Tiedostonjakajia haastettu oikeuteen Suomessa

25.10.2015    

PiratismiAsianajotoimisto Hedman Partners on lähettänyt kesästä lähtien tuhansia korvausvaatimuksia tiedostojen jakamisesta epäillyille henkilöille. Korvausvaatimuksissa on vaadittu epäiltyä maksamaan 600-3000 euron korvaukset ja näin välttämään mahdolliset oikeuskäsittelyt.

Nyt Hedman Partners on haastanut kolme korvausvaatimuksen saanutta henkilöä oikeuteen ja oikeuden kautta vaaditaan huomattavasti suurempia summia. Korvausten lisäksi syytetyt voivat joutua hävitessään maksamaan myös oikeudenomistajien oikeudenkäyntikulut.

Kolme ensimmäistä oikeustapausta ovat vasta alkua, sillä asianajotoimisto aikoo haastaa oikeuteen myös lisää henkilöitä, jotka eivät ole maksaneet alkuperäistä korvauspyyntöä tai ollut muutoin yhteydessä asianajotoimistoon. Hedman Partners aikoo myös tehdä joistain oikeustapauksista esimerkkejä myöhemmille tapauksille.

Jaettujen elokuvien tai sarjojen jaksojen määrällä ei ole väliä, sillä oikeuteen aiotaan haastaa sekä enemmän jakaneita, että vain pari jaksoa jakaneita henkilöitä. Esimerkiksi Popcorn Timen käyttö tai torrenttien lataaminen saattaa johtaa korvauskirjeiden saamiseen ja pahimmillaan jopa oikeuteen saakka.


Lähde: Digitoday

Kommentit

5 kommenttia

 1. Nimetön kirjoitti 25.10.2015 kello 15:06

  Torrenttien (ja popcorn timen) kaverina pitää AINA olla VPN.

 2. n.n kirjoitti 25.10.2015 kello 15:45

  Mutta miten tämä asianajotoimisto Oy Kiristys Ab aikoo pystyä todistamaan että joku nimenomainen henkilö on jollain koneella ladannut tiedostoja?
  Oy Kiristys Ab varmaankin voi todistaa että jollakulla määrätyllä koneella on joku ladannut tiedostoja, mutta jos sillä koneella ei ole käyttäjän biometristä tunnistusta eikä muitakaan salasanalla koneeseen kirjautumissysteemejä, niin silloinhan on aina mahdollista että koneella lataillut voi olla kuka hyvänsä siinä koneen sijaintipaikassa käynyt tai oleskellut henkilö joka oli omin lupinensa koneella jotain lataillut. Enhän minä jos joku perheenjäsen tai kyläilijä kysyy että saanko käyttää tietokonettasi hetken aikaa mene hänen olkapäänsä yli kurkkimaan että mitä se sillä koneella sitten loppujenlopuksi oikein touhuaa.
  Esim jos minä omistan auton ja joku ilman lupaani ja tietämättäni ajaa sillä autolla vaikkapa siinämäärin juovuksissa että kyse on rattijuoppoudesta, niin silloinhan sitä kuskia ehkä tulee rangaista rankaistaan mutta minua auton omistajaa ei.
  Nyt asianajotoimisto Oy Kiristys Ab aikoo maksatuttaa koneen omistamisesta, vaikka kukaan ei voi 24/7 konettaan vahtia, varsinkin kun mikään laki ei pakota asennuttamaan mihinkään tietokoneeseen mitään sisäänkirjautumis salasanoja jos sellaisia ei halua siihen asentaa.

 3. Digilelujen Jani kirjoitti 25.10.2015 kello 17:47

  n.n: Totta tuokin, jotenkin niiden täytyy pystyä näyttämään toteen kuka on konetta käyttänyt. Odotan mielenkiinnolla mitä oikeus päättää asian suhteen.

 4. Julle kirjoitti 28.10.2015 kello 15:18

  Mitenkäs on Saksassa? Pikaista apua kaivataan,kun lasku on 800e/min…

 5. Digilelujen Jani kirjoitti 28.10.2015 kello 15:31

  Digileluilta ei kyllä löydy tietämystä Saksan tapaukseen.

 • Seuraa Digileluja

  Facebook Twitter RSS Google+