CIA salakuuntelee älytelevisioita

7.3.2017    

DigiTVWikiLeaksin haltuun saamien dokumenttien mukaan CIA on kehittänyt Britannian tiedustelupalvelujen kanssa Samsungin älytelevisioille kehitetyn haittaohjelman. CIA:n kerrotaan pystyvän salakuuntelemaan haittaohjelman avulla television lähistöllä tapahtuvat keskustelut ja äänet, sillä television mikrofoni lähettää tallennetut äänet CIA:n palvelimille.

Haittaohjelman tartuttama televisio kuuntelee ympäristöään myös suljettuna, sillä television sammutus jättää saastuneen television mikrofonin päälle.

WikiLeaksin saamien tietojen mukaan CIA pystyy salakuuntelemaan televisioiden lisäksi muun muassa iPhone- ja Android-puhelimia ja purkamaan esimerkiksi WhatsAppin, Telegramin ja Signalin salatut viestit. CIA:lla kerrotaan olevan yli tuhat erilaista haittaohjelmaa, joita voidaan asentaa tietokoneiden ja mobiililaitteiden lisäksi esimerkiksi reitittimiin sekä autojen ohjausjärjestelmiin.


Lähde: WikiLeaks

Kommentit

3 kommenttia

 1. Turhaa kirjoitti 8.3.2017 kello 10:30

  Paskaa uutisointia. Oisitte voinut kertoa että saadakseen TV:n hallintaan heidän pitää päästä siihen fyysisesti käsiksi ja saastuttaa se USB-tikulla.

 2. Digilelujen Jani kirjoitti 8.3.2017 kello 11:52

  Samsungin TV:n haittaohjelmaa koskevissa dokumenteissa vain yhdessä mainitaan USB:
  ”Firmware version 1118+ eliminated the current USB installation method”

  Tästä tekstistä voisi päätellä, että vuoden 2014 kesäkuussa (jolloin dokumentti on kirjoitettu) haittaohjelma voidaan asentaa USB:n avulla. Dokumenteissa ei kuitenkaan mainita, etteikö haittaohjelmaa oltaisi voitu asentaa yli 2,5 vuotta sitten netin kautta, joten varmuutta asiaan ei ole.

  Haittaohjelmia on varmasti myös paranneltu näiden 2,5 vuoden aikana, joten nykyisten versioiden kyvyistä ei ole mitään tietoa.

 3. Kale kirjoitti 8.3.2017 kello 16:16

  Artikkeli on tärkeästä aiheesta, pidemmänkin aiheesta olisi saanut? Hienoa kuitenkin että kirjoituksia Suomessakin löytyy. Tässä yksi josta pidin myös: http://uutistentakaa.blogspot.fi/2017/03/uutisointi-wikileaksin-vault7.html

 • Seuraa Digileluja

  Facebook Twitter RSS Google+