Jo 10 000 piraatilta vaadittu korvauksia – jo kolme tapausta oikeuteen

23.1.2016    

PiratismiElokuvien ja sarjojen oikeuksia puolustavat asianajotoimistot yrittävät karhuta elokuvia sekä sarjoja jakaneilta henkilöiltä satojen eurojen korvauksia kirjeitse. Vuonna 2014 kirjeitä lähetettiin viisikymmentä, mutta viime ja tänä vuonna jo kymmenentuhatta.

Asianajotoimistot selvittävät mistä IP-osoitteesta on ladattu ja samalla jaettu eteenpäin elokuvia ja sarjoja, jonka jälkeen se saavat internetliittymän omistajien tiedot operaattoreilta oikeuden päätöksellä. Yleensä kirjeitä saaneilta on vaadittu satojen eurojen korvauksia sekä vaitioloa ja maksun jälkeen asiaa ei vietäisi oikeuteen.

Kolme tapausta on kuitenkin jo edennyt oikeuteen asti. Kaksi tapauksista on sovittu ennen oikeudenkäynnin alkua ja kolmas on tulossa käsittelyyn kesällä.

Kirjeitä on myös lähetetty väärille henkilöille, sillä operaattorien työntekijät tarkistavat IP-osoitteiden haltijat käsin. Joissain tapauksissa on tapahtunut inhimillinen virhe ja kirje on päätynyt väärälle henkilölle.


Lähde: Digitoday

Kommentit

2 kommenttia

  1. AK kirjoitti 23.1.2016 kello 18:17

    Kasettimaksun peruste on korvata kopioinnista omaan käyttöön aiheutuvat kustannukset. Jos omaan käyttöön kopiointi on laillista, millä perusteella ihmisiä haastetaan oikeuteen?

  2. Digilelujen Jani kirjoitti 23.1.2016 kello 18:21

    AK: Torrentteja ladatessa tai esimerkiksi Popcorn Timeä käytettäessä käyttäjän kone yleensä jakaa ladattavaa tai katsottavaa tiedostoa eteenpäin muille käyttäjille ja tämä jakaminen on laitonta.

  • Seuraa Digileluja

    Facebook Twitter RSS Google+