Ylen HD -kanavat aloittavat lähetykset tänään – Lue ohjeet täältä

28.1.2014    

YleYle aloittaa tänään kaikkien neljän kanavansa teräväpiirtolähetykset ja samalla vanha Yle HD -kanava poistuu tarjonnasta. Ylen teräväpiirtokanavat ovat Yle TV1 HD, Yle TV2 HD, Yle Fem HD sekä Yle Teema HD. Antenniverkossa ja Canal Digitalin satelliittiverkon kautta voidaan seurata vain Yle TV1 HD ja Yle TV2 HD -kanavia. Sen sijaan seitsemäntoista kaapeli- ja IPTV-operaattoria tulee lähettämään Ylen kaikki neljä kanavaa teräväpiirtona.

Antennitaloudessa Ylen kahden HD-kanavan vastaanotto vaatii VHF-antennin, joka on suunnattu DNA:n lähetysasemaan. Teräväpiirtokanavien vastaanotto onnistuu joko suoraan antenna Ready HD -hyväksytyllä televisiolla, missä on T2-viritin tai Antenna Ready HD -hyväksytyllä digiboksilla, joka on liitetty teräväpiirtotelevisioon. DNA:n antenniverkon näkyvyysalueet voi tarkistaa DNA:n sivulta.

Kaapeli-tv -vastaanotto onnistuu joko Cable Ready HD -televisiolla tai teräväpiirtotelevisiolla ja Cable Ready HD -hyväksytyllä digiboksilla. Canal Digital lisää Ylen teräväpiirtokanavat kaikkiin kanavapaketteihin, joten kanavat näkyvät kaikille Canal Digitalin asiakkaille.

Ylen HD-kanavilla on mukana myös Dolby-muotoinen monikanavaääniraita. Ylen HD-kanavien vastaanotto on ilmaista ja onnistuu ilman katselukorttia. Digiboksi tai televisio saattaa vaatia tehdasasetusten palautuksen tai kanavien uudelleenhaun.

Ylen kaikki neljä HD-kanavaa tulee saataville seuraavien kaapeli- ja IPTV-operaattorien kautta:

 • AinaCom
 • Alcom
 • BLC (Blue Lake Communications Oy)
 • DNA
 • Elisa
 • ESP (Etelä-Satakunnan Puhelin Oy)
 • IPP (Ikaalisten-Parkanon Puhelinosakeyhtiö)
 • KYMP Oy
 • Laitilan Puhelinosuuskunta
 • Maxivision
 • MPY (Mikkelin Puhelin Oyj)
 • PHPOY (Pohjois-Hämeen Puhelin Oyj)
 • PPO-yhtiöt Oy
 • Sonera
 • SSP
 • Tampereen Puhelin Oy
 • Telekarelia Oy

Kommentit

Yksi kommentti

 1. Nimetön kirjoitti 28.1.2014 kello 22:53

  Eipä alkanut ainakaan Elisan kaapelissa tänään. Huomenna ehkä.

 • Seuraa Digileluja

  Facebook Twitter RSS Google+