Pirate Baylla on hirveä vauhti

24.4.2014    

The Pirate BayPirate Bay on yritetty sulkea monia kertoja, sen laitteet on takavarikoitu ja käyttö yritetty estää monissa maissa. Ongelmista huolimatta lähes yksitoista vuotta vanha palvelu on edelleen sadan suosituimman nettipalvelun joukossa ja maanantaina palvelu saavutti uuden merkkipaalun. Maanantaina Pirate Bayhyn lisättyjen torrenttien määrä ylitti kymmenen miljoonaa.

Pirate Bayhyn lisätty 10 000 000. torrentti oli aikuisviihde-elokuva. Suuin osa Pirate Bayn torrenteista on jo poistunut, koska niitä ei ole enää jakanut kukaan. Torrenttien poistumisesta huolimatta Pirate Bayssa on edelleen yli kolme miljoonaa aktiivista torrenttia.

Pirate Bayn kasvuvauhti on erittäin nopea, sillä nyt kolme päivää 10 mijonannen torrentin jälkeen torrentteja on lisätty palveluun yli 30 000. Tämän uutisen kirjoittamisen aikanakin Pirate Bayhyn lisättiin kahdeksantoista torrenttia. Nykyisellä vauhdilla Pirate Bay pääsee 20 mijoonaan torrenttiin vuoden tai kahden sisällä.

Kommentit

2 kommenttia

 1. Ihmettelevä kirjoitti 24.4.2014 kello 10:25

  Ja joka vuosi takoo rikollisella toiminnallaan rahaa 5 miljoonaa euroa mainostuloja. Ai kuinka kiva.

 2. En ihmettele kirjoitti 24.4.2014 kello 10:38

  Eiköhän Pirate Bayn mainostulot mene lähinnä järjestelmän ylläpitoon. Itse lataisin mielellään maksullisia tuotteitakin, jos olisi toimiva kauppapaikka. Viihteen tuottajilla menee luultavasti riittävän hyvin, koska tällaisia toimivia kauppapaikkoja ei juurikaan ole.

  Spotifysta maksan mielellään ja Steam on pelikaupassa selkeä edelläkävijä. Pelien laiton lataaminen on luultavasti romahtanut Steamin ansiosta. Myös Netflix ja muut vastaavat ovat jo ihan ok tasolla. Kyse ei ole edelleenkään kielloista ja rajoituksista, vaan hyvästä käyttäjäkokemuksesta. Pirate Baystä tämä löytyy. Lisäksi Pirate Baysta tulee vaikutelma, että he taistelevat pahuutta vastaan. Viihteen tarjoajat pystyvät päihittämään torrent-palvelut, jos haluavat, mutta ei kopiosuojauksilla.

 • Seuraa Digileluja

  Facebook Twitter RSS Google+