Antenniverkkoon tulee yhteensä 59 kanavaa

9.1.2017    

AntenniValtioneuvosto on myöntänyt television ohjelmistoluvat antenniverkkoon seuraavalle kymmenelle vuodelle. Nykyisten kanavien lisäksi antenniverkkooon on tulossa kuusi uutta kanavaa, joista kolme on ilmaiskanavia ja kolme maksullisia kanavia.

Uusia ilmaiskanavia ovat Olympiakanava, Comedy Central sekä SBS Extra. Discovery osti olympialaisten televisioioikeudet vuosille 2018-2024 ja kisat tullaan esittämään Discoveryn uudella Olympiakanavalla. Muina aikoina kanava tulee esittämään viihdettä ja urheilua. Comedy Central -viihdekanavan sisältöihin kuuluu muun muassa tilannekomediaa sekä animaatioita ja kanavan ohjelmistoon kuuluu muun muassa Simpsonit. Myös SBS Extra on elokuvia, sarjoja ja dokumentteja esittävä viihdekanava.

Uusia maksullisia kanavia ovat Cartoon Networks, History ja H2. Cartoon Networksin ohjelmisto sisältää lastenohjelmia ja History sekä H2 esittävät historiallisten ohjelmien lisäksi myös muuta ohjelmistoa.

Uusien kanavien lisäksi maksullinen National Geographic Channel vaihtuu ilmaiskanavaksi. Kanavien kymmenenvuotinen toimilupakausi alkaa 17.5.2017, jonka jälkeen kanavilla on puoli vuotta aikaa aloittaa lähetykset.


Lähde: Valtioneuvosto

Kommentit

2 kommenttia

 1. . kirjoitti 9.1.2017 kello 18:52

  Nat Geo Wild (maksullinen) on seitsemäs uusi kanava.

  Kaikkiaan antenniverkon toimilupia jaettiin valtakunnallisesti 78 kanavalle, kun mukaan lasketaan myös vain VHF-alueella lähetettävät HD-kanavat ja UHF D -nipun kaksi yhdistelmälupaa neljälle kanavalle.

  Toisaalta osa luvista on rinnakkaisia eri tekniikoilla samoille kanaville (MTV Totalin kanavat). Lyhytaikaiset luvat (esim. jääkiekkokanavat) eivät ole vielä tiedossa, joten todellinen määrä todennäköisesti kasvaa vielä tuosta 78:sta.

 2. Digilelujen Jani kirjoitti 9.1.2017 kello 20:13

  Aivan, totta turiset

 • Seuraa Digileluja

  Facebook Twitter RSS Google+