Vain näillä selaimilla näet parhaan laadun Netflixissä

15.7.2016    

NetflixMicrosoftin uuden väitteen mukaan sen Edge-selain on ainoa selain, joka toistaa Netflixin videoita 1080p-resoluutiolla. Väite ei pidä paikkaansa ja jotkin selaimet ovat tukeneet 1080p-resoluutiota jo pitkään.

Siinä Microsoft on oikeassa, että Edgellä voidaan katsoa esimerkiksi Netflixiä 1080p-resoluutiolla. Sama tosin onnistuu myös Internet Explorerilla ja Macin Safari selaimella (alkaen Mac OS X ‑käyttöjärjestelmän versiosta 10.10.3). Chromea, Firefoxia ja Operaa käytettäessä resoluutio jää vain 720p-tasolle.

1080p-resoluution käyttö ei ole mitenkään uusi juttu, sillä Wayback Machinellä löytyy Netflixin ohjesivu helmikuulta 2015 ja jo silloin Internet Explorer ja Safari ovat toistaneet Netflixin ohjelmia 1080p-resoluutiolla. Edge-selaimen 1080p-tukikaan ei ole uusi juttu, sillä jo Wayback Machinen lokakuussa 2015 tallentama Netflixin ohjesivu kertoo Edgen 1080p-tuesta.

Netflixiä voidaan myös katsoa television kautta 1080p-resoluutiolla esimerkiksi Chromecastilla. Mikään selain ei tue Netflixin Ultra HD -tarkkuutta, mutta sen saa käyttöön monilla Ultra HD -älytelevisioilla ja mediatoistimilla.

Netflixin HD-tarkkuuden käyttö ei onnistu kaikkein halvimmilla sopimuksella sillä se vaatii 9,99 euroa kuukaudessa maksavan tupla-sopimuksen käyttöä. Tupla-sopimuksella Netflixiä voidaan myös katsella samaan aikaan kahdelta ruudulta. Ultra HD -sisältöjen katselu vaatii 11,99 euron hintaisen perhe-sopimuksen, joka mahdollistaa lisäksi palvelun käytön samaan aikaan neljällä ruudulla.

Kommentit

2 kommenttia

 1. Oikolukija kirjoitti 15.7.2016 kello 12:54

  Ei Microsoft väittänyt 1080p-toiston olevan mahdollista vain Edgellä. He sanoivat näin: ”In our video tests, not only was Microsoft Edge the most power efficient, but the premium video site we used also sent higher resolution and bitrate video to Microsoft Edge compared to the other browsers.” Eli lyhyesti ”testatuista selaimista Edgelle tarjottiin parasta kuvanlaatua”. Testeissä oli mukana Edge, Opera, Firefox ja Chrome.

  Voisitte korjata uutisen vastaamaan todellisuutta tämän osalta. Muutenhan Netflixin 1080p-toiston rajoitus selaimilla oli jo vanha juttu ja varsin laajasti tiedossa.

 2. Digilelujen Jani kirjoitti 15.7.2016 kello 16:18

  Kiitos oikolukija, olisit kuitenkin voinut suomentaa loputkin, eli tämän: ”testaamamme videopalvelu lähetti parempaa resoluutiota ja korkeampaa bitratea Edgelle verrattuna muihin selaimiin”

 • Seuraa Digileluja

  Facebook Twitter RSS Google+