttien pariin enkä keksi yhtään syytä Netflixin käyttöön. Ja totakai uuden käyttäjän täytyisi saada uusi ilmainen kokeilujakso vaikka hän käyttäisikin käytettyä laitetta. Ihme porukkaa, taidatte olla NEtflixillä töissä

 6. Viracocha kirjoitti 12.11.2013 kello 12:53

  Tässä vois kommentoida jotain ikävää MACin käyttäjistä :-p

 7. Jnq kirjoitti 12.11.2013 kello 12:54

  Samoilla linjoille edellisen kanssa. Älytelkkarista myös käytän Netflixiä, ja kyllähän se tarjonta melko surkea on. Ja ei todellakaan onnistu helposti mikään jenkkitarjonnan käyttö. Nykyisellään Netflix ei kyllä ole mikään torrenttien korvike, suurin osa sisällöstä on vanhentunutta jo siinä vaiheessa kun se saapuu Netflixiin.

  Taitaa olla KeijoG:llä ne hiekat ihan omissa koloissaan.

 8. Hetimulle kirjoitti 12.11.2013 kello 13:46

  Ilmeisesti Netflix olisi riittävän hyvä edellisille kirjoittajille vasta sitten, jos se tarjoaisi heille nimellistä korvausta vastaan kaiken jenkkiviihteen välittömästi, mukaan lukien kaikki uudet tv-sarjat ja elokuvat niin teattereissa kuin dvd/bluraylla.

  Joka tapauksessa te lataatte ne ilmaiseksi torrentteina ja olette jo vuosia ladanneet. Siksi Netflixilla ei ole teille mitään tarjottavaa. Miten laillinen maksullinen palvelu voisi kilpailla sellaisen kanssa?

 9. Samson kirjoitti 12.11.2013 kello 14:17

  Oli pakko tulla lukemaan jo kun niin monta vihaa lietsovaa juttua on täällä kirjoitettu Netflixistä.
  Minkä ihmeen takia sitä Netflixiä pitää sitten käyttää jos siitä ei ole itselle mitään iloa, ihan sen vuoksi että voi valittaa ja marmattaa?
  Ei tämän julkaisukanavan kautta valittaminen muuta mitään, etkä saa ketään hyppäämään ”Netflix on saatanasta” -kelkkaasi. Ole hyvä, unohda se Netflix ja jatka elämääsi. Tee se piratismilla tai ilman, se ei meitä kiinnosta.

 10. Haerski kirjoitti 12.11.2013 kello 17:04

  Onko Netflix potkaissut Digilelujen koiraa, kun ei päivääkään enää mene ilman loanheittoa Netflixin suuntaan?

  ”Netflix tekee käyttäjistään piraatteja” oli jo suorastaan pohjanoteeraus otsikoinnin saralla, kun perusteluna oli suurin piirtein se, että PirateBaysta saa uudempaa tavaraa kuin laillisesta Netflixistä. Tästä asiantuntevasta artikkelista huolimatta ei itselläni noin vuoden Netflix-altistuksen jälkeen ole piratointihalut kuin vähentyneet. Digilelujen tutkia-analysaattori ei taidakaan olla aivan tehtäviensä tasalla.

  Hyvä palvelu se on, mutta kuten nimimerkki Hetimulle tuossa edellä totesi, jos viihteensä on ladannut jo vuosikaudet piratebaysta, niin turha varmaan kuvitella, että laillinen palvelu siinä kilpailussa pärjäisi muussa kuin – ylläri pylläri – laillisuudessa. Toiset vaan sattuu arvostamaan sitä, että tuotteen tekijäkin saa siitä ansaitsemansa korvauksen.

 11. Digilelujen Jani kirjoitti 14.11.2013 kello 8:51

  Hieman provosoivasti kirjoitetut Netflix-jutut näyttivät saavan kommentoijat liikkeelle 🙂

  Kuten olen maininnut, Netflixistä löytyy melko vähän meidän perhettä kiinnostavaa katsottavaa, mutta muut voivat löytää sieltä paljon enemmän katsottavaa. Otin nyt Netflixin käyttöön pariksi kuukaudeksi, jotta voin katsoa laillisesti pari sarjaa. Lähes kaikki nykyään katsomamme elokuvat vuokraamme sen sijaan laillisesti älytelevisiossa olevan SF Anytimen kautta, koska Netflixissä on, meidän mielestä, melko surkea ja tosi vanha elokuvatarjonta ja vastaavat elokuvat saisimme kyllä talteen Suomen kanavienkin kautta.

  Koska käytämme Netflixiä pääosin älytelevision appsin kautta, emme pääse helposti käsiksi paljon laajempaan US tai UK -tarjontaan. Ja toisaalta, kun kommenteissa on valitettu laittomista torrenteista, niin ei US/UK Netflixin käyttö Suomesta ole sisällön oikeuksien omistajien kannalta oikein. Joten on melkeinpä sama käyttääkö torrentteja tai US/UK Netflixiä, kummallakaan tavalla ei saa puhdasta omaa tuntoa 🙂

  Torrentteja käytettäessä sarjojen seuraaminen on lasten leikkiä. Kerran kirjoitat ”hakukriteerit” sarjalle ja sen jälkeen kaikki sarjan jaksot tulevat automaattisesti katsottavaksi alle vuorokauden kuluessa USAn ensiesityksestä. Systeemistä saa vielä helpomman, jos vielä hakee torrentit automaattisesti esimerkiksi NAS-serverillä olevalla torrent clientillä ja jakaa ne siitä suoraan DLNA:n kautta televisiolle.

  Toisaalta, jos haluaa saada suomi tai enkkutekstitykset, joutuu torrenttien kanssa tekemään hieman lisätöitä tesktityksien löytämiseksi ja suomitekstityksiä ei välttämättä ole aina tarjolla tai ainakin ne tulevat tarjolle hieman myöhästettynä. Toisaalta hyvän idean pohjalta rakennettu DLNA on pilattu sillä, ettei se tue tekstityksiä. Joillain DNLA-serveri ja client yhdistelmillä tekstitykset asa toimimaan DLNA:n kautta, muttei läheskään kaikilla. Esimerkiksi meidän vuoden vanhalla Samsungin E-sarjalaisella televisiolla ei näy tekstitykset DLNA:n kautta (mutta tekstitykset näkyy esim. muistitikun kautta katsottaessa)

 12. Nimetön kirjoitti 14.11.2013 kello 13:31

  SF Anytimea Samsungin bluray-soittimella käyttäneenä täytyy todeta, että siinä vasta kurainen palvelu onkin. Suomitekstit esim. elokuvista löytyvät, mutta pahimmassa tapauksessa väärällä frameratella. Lopputuloksena väärässä synkassa tulevat tekstit. Elokuvan tauottaminen taas saattaakin pysäyttää katselun ja kun kelaaminen/toiston jatkaminen pysäytyskohdasta ei toimikaan (vaikka pitäisi ), niin sittenpä katsottiin elokuvaa monta kertaa alusta.

  Kohtalaisen outoa, jos joku siis pitää SF Anytimen palvelua muita parempana, ainakaan Samsungin laitteista käytettynä. Tietokoneen kautta palvelu saattaa toimia paremmin, mutta näinhän se on Netflixissäkin.

  Hyvä kompromissi erilaisten palvelujen kesken on mielestäni nykyään huomattavasti tasoaan alusta parantanut Viaplay. Yleistarjonta on nykyään jo uudempaa kuin suomalaisessa Netflixissä ja jos on halukas lisäksi maksamaan uutuusleffoista, niin uusia leffoja on tarjolla myös vuokralle. Vuokrahintakin on yleensä halvempi kuin SF Anytimessa. Tarjonnan laajuus on kokonaisuudessaan ilmeisesti samaa luokkaa kuin Suomen Netflixissa, mutta jenkkiflixille toki laajuudessa hävitään.

 13. Digilelujen Jani kirjoitti 14.11.2013 kello 15:10

  > SF Anytimea Samsungin bluray-soittimella käyttäneenä täytyy todeta, että siinä vasta kurainen palvelu onkin

  Hassua, meillä SF Anytime on toiminut aina ok E8005 TV:ssä. Emme tosin katso useinkaan elokuvia ja SF Anytimeäkin on käytetty alle 10 kertaa, mutta aina se on toiminut.

  HD-versioita ei tosin löydy SF Anytimen top-listoilta, joten ne täytyy hakea hakuominaisuudella ja sinne tekstin syöttäminen ei ole kovinkaan mukavaa. Tämän vuoksi syötän nykyään tekstit kännykällä tv:n sovelluksiin –> helpompaa vaikkakin kaukana täydellisestä

 14. Marko T kirjoitti 15.11.2013 kello 13:01

  Kyllä käytetyllä laitteella voi netfliä katsella uusi käyttäjä ilmaiseksi ensimmäisen kuukauden, ihan puppua kirjoittelette täällä… Kannattaisi ottaa ensin selvää asioista ennenkuin alkaa meuhkaamisen. Netflix ei ole siitä riippuvainen millä laitteella sitä käyttää.

 15. Digilelujen Jani kirjoitti 15.11.2013 kello 13:22

  > Kyllä käytetyllä laitteella voi netfliä katsella uusi käyttäjä ilmaiseksi ensimmäisen kuukauden, ihan puppua kirjoittelette täällä…

  No jos luet Digitaalinen elämä -blogin jutun (johon tämä Digilelujen artikkeli viittaa), niin ilmaiskatselu ei kuitenkaan toiminut käytetyllä Apple TV -laitteella.

 16. Erika kirjoitti 19.11.2013 kello 5:39

  Digitaalisella elämällä oli ollut vaikeuksia Applen asiakaspalvelun kanssa, niinkuin käytetyn laitteen ostajalla helposti on juurikin sen firman kanssa. Niistä hän sitten syytti Netflixiä.

  Suomen digimedioissa on kyllä jännittävää Netflix-ulinaa jatkuvalla syötöllä. Luen ruotsalaisia vastaavia mieluummin, kun ne ovat muutenkin paremmin ajan tasalla, enkä ole törmännyt vastaavaan siellä.

 • Seuraa Digileluja

  Facebook Twitter RSS Google+