Ylen kaikki kanavat teräväpiirtona televisiossa ja netissä helmikuussa

12.12.2013    

Yle HDYlen hallintoneuvosto on sopinut toimintasuunnitelmassaan miten se tulee käyttämään vuoden 2014 rahat, eli 473,5 miljoonaa euroa. Toimintasuunnitelman mukaan Yle pyrkii tuomaan kaikki neljä televisiokanavaa HD-jakeluun helmikuussa 2014. Teräväpiirto-ohjelmat pyritään tuomaan myös nettijakeluun Yle Areenan kautta.

AfterDawnin selvitysten mukaan kaikki Ylen HD-kanavat kuuluvat niin sanottuihin must carry -kanaviin, jolloin myös kaapelioperaattorit ovat velvoitettuja näyttämään nämä kanavat. Must carry -sääntöjen mukaan kaapelioperaattorit eivät myöskään voi salata Ylen teräväpiirtokanavia, eikä korttimaksua voida veloittaa ainoastaan Ylen HD -kanavien vuoksi. Satelliittijakelussa Ylen kanavat voivat olla salattuja sekä maksullisia.

Yle tuonee HD-kanavat tarjolle juuri sopivasti Sotšin olympialaisiin, joten oletettavasti televisiokauppa saa tästä hyvän piristysruiskeen.


Lähde: Yle

Kommentit

Yksi kommentti

  1. Janne V kirjoitti 13.12.2013 kello 22:25

    Hieno homma, että saadaan parempaa kuvaa isommassa kaavassa myös muiden kuin maksukanavien puolelta. Mutta ennenkaikkea on hienoa, että nettilähetykset saadaan paremmaksi. Läppäriltä kun vie 50″ televisiolle kuvan, niin ei se kovin helposti lähempää tarkastelua kestä.

  • Seuraa Digileluja

    Facebook Twitter RSS Google+