Maxivision yritti huijata asiakkaitaan

29.1.2014    

MaxivisionYlen uudet teräväpiirtokanavat tulivat tarjolle monen operaattorin kautta eilen. Maxivision kuitenkin ilmoitti uutiskirjeessään, että Ylen HD-kanavia voi tallentaa. Maxivision kertoi Facebookissa tallennusmahdollisuuden puuttuvan sopimusteknillisten juttujen vuoksi.

Digilelut kysyi Yleltä, onko sopimuksissa joitain ehtoja, joiden vuoksi Yle TV1 HD, Yle TV2 HD, Yle Fem HD ja Yle Teema HD -kanavien tallennus olisi estetty Maxivisionissa. Ylelstä kerrottiin, ettei heidän kanavillaan ole mitään tallennusestoja, joten Ylen teräväpiirtokanavien tallennusta ei ole estetty Maxivisionissa sopimusteknillisten asioiden vuoksi.

Millään Ylen kanavalla ( SD tai HD ) ei ole tallennuksen estoja.
Oletan että kyse on operaattorikohtaisesta ongelmasta.

– Ylen tekninen neuvonta

Kommentit

7 kommenttia

 1. nimetön kirjoitti 30.1.2014 kello 0:56

  Jos tuo Maxivision kerran huijaa eikä mitään sopimusteknillisiä syitä ole niin olisi viisasta ottaa sitten myös Elisa Viihdekin hampaisiin, nimittäin niillä on sama juttu ainakin uusimman boksimallin kanssa, eli ei voi tallentaa monia kanavia. Mm. Yle HD-kanavien tallennus ei onnistu, syy: sopimusteknilliset syyt.

 2. Digilelujen Jani kirjoitti 30.1.2014 kello 14:23

  > olisi viisasta ottaa sitten myös Elisa Viihdekin hampaisiin

  Koitin selvitellä Elisan palstalta onnistuuko Ylen HD-kanavien tallennus Elisa Viihteestä vai ei.
  Täältä löytyy tieto, että Netgem N7700:n IPTV-aikataulu on vielä auki. Mutten tiedä onko tämä N7700 uusin boksi, eikä myöskään näytä olevan helppoa selvittää toimiiko Ylen HD-kanavien tallennus joillain laitteilla IPTV:ssä vai ei. Tämän vuoksi jätän ainakin toistaiseksi Elisa-uutisen tekemättä

 3. nimetön kirjoitti 31.1.2014 kello 0:52

  Kyllä se Netgem N7700 on se uusin boksi, sen saa tällä hetkellä Elisa Viihde Ilman laajakaistaa-palveluun sekä ADSL-liittymillä varustettuihin Viihde-palveluihin. Kaapeliliittymillä varustettuihin Viihde-palveluihin saa toistaiseksi Pace-boksin joka on surkeaakin surkeampi.

 4. Nimetön kirjoitti 2.2.2014 kello 14:10

  Onkohan tuo ostikko nyt vähän liiottelua. Maxivisionin Facebookissa heidän kommenttinsa oli: ”Tallennuksesta käydään neuvotteluja kanavan toimittajan kanssa. Tallennus ja kanavat eivät tule suoraan Yleltä meille.”

  Eli eihän Yleä asiasta edes syytetty. Toki kaipaisin itsekin HD-kanavien tallennusta pikaisesti boksiin.

 5. Digilelujen Jani kirjoitti 2.2.2014 kello 15:11

  > Maxivisionin Facebookissa heidän kommenttinsa oli: ”Tallennuksesta käydään neuvotteluja kanavan toimittajan kanssa. Tallennus ja kanavat eivät tule suoraan Yleltä meille.”

  Yle kertoi Digileluille, ettei heidän HD-kanaviallaan ole mitään estoja. Maxivision ilmeisesti hankkii HD-kanavat joltain kolmannelta taholta (kenties jokin pääkaupunkiseudulla toimiva kaapeli- tai antennioperaattori). En ymmärrä miten jokin kolmas taho voisi estää Ylen HD-kanavien tallennuksen tai miksi asiasta täytyy käydä jotain neuvotteluita.

  Henkilökohtainen arvaus on, että Maxivision puhuu paskaa. Olisivat vaan heti sanoneet, että vaikka olemme tienneet Ylen uusista kanavista jo kauan, emme kuitenkaan valmistautuneet mitenkään niiden tuloon. Ja nyt kun ne tulivat, joudumme must carry -sääntöjen vuoksi antamaan Yle TV1 HD ja TV2 HD -kanavat heti asiakkaillemme, mutta koska emme ole valmistautuneet joudumme jakamaan kanavat aluksi 8+ megaisina ja ilman tallennusmahdollisuutta. Valmistautumattomuutemme vuoksi tallennukset tulevat mahdolliseksi vasta hieman myöhemmin (ja perään arvio milloin tallennukset toimisivat)

 6. Kimmo kirjoitti 28.2.2014 kello 21:02

  Ainakaan mitään teknistä estettä ei ole Ylen HD -kanavien tallennukselle. Minulla näet aktivoitui toiminnallisen erheen vuoksi muutaman Yle HD-kavanan ohjelman tallennus. Aluksi ohjelmat eivät olleet katsottavissa, mutta Maxivisionin suorittaman ”fixin” jälkeen toisto onnistui. Vaikea sanoa, mikä tässä oikeasti mättää. Siitä tässä ei toivottavasti ole kyse, että HD-materiaali kuluttaa enemmän levytilaa. Mutta toisaalta tässä kuluttajan oikeuksien ja käyttökokemuksen polkemis-intoilussa en ylläty enää mistään.

 7. nimetön. kirjoitti 1.3.2014 kello 1:29

  Ei Maxivision ole ainoa jossa ei ole mahdollista tallentaa Ylen HD-kanavia, myös LumoTV:llä IPTV:ssä on sama rajoitus joten tuskinpa se Maxivisionista itsestään johtuu vaan jossain Ylen ja Super Head End Finlandin välillä on tuo ongelma. Jos joku ei tiedä mikä on Super Head End Finland niin se on yhteisyritys jonka omistaa Maxisat ja joukko Finnetiin kuuluvia yhtiöitä (mm. LumoTV kuuluu siihen) ja saavat kaikki signaalinsa tuon SHEFin kautta.

  http://www.lumotv.fi/fi/ajankohtaista/body1=7044?PHPSESSID=ead589974b5ab1f18ba5e5159ec14dad

  Ja huomatkaa että nimenomaan maininta ”Uudet HD-kanavat eivät ole tulossa operaattorin IPTV/Viihde -palvelun mahdollisen jatkuvan tallennuksen piiriin.”

 • Seuraa Digileluja

  Facebook Twitter RSS Google+