Sonyn uusi televisio ei tarvitse ollenkaan kaiuttimia

5.1.2017    

SonySony on julkaissut CES-messuilla Bravia television, jonka mukana ei tule ollenkaan kaiuttimia. Sonyn uutukaisessa ei edes tarvita kaiuttimia, sillä ohut kuvapaneeli toimii myös kaiuttimena.

Televisio nojaa jalustaansa, josta löytyy kaikki liittimet sekä myös subwoofer. Televisio tulee myyntiin myöhemmin tänä vuonna 55-, 65- sekä 77-tuumaisina malleina, mutta hinnasta ei ole vielä tietoa.

Sonyn uuden A1E-sarjan televisioissa on OLED-paneeli, jonka resoluutio on 4K. Nykyisten televisioiden tapaan myös Sonyn televisiosta löytyy HDR. Käyttöjärjestelmänä televisiossa on Android.

 

LG:n uusin huipputelevisio on vain kolikon paksuinen

5.1.2017    

LGLG on esitellyt CES-messuilla uuden huipputelevisionsa, jonka paksuus on vain 2,57mm. Vertailun vuoksi euron kolikon paksuus on 2,33mm.

LG:n uutukaisen mukana ei tule minkäänlaista jalustaa, eikä näin ohut televisio luultavasti edes pysyisi pystyssä normaalissa jalustassa. LG:n seinätelineen kanssa koko televisio tulee seinästä ulos vain alle neljä millimetriä. Näin ohueen televisioon ei voida liittää mitään oheislaitteita tai edes kaiuttimia, joten television mukana tuleekin erillinen kaiutinelementti, joka liitetään televisioon ohuella johdolla. Myös kaikki oheislaitteet liitetään erilliseen kaiutinelementtiin.

LG:n uudet W-sarjan OLED-televisiot tulevat saataville 65- sekä 77-tuumaisina ja niistä löytyy erinomainen kuvanlaatu 4K-resoluutiolla ja aktiivisella HDR:llä. Kaiutinelementin äänenlaatukin on kohdallaan, sillä se on saanut Dolby Atmos -sertifikaatin. Televisioiden hintaa ei ole vielä julkaistu.

Alta löytyy Digital Trendsin esittelyvideo, josta näkyy hyvin television ohuus.

Oho, Netflixin 4K-sisältö on katsottavissa vain tällä selaimella

22.11.2016    

NetflixNetflix lisäsi ensimmäiset 4K-tarkkuuden sisällöt palveluunsa jo keväällä 2014 ja lisää tulee koko ajan. Netflixin 4K-ohjelmia on voinut vastaanottaa aiemmin esimerkiksi 4K-resoluutiota tukevilla älytelevisioilla, lokakuun alussa julkaistulla Chromecast Ultralla ja Xbox One S -konsolilla.

Nyt Netflixin 4K-materiaalin katselu onnistuu myös Windows 10:stä löytyvällä Edge-selaimella. Toiseksi parasta 1080p-laatua voidaan katsella Internet Explorerilla sekä Safarilla. Esimerkiksi Chrome, Firefox ja Opera toistavat Netflixin sisältöjä vain 720p-resoluutiolla.

Muiden selainten pienemmät resoluutiot selittyvät elokuvastudioiden vaatimilla kopiosuojauksilla, sillä studiot haluavat estää elokuvien ja sarjojen kopionnin selaimen kautta. Sisältöjen kopiointiin liittyvä huoli on todellinen, sillä kesällä selvisi, että Chromessa ollut bugi mahdollisti esimerkiksi Netflixin sisältöjen kopionnin salaamattomana.

Netflixin 4K-sisältöjen toisto Edge-selaimella ei kuitenkaan onnistu läheskään kaikilla tietokoneilla, sillä 4K-sisältöjen katselu onnistuu vain tietokoneilla joissa on Intelin 7. sukupolven Kaby Lake prosessori.

Netflixin katselu onnistuu nyt siis tietokoneella, kunhan omistaa sopivan Windows 10 -tietokoneen ja vähintään 25 megaisen nettiliittymän. Netflixin 4K-sisältöjen katselu onnistuu myös muun muassa 4K-resoluution älytelevisioilla tai esimerkiksi Chromecast Ultralla.


Lähde: The Verge

Uusi parempi Chromecast tuli myyntiin Suomessa

21.10.2016    

GoogleGooglen parisen viikkoa sitten esittelemä Chromecast Ultra on nyt tilattavissa Google Storen kautta myös Suomeen. Uusitussa mallissa on tuki 4K-resoluutiolle sekä HDR-kuvalle ja Dolby Visionille.

Chromecast Ultran kerrotaan aloittavan videoiden toiston aiempia malleja nopeammin ja siitä löytyy WLANin lisäksi myös ethernet-liitin. Aiemmista malleista poiketen uusi versio on saatavilla vain mustana ja sen hinta on Googlen kaupassa 79 euroa. Myös vanhempia Chromecast-malleja myydään edelleen 39 euron hintaan.

Google julkaisi Chromecast Ultran

4.10.2016    

GoogleGoogle on julkaissut Chromecast Ultran, josta löytyy tuki 4K-resoluutiolle sekä HDR-kuvalle ja Dolby Visionille. Uudet ominaisuudet toimivat tietenkin vain sopivan teleivsion kanssa.

Chromecast Ultrassa on myös Ethernet-liitäntä ja sen luvataan lataavan sisältöjä 80 prosenttia nopeammin vanhoihin malleihin verrattuna.

Uusi Chromecast Ultra tulee myyntiin marraskuussa ja sen hinta on lähes tuplasti suurempi, kuin vanhojen mallien hinta. Chromecast Ultran hinta tulee olemaan Yhdysvalloissa 69 dollaria (noin 62 euroa). Chromecasteja on myyty tähän mennessä jo noin 30 miljoonaa kappaletta ja myös vanhat mallit pysyvät edelleen myynnissä.

Seuraava sivu »

  • Seuraa Digileluja

    Facebook Twitter RSS Google+