Yle Areena uudistuu

27.6.2014    

Yle AreenaYle on uudistamassa nettivideopalvelu Areenaa ja ensimmäiseksi uudistuneeseen Areenaan pääsevät käsiksi iPadin käyttäjät. Areenan Android- ja web-vesiot tullaan päivittämään syksyn aikana.

Areenan uudessa avausnäkymässä Yle esittelee toimituksen suosittelemia ohjelmia, joita voi selata sivusuunnassa. Suositusrullan alla esitetään kanavien tämän hetken ja seuraavaksi tulevat ohjelmat ja kanavaa klikkaamalla päästään katsomaan valitun kanavan suoraa lähetystä.

Kanavien alla aloitussivulla esitetään ohjelmia listoissa ja jokaista listaa selataan myös sivusuunnassa. Ohjelmaa klikkaamalla päästään ohjelmanäkymään, josta löytyy muun muassa ohjelman kesto ja kuvaus. Ohjelman toisto alkaa toistopainiketta painamalla ja tallenteiden laatu on edelleen parhaimmillaan 720p-tasoista. Sarjoista on tarjolla sarjanäkymä, josta voidaan valita katsottava jakso tai lukea sarjan kuvaiksen.

Yle Areenan uudessa versiossa on selvästi otettu oppia Netflixin listoista, mutta Areena on kuitenkin pidetty Areenan näköisenä.


Lähde: Yle

Kommentit

2 kommenttia

 1. Nimetön kirjoitti 29.6.2014 kello 7:40

  ”tallenteiden laatu on edelleen parhaimmillaan 720p-tasoista”

  Onko tuo tallenteiden laatu edelleenkään 720p-tasoista muuta kuin Ylen lupauksissa? Ainakaan jalkapallon mm-kisamateriaalia en ole vielä Areenasta tuolla laadulla löytänyt.

  Suorat lähetykset _saattavat_ olla resoluutioltaan vähän tarkempia (tosin nekin uskomattoman alhaisella bittivirralla), mutta tallenteet ovat kyllä olleet kaikki reilusti alle SD-laadunkin.

 2. Digilelujen Jani kirjoitti 29.6.2014 kello 20:30

  No joo siis Ylen mukaan laatu on parhaimmillaan 720p-tasoista, mutta vaikka resoluutio olisikin HD-tasoista, voi laatu olla surkea. En ole viime aikoina katsonut millaista laatua Suomen nettitelevisiot tarjoavat, mutta allekirjoittaneen mielestä ainakin aiemmin muka-HD-laatu on tarkoittanut ennemminkin katselukelvotonta roskaa.

 • Seuraa Digileluja

  Facebook Twitter RSS Google+