Onko Netflix parantunut vuodessa?

5.11.2013    

NetflixNetflix aukesi noin vuosi sitten Suomessa, jolloin testasin palvelua pikaisesti. Testin ja Netflixin huonon sisällön vuoksi en jatkanut palvelun käyttöä kuukauden ilmaisjakson jälkeen. Tällä hetkellä Suomen televisiokanavilta ei tule tarpeeksi mielenkiintoista katsottavaa, joten päätin ottaa Netflixin uudelleen käyttöön.

Pääasiallisena tarkoituksena oli katsoa Netflixin kautta muutama mielenkiintoinen sarja ja lopettaa palvelun tilaus sen jälkeen. Meillä on jäänyt katsomatta Nelosen esittämät Breaking Bad -sarjan kaksi kautta ja Netflixistä löytyy nyt sarjan kaikki jaksot, poislukien viimeiset 8 jaksoa. Näin ollen Breaking Bad on yksi sarja, jonka aiomme katsoa Netflixin kautta.

Breaking Badin lisäksi minua kiinnostaa Netflixin omat sarjat Orange Is the New Black ja mahdollisesti myös House of Cards, joista on julkaistu ensimmäinen kausi ja toinen kausi tullaan julkaisemaan ensi vuonna. Netflixistä löytyy myös pari seuraamaani sarjaa, mutta suurin osa niistä sisältää vain osan jaksoista, esimerkiksi yhden tai pari vanhaa kautta.

Netflixin elokuvatarjontakin on tosi heikko, joten luultavassti katson yllämaainitut pari sarjaa ja lopetan sen jälkeen Netflix-tilaukseni. Katsoin myös VPN:n avulla Yhdysvaltain Netflixin sisällön, joka onkin paljon parempi verrattuna Suomen sisältöön. Toisaalta Yhdysvaltojenkin Netflixistä löytyy vain muutamia mielenkiintoisia sarjoja, mutta elokuvatarjonta on paljon suurempi siellä. Suomen Netflixistä löytyy yksi tänä vuonna julkaistu ja 12 viime vuonna julkaistua toiminta tai seikkailuelokuvaa. Yhdysvaltojen Netflixistä löytyy vastaavasti 24 tänä vuonna ja 86 viime vuonna julkaistua toiminta tai seikkailuelokuvaa.

Käytän Netflixiä Samsungin älytelevision kautta, mutta sen sovellus ei ole kovinkaan hyvä, jos yrittää löytää jotain katsottavaa. Sovellus tarjoaa mahdollisuuden etsiä katsottavia ohjelmia joko selaamalla vaakasuoraan pyöriviä listoja tai kirjoittamalla hakusanoja. Elokuvia ei voi etsiä esimerkiksi julkaisuvuoden mukaan.

Kommentit

9 kommenttia

 1. sepi kirjoitti 5.11.2013 kello 11:03

  Minusta otsikossa esitettyyn kysymykseen ei vastattu itse artikkelissa. Onko netflix parantunut vuodessa?

 2. Digilelujen Jani kirjoitti 5.11.2013 kello 11:06

  Vastaus riippuu siitä, mitä Netflixiltä haetaan. Sisältöä on tullut jonkin verran lisää, mutta edelleen sisältöä on liian vähän, ainakin minun mielestäni.

 3. ElBurro kirjoitti 5.11.2013 kello 11:38

  Cool story, bro!

 4. calileon kirjoitti 5.11.2013 kello 20:52

  Käytössä on Netflix ollut avauspäivästä asti ja voin suoraan sanoa että parantunut on ja huomattavasti. On selvää ettei sisältöä ole yhtä paljon kuin esim. jenkeissä jossa maksavia asiakkaitakin on jokunen miljoona enemmän kuin täällä pohjolassa. Elokuva ja sarjoja tulee ihan ok tahtia, viimeaikoina enemmän elokuvia. Niin ja Netflixhän pelaa kuin junan vessa. Langallinen netti kun oli myrskyvaurioiden vuoksi poikki ja muutaman päivän oli netti kännykän kautta (1mb), niin melkoisen hyvällä laadulla pyöri silläkin. Viaplay ei pyörinyt lainkaan. Valovuoden verran ovat tekniikassa edellä muita Suomessa saatavilla olevia vastaavia palveluita. Kyllä tuosta ihan tyytyväisenä sen vajaat 8 euroa kuussa maksaa.

 5. Marko kirjoitti 6.11.2013 kello 13:20

  UK Netflixistä löytyvät myös Breaking Badin viimeiset kahdeksan jaksoa englanninkielisillä tekstityksillä. Ne ilmestyivät sinne heti Yhdysvaltojen ensiesityksen jälkeen.

 6. T kirjoitti 7.11.2013 kello 18:39

  Itse olen käyttänyt lähes lauchista netflixia ja voin sanoa, ettei oikein löydy mitään mitä katsoa enään. Netflix on sanonut pitävänsä suomen tarjonnan suppeena joka on varmasti pitkällä juoksulla huono ratkaisu, ei kukaan maksa turhasta pitkään.

 7. Hande kirjoitti 10.11.2013 kello 19:59

  Edelliseen kommenttiin ”Suomen tarjonnan suppeudesta”. Mielestäni Netflix kertoi pitävänsä suomalaisen/suomenkielisen ohjelmasisällön suppeana siis suomalaisten ohjelmien. Ei yleensä tarjontaa Suomessa. Näin ainakin ymmärsin itse.

 8. Digilelujen Jani kirjoitti 10.11.2013 kello 20:19

  Jep, juurikin kuten Hande sanoi. Netflix on kertonut pitävänsä suomenkielisen tarjonnan suppeana (tosin suppeana on pysynyt kaikki muutkin tarjonnat)

 9. justjustjust kirjoitti 12.11.2013 kello 12:56

  Komppaan ihan täysin ”calileo”:a, niin pirun mutkattomasti toimiva palvelu, ettei 8e todellakaan ole paha hinta. Ja sanotaanko niin, että jos toi olisi vaikka tuplat enemmän, niin johan alkaisin minäkin vaatimaan enemmän, mutta kun ei ole, niin tässä ollaan rehellisestisanoen erittäin tyytyväisiä.

 • Seuraa Digileluja

  Facebook Twitter RSS Google+