Ei näin – televisiopalvelu suututti asiakkaansa

2.12.2014    

MaxivisionMaxivision kertoi lokakuussa tuovansa palveluunsa monia uudistuksia ja parannuksia joulukuun alussa. Paperilla kaikki näytti erinomaiselta, mutta totuus on kuitenkin toinen. Käyttäjien ongelmat alkoivat jo ennen muutosten toteuttamista. Viime viikolla ja viikonloppuna Maxivision oli välillä pimeänä tai tallennuksia ei voinut katsoa.

Todellinen painajainen alkoi kuitenkin maanantaina. Maxivision oli kyllä ilmoittanut palvelun olevan poissa käytöstä maanantaina klo 8 – 17, mutta lopulta uudistusten teko kesti paljon kauemmin ja palvelu saatiin toimimaan vasta yhdeksän jälkeen illalla. Tai no eihän se silloinkaan vielä toiminut. Esimerkiksi tallenteita ei voinut katsoa, livelähetykset pätkivät ja jotkut käyttäjät eivät päässeet edes kirjautumaan uuteen palveluun. Samat ongelmat jatkuvat edelleen.

Palveluun tuli muutosten myötä myös monia muitakin ongelmia, esimerkiksi automaattisesti tallennuksia tekevät tallennussäännöt eivät enää toimi HD-kanavilla, sillä päivitys poisti tallennussäännöistä kanavatiedon. Maxivision myös lupasi palvelun käyttöliittymän parantuvan muutosten myötä. Mutta käytännössä monet asiat ovat muuttuneet paljon huonommiksi. Esimerkiksi aiemmin tallennelistalla näki noin kymmenen tallennetta kerralla, mutta nyt näytössä on aina esillä vain yksi ohjelma ja halutun ohjelman etsiminen on paljon vaikeampaa. Aiemmin tallennuksessa olevaa ohjelmaa pystyi alkaa katsomaan alusta kesken tallennuksen, mutta nyt tallenteen katselu onnistuu vasta tallennuksen loputtua. Käyttäjien palautteen mukaan myös esimerkiksi ohjelmaopas on muuttunut paljon huonommaksi.

Maxivision Viihteen Facebook -sivut ovatkin täyttyneet päivityksen vuoksi sadoista kiukkuisista kommenteista, joista lähes kaikissa palaute on negatiivista.

Kommentit

6 kommenttia

 1. kiukkuinen kirjoitti 2.12.2014 kello 16:43

  Onneksi gigantissa on tarjouksessa watson vuodeksi 119€ – tämä maxivision lähtee digiboksien hautausmaalle! Ei se watson voi huonompi olla kun tämä ei edes toimi !

 2. Digilelujen Jani kirjoitti 2.12.2014 kello 18:32

  🙂

 3. jl kirjoitti 2.12.2014 kello 18:58

  Watson tikulla pystyy tallentamaan ulkoiselle muistille sekä lisä- että HD-kanavia.
  Muutama ihan ok. lisäkanavakin mukana.

 4. Ei kovin kiukkuinen kirjoitti 3.12.2014 kello 16:19

  Minusta taas tuo ohjelmaopas on ainoita hyviä puolia tässä uudistuksessa! Tilankäyttö on jotenkin järkevämpää kuin entisessä, kun samalle sivulle saa näkyviin 10 kanavaa. Tietysti tuo on makuasia, mutta inhosin entistä ohjelmaopasta alusta loppuun asti.

  Pettymys sen sijaan oli, että HD-kanavien laatu pudotettiin 720p:hen. Ratkaiseva syy ryhtyä Maxivisionin asiakkaaksi kevättalvella oli nimenomaan HD-kanavat, koska taloyhtiössämme ei ole kaapeli-tv:tä, ja antennilla näkee vain kaksi HD-kanavaa. Tosin uusi käyttöliittymä on kuitenkin nopeampi kuin entinen, joten ehkäpä se lohduttaa edes hiukan…

 5. Kalevi.K kirjoitti 21.12.2014 kello 1:53

  Ainahan ne muutokset on huonoja jos on tottunut muuhun.:D Itsellänikin ketuttaa jopa windows 8.1, kun on tottunut xp:n käyttöön. Turha ostos sekin!

 6. Digilelujen Jani kirjoitti 21.12.2014 kello 20:22

  Kalevi: Pieni muutosvastarinta kuuluu asiaan, mutta Maxivision on kyllä ryssinyt kaiken olan takaa. ”päivityksestä” on nyt kolme viikkoa, eikä palvelu toimi vieläkään läheskään kaikilla käyttäjillä. Ja niillä joilla toimii, se on huonontunut paljon.

 • Seuraa Digileluja

  Facebook Twitter RSS Google+