Netflixiä ei voi enää asentaa moniin Android-laitteisiin – näin kierrät ongelman

15.5.2017    

NetflixNetflix on tehnyt muutoksen Android-sovellukseensa, minkä vuoksi sitä ei voi enää asentaa laitteisiin, jotka on rootattu tai joiden bootloader on avattu. Netflixin mukaan muutos on tehty tarkoituksella, sillä palvelun käyttöönottama Widevine-kopiosuojaus ei toimi alemman turvatason, esimerkiksi rootatuilla, laitteilla.

Monet Android-käyttäjät roottaavat puhelimensa ja muutoksen vuoksi Netflixiä ei voi enää asentaa tai päivittää näihin laitteisiin. Aiemmin asennettu Netflix toimii edelleen, ainakin toistaiseksi, mutta sitä ei voi päivittää uudempaan versioon.

Netflixin sovelluksen voi edelleen päivittää myös rootattuihin puhelimiin lataamalla sovelluksen apk-tiedoston netistä, mutta netistä löytyviin sovelluksiin on voitu lisätä esimerkiksi haittaohjelmia. Yksi yleisesti turvallisena pidetty paikka ladata sovelluksia on APK Mirror, joten sieltä voi harkita Netflixin päivitysten hankkimista rootatuille puhelimille. Netflixin sovellus löytyy APK Mirrorista tämän linkin takaa.


Lähde: Android Police

Kommentit

Yksi kommentti

  1. Digilelujen Jani kirjoitti 15.5.2017 kello 13:35

    Allekirjoittaneella on kolme Android-laitetta joilla voisin castata Netflixin Chromecastiin. Käytössä oleva puhelin on rootattu, samoin kuin vanha backup-romu. Ja myös vanha tablettikin on rootattu. Näin ollen Netflix ei halua minun käyttävän sovellustaan virallisella tavalla vaan joudun hankkimaan päivitykset muualta.

  • Seuraa Digileluja

    Facebook Twitter RSS Google+