USAn Netflixin käyttö estetään

15.1.2016    

NetflixNetflixin eri maissa oleville käyttäjille tarjotaan katsottavaksi eri ohjelmia sisältöjen erilaisisten lisensointioikeuksien vuoksi. Esimerkiksi Suomen Netflixissä on paljon vähemmän katsottavaa verrattuna esimerkiksi yhdysvaltain Netflixin tarjontaan. Tämän vuoksi monet suomalaisetkin käyttävät Netflixin yhdysvaltain versiota esimerkiksi VPN:n tai välityspalvelimien kautta. Nyt tähän on tulossa muutos, sillä Netflix on ilmoittanut alkavansa estää maarajoitusten kiertämisen.

Netflix kertoo lopettavansa maarajoitusten kiertämisen tulevina viikkoina ja tämän jälkeen käyttäjä pääsee käsiksi vain hänen sijainnin mukaan sallittuun sisältöön. Netflixin käyttöehtojen mukaan maarajoitusten kiertäminen on ollut aiemminkin kielletty, mutta rajoitusta ei ole kuitenkaan oikeastaan valvottu.

Maarajoitusten kiertämisen estäminen on kuitenkin helpommin sanottu kuin tehty. Monesti maarajoitusten kiertoa yritetään estää lisäämällä VPN-palveluiden IP-osoitteita mustalle listalle, mutta mikään ei estä palveluita ottamasta käyttöön uusia osoitteita. Jääkin nähtäväksi miten hyvin Netflix saa maarajoitusten kiertäjät kuriin.


Lähde: Netflix

Kommentit

Yksi kommentti

  1. Geruba kirjoitti 15.1.2016 kello 14:56

    EUssa asuva maksaa enemmän palvelusta kuin esim USA/Canada asiakas.

    Kumminkin EUssa ei näe kuin 20% tarjonnasta.

  • Seuraa Digileluja

    Facebook Twitter RSS Google+