CIA salakuuntelee älytelevisioita

7.3.2017 · 3 Kommenttia    

DigiTVWikiLeaksin haltuun saamien dokumenttien mukaan CIA on kehittänyt Britannian tiedustelupalvelujen kanssa Samsungin älytelevisioille kehitetyn haittaohjelman. CIA:n kerrotaan pystyvän salakuuntelemaan haittaohjelman avulla television lähistöllä tapahtuvat keskustelut ja äänet, sillä television mikrofoni lähettää tallennetut äänet CIA:n palvelimille.

Haittaohjelman tartuttama televisio kuuntelee ympäristöään myös suljettuna, sillä television sammutus jättää saastuneen television mikrofonin päälle.

WikiLeaksin saamien tietojen mukaan CIA pystyy salakuuntelemaan televisioiden lisäksi muun muassa iPhone- ja Android-puhelimia ja purkamaan esimerkiksi WhatsAppin, Telegramin ja Signalin salatut viestit. CIA:lla kerrotaan olevan yli tuhat erilaista haittaohjelmaa, joita voidaan asentaa tietokoneiden ja mobiililaitteiden lisäksi esimerkiksi reitittimiin sekä autojen ohjausjärjestelmiin.


Lähde: WikiLeaks

Yle Areenalle julkaistiin Apple TV -sovellus

13.9.2016    

Yle AreenaYle Areenasta on julkaistu Apple TV:ssä toimiva sovellus, joka löytyy Apple TV:n sovelluskaupasta. Sovelluksella voidaan katsella Areenan tallenteiden lisäksi myös televisiokanavien suoria lähetyksiä sekä vain Areenassa näkyviä livelähetyksiä.

Apple TV:n sovelluksella voidaan myös kirjautua sisään Areenaan, jolloin esimerkiksi keskenjääneiden ohjelmien katselua voidaan jatkaa keskeytyskohdasta. Ohjelmia voidaan myös lisätä omalle katselulistalle ja sovellus osaa aloittaa automaattisesti sarjan seuraavan jakson toistamisen.

Uusimmissa Apple TV -laitteissa toimivan Yle Areena -sovelluksen lisäksi Yle päivittää syksyn aikana myös Samsungin ja LG:n televisioissa sekä PlayStation-pelikonsolissa toimivat sovelluksensa. Päivitys tuo näihin sovelluksiin uuden käyttöliittymän sekä mahdollisuuden katsoa televisiolähetyksiä. Myös Yle tunnus tulee käyttöön päivitetyissä sovelluksissa syksyn aikana.


Lähde: Yle

Elokuvapalvelu Plejmo – käyttääkö kukaan sitä?

11.7.2016 · 1 Kommentti    

PlejmoHuomasin pari viikkoa sitten, ettei elokuvapalvelu Plejmon vuokravideot toimi Samsungin vuoden 2012 älytelevisioissa. Nyt Plejmolta on vahvistettu, että sen sovellus ei tosiaan toimi Samsungin D- ja E-sarjan älytlevisioissa, eli Samsungin vuosien 2011 ja 2012 malleissa.

Plejmon mukaan ongelmaa ei voida enää korjata, sillä Samsungin vanhempien mallien sovelluksia ei voida enää päivittää. Plejmoa voidaan kuitenkin käyttää edelleen television kautta uudemmilla Samsungin älytelevisioilla sekä Chromecast-laitteella tietokoneen tai iOS-laitteiden kautta. Chromecast-tuki on myös tulossa Android-laitteisiin.

Plejmon sovelluksen ongelmana on se, ettei se toista vuokraelokuvia. Trailerit toistuvat kyllä sovelluksella oikein. Plejmon älytelevisiosovellus ei ole päivittynyt aikoihin, joten ongelma on ollut sovelluskessa jo kauan.

Tämä herättääkin kysymyksen, että montako käyttäjää Plejmon älytelevisiosovelluksella oikein on. Olinko minä tosiaan ainoa käyttäjä, joka yritti katsoa Plejmon elokuvia Samsungin 2011 tai 2012 -vuoden televisiomalleilla? Ja jos minä olin ainoa Samsung 2011 tai 2012 -mallien käyttäjä, niin käyttääkö Plejmoa edes kukaan uudempien televisiomallien omistaja?

Mustaakin mustemmat televisiot LG:ltä

10.12.2015 · 1 Kommentti    

LG:n premiumluokan kaarevat 4K OLED -televisiot, 55-tuumainen 55EG960 ja 65-tuumainen 65EG960, saavat mustan näyttämään entistäkin tummemmalta ja värit entistä kauniimmilta.

Normaaleissa LCD- ja LED-televisioissa on taustavalo, jonka vuoksi musta ei näytä täysin mustalta. OLED-televisioissa sen sijaan ei ole taustavaloa, vaan jokainen pikseli syttyy ja sammuu erikseen.

LG Black OLED TV

LG:n OLED-paneeli on vain 4mm ohut, joten se on paljon ohuempi verrattuna perinteisiin televisioihin. Televisioiden resoluutio (3840 x 2160) on neljä kertaa suurempi kuin Full HD 1080p ja niissä on harman/kardon -äänentoisto. Lisäksi televisioista löytyy 3D-ominaisuus ja ne ovat tietenkin älytelevisioita, joten esimerkiksi Netflixin käyttö onnistuu niillä helposti.

55-tuumaisen 55EG960:n hinta on tällä hetkellä noin 3500 euroa ja 65-tuumaisen 65EG960:n saa omakseen noin 5000 eurolla. Tämä on sponsoroitu artikkeli ja alla olevasta videosta voit katsoa miten musta vaikuttaa kuvanlaatuun.

Google Playn elokuvat ja sarjat tulevat LG:n älytelevisioihin

19.11.2015    

LGGoogle Play toimii yleensä Android-laitteissa, mutta nyt LG tuo Google Playn elokuvat ja sarjat myös omiin webOS- ja NetCast-pohjaisiin älytelevisioihinsa. Google Playn elokuvat ja sarjat -sovellus tulee saataville LG:n älytelevisioihin tässä kuussa Yhdysvalloissa, Britanniassa, Australiassa ja Kanadassa. Tämän jälkeen se laajenee sataan muuhunkin maahan.

Google Playn elokuvat ja sarjat -sovelluksen avulla elokuvia ja sarjoja voidaan vuokrata ja ostaa. Sarjoja on kuitenkin tarjolla vasta muutamassa maassa, poislukien Suomi. Vuokrattuja elokuvia ja sarjoja voidaan katsella monilla eri laitteilla. Katselu voidaan esimerkiksi aloittaa LG:n televisiolla ja katselua voidaan jatkaa esimerkiksi vaikkapa seuraavana päivänä mobiililaitteilla tai tietokoneella.


Lähde: LG

Seuraava sivu »

  • Seuraa Digileluja

    Facebook Twitter RSS Google+