3D vähenee televisioissa

10.2.2016    

3D-lasit3D-ominaisuus on ollut mukana monissa viime vuosina myydyissä televisioissa, mutta tilanne näyttäisi olevan muuttumassa. Uusimpien tietojen mukaan Samsungin tämän vuoden teleisiomalleissa ei olisi enää mukana 3D-ominaisuutta, sillä yhtiö ei ole enää tilannut katselulaseja alihankkijoilta.

Myös LG aikoo vähentää 3D-ominaisuutta tukevia televisioita, sillä tänä vuonna vain yhtiön kalliimmissa malleissa on mukana 3D. Viime vuonna 40 prosenttia LG:n televisioista sisälsi 3D-ominaisuuden, mutta tänä vuonna enää 20 prosenttia.

Televisioiden katsojat eivät ole oikein ottaneet 3D-ominaisuutta käyttöönsä muun muassa epämiellyttävien katselulasien vuoksi. Televisioiden valmistajat ovatkin korvanneet ja tulevat korvaamaan 3D:tä uusilla ominaisuuksilla, joita ovat muun muassa Ultra HD sekä HDR


Lähde: AfterDawn

BBC lopettaa 3D-lähetykset

8.7.2013    

BBCBBC on lähettänyt Britanniassa kahden vuoden aikana joitain 3D-testilähetyksiä. BBC on lähettänyt kolmiulotteisesti muutaman elokuvan ja dokumentin lisäksi esimerkiksi kuningattaren joulupuheen sekä joitain Lontoon olympialaisten lajeja ja Wimbledonin tennisturnauksen otteluita.

BBC:n mukaan kolmiulotteisten lähetysten katsominen on vielä liian hankalaa 3D-katselulasien vuoksi. Katsojien kiinnostuksen puutteen vuoksi BBC onkin päättänyt lopettaa 3D-lähetykset. Esimerkiksi Lontoon olympialaisten aikaan Britanniassa oli 1,5 miljoonaa 3D-televisiota, mutta vain puolet näiden televisioiden omistajista katsoi olympialaisia kolmiulotteisesti. Vain noin viisi prosenttia 3D-television omistajista katsoi kuningattaren joulupuheen tai jouluelokuvan kolmiulotteisesti.

BBC lopettaa 3D-testilähetykset tämän vuoden marraskuussa esittämällä Doctor Who -sarjan 50-vuotista kestoa juhlistavan jakson kolmiulotteisena.


Lähde: Mail Online

BBC lähettää Wimbledonin tennisotteluita kolmiulotteisesti

5.7.2013 · 2 Kommenttia    

3DKolmiulotteiset lähetykset eivät ole oikein saaneet tuulta purjeisiin ja ESPN 3D -kanavakin päätettiin lakkauttaa. BBC lähettää kuitenkin tänä vuonna joitain menossa olevan Wimbledonin tennisturnauksen otteluita kolmiulotteisesti Britannian antenniverkossa. 3D-muodossa lähetettäviin otteluihin kuuluu muun muassa miesten ja naisten semifinaalit sekä finaalit.

Tällä hetkellä näyttää siltä, että operaattorit panostavat enemmän suuremman resoluution 4K-lähetyksiin, kuin 3D:hen. BBC kokeileekin myös 4K-lähetyksiä Wimbledonin tennisturnauksessa ja ESPN vapautti lakkautetun 3D-kanavan resurssit tulevia 4K-lähetyksiä varten.


Lähde: Engadget

Formula 1 -harjoitukset lähetetään ensimmäistä kertaa kolmiulotteisesti

7.2.2013    

Formula 1Formula 1 -kauden alkuun on aikaa enää muutama viikko ja tallit ajavat viimeiset harjoitukset Espanjan Kataloniassa 28. helmikuuta ja 3. maaliskuuta välisenä aikana. Ainakin englantilaiset formulafanit voivat nauttia harjoituksista ennennäkemättömällä tavalla, sillä Sky Sports -kanava tulee lähettämään harjoitukset 3D-muodossa.

”3D tulee olemaan uusi upottava kokemus katsojille, enkä malta odottaa miltä F1 näyttää kolmiulotteisesti”, sanoo Sky Sportsin F1 asiantuntija Martin Brundle. Sky Sports on yksi maailman eniten 3D-urheilua näyttänyt yhtiö, sillä Sky on esittänyt aiemmon jo kolmetoista eri urheilutapahtumaa kolmiulotteisesti.

Bernie Ecclestone hallinnoi yhtiöidensä kautta muun muassa F1-sarjan televisiointioikeuksia ja Ecclestone vastusti kauan F1-sarjan näyttämistä teräväpiirtona. Pari vuotta sitten Ecclestone sanoi myös, ettei Formula 1:tä nähdä koskaan kolmiulotteisena.


Lähde: Sky Sports

Ilman laseja katsottavat 3D-televisiot ovat askeleen lähempänä

11.1.2013    

3D-lasitKolmiulotteisia ohjelmia on ihan kiva katsella omalta televisiolta, vaikkakin 3D-lasien käyttö tekee katselusta asteen epämukavampaa. Vizio ja Hisense ovat esitelleet tämän vuoden CES-messuilla ilman laseja katsottavia 3D-televisioita.

Vizion 55-tuumaisessa protyyppitelevisiossa on 4K-resoluutio, eikä kuva muutu sumeaksi sivuiltakaan katsottaessa. Parhaan 3D-elämyksen saa kuitenkin katsomalla televisiota edestä, eikä sivuilta. Vizio ei ole kertonut tuoko se ilman laseja katsottavan 3D-televisionsa myyntiin tänä vuonna vai vasta myöhemmin.

Myös Hisense esitteli CES-messuilla 60-tuumaista ilman laseja katsottavaa 3D-konseptitelevisiota. Hisensen televisiossa on kasvojentunnistus, joten se tietää mistä kulmasta televisiota katsotaan. Myöskään Hisensen television julkaisuajankohta tai hinta eivät ole tiedossa.

Hisense esitteli messuilla myös läpinäkyvää 3D-televisiota, jolle on kuitenkin aika vaikea keksiä käyttöä kotioloissa.

Seuraava sivu »

  • Seuraa Digileluja

    Facebook Twitter RSS Google+