Ylen HD-kanavien näkyvyysalue pienenee antenniverkossa

5.2.2015    

AntenniYle HD -kanavat näkyvät tällä hetkellä Digitan antenniverkossa D-kanavanipussa, joka kattaa noin 85 prosenttia kotitalouksista. Huhtikuussa Yle HD -kanavat siirretään pienemmän peittoalueen H-kanavanippuun.

Muutoksen jälkeen Ylen teräväpiirtokanavia lähetetään vain Digitan Turun, Espoon, Lahden, Tampereen, Jyväskylän sekä Oulun lähettimistä. Vielä surempi muutos tulee vuoden vaihteessa, jolloin Ylen HD-kanavat poistuvat kokonaan Digitan verkosta.

Yle HD -kanavia voidaan katsella antenniverkossa myös DNA:n verkon kautta, mutta sekään ei kata läheskään koko maata.


Lähde: Yle

Kommentit

4 kommenttia

 1. Fransman kirjoitti 5.2.2015 kello 15:57

  Taitaa olla sen verran kallista lähettää Digitan verkossa, että loppuu siitä syystä. Koomista sinänsä Yle myi Digitan osakkeet ulkomaille 15 vuotta sitten.

 2. Digilelujen Jani kirjoitti 5.2.2015 kello 21:26

  Voipi olla joo. En tiedä johtuuko lähetysten hinnasta vai mistä, mutta antenniverkkoon ei ole ollut viime aikana paljonkaan uusia kanavia tulossa. Monessa ”ohjelmistolupia vapaana, hae” -tilaisuudessa luville on löytynyt vain muutamia hakijoita ja joihinkin nippuihin ei yhtään.

 3. hdmi kirjoitti 6.2.2015 kello 21:24

  ”Taitaa olla sen verran kallista lähettää Digitan verkossa, että loppuu siitä syystä.”

  Ei kun liian halpaa. Ylen HD-kanavat ovat Digitan verkossa tällä hetkellä ilmaiseksi – niinkuin DNA:llakin. Siksi Ylen on tyydyttävä siihen kanavanippuun kuin Digita antaa.

  On ihan turha ennustaa mitä vuodenvaihteessa tapahtuu, Digita ei tietenkään tee pitkäaikaista sopimusta sellaisen vuokralaisen kanssa joka ei maksa.

  V 2017 Ylen pitäisi ruveta maksamaan HD-kanaviensa jakelusta, joten silloin niitä voi odottaa koko maahan.

 4. Digilelujen Jani kirjoitti 6.2.2015 kello 22:41

  Kiitos hinnoittelun selvennyksestä

 • Seuraa Digileluja

  Facebook Twitter RSS Google+