Elisan ohjelmaopas ei toimi

18.3.2017 · 1 Kommentti    

ElisaElisan kaapeliverkossa on ilmeisesti tehty jotain muutoksia, minkä vuoksi ohjelmaopas ei toimi enää joillain digibokseilla. Ongelmien vuoksi ohjelmaoppas voi esimerkiksi näyttää tulevien ohjelmien kellonajat oikein, mutta ohjelmien nimet puuttuvat.

Ongelman kerrotaan alkaneen jo joulukuussa kanavilla Hero, TLC, Frii, MTV MAX ja C Moren kanavat. Helmikuussa ongelmia alkoi esiintymään myös kanavilla Yle TV1, Yle TV2, MTV3, Nelonen, Yle Teema, Yle FEM, Sub, Jim, Liv, TV5, Kutonen, AVA, Fox, C More Max, C More First, C More Hits, C More Stars, C More Series, SF-Kanalen, MTV Sport 1, MTV Sport 2

Ohjelmaoppaan ongelmat vaikeuttavat aika paljon ohjelmien ajastamista manuaalisesti, eikä automaattisesti hakusanojen avulla tehtävät tallennukset välttämättä toimi. Ohjelmaoppaan ongelmia on esiintynyt erityisesti vanhemmissa laitteissa, mutta onpa mukaan eksynyt joku HD-boksikin.

Elisa Palstan vikaketjussa ongelman on mainittu koskevan ainakin seuraavia malleja:

 • Topfield TF5x00PVRc (HDMI)
 • Topfield TF5x00PVRc Masterpiece
 • Topfield TF5x0PVRc
 • Topfield TF6x0PVRc
 • Topfield crc1410tc HD
 • Finnsat fsc03pvr
 • Finnsat fsc05pvr
 • Humax pvr-9200
 • Finlux DCA-9500N
 • Procaster tallentavat digiboksit

Ongelmista löytyy keskustelua muun muassa Elisa Palstalta, Muropaketista ja DVD Plazalta.

Eikö teräväpiirto kiinnosta? Antennikatsojat eivät osta HD-laitteita

18.10.2016 · 4 Kommenttia    

Antenna Ready HDVain 39 prosenttia pelkästään antenniverkkoa käyttävistä kotitalouksista on hankkinut teräväpiirtotelevision tai -digiboksin. Osuus on kasvanut vain kaksi prosenttia viimeisten viiden kuukauden aikana, vaikka tänä aikana penkkiurheilijoille tarjottiin televisiokauppaa kiihdyttäneet jalkapallon EM-kisat sekä olympialaiset.

HD-laitteiden osuus kasvaa, kun mukaan lasketaan antennin lisäksi kaapeli-, satelliitti ja IPTV-asiakkaat, sillä 67 prosentilla kaikista TV-kotitalouksista on ainakin yksi teräväpiirtolähetysten vastaanottoon kykenevä vastaanotin. Näin ollen yksi kolmasosa suomalaisista kotitalouksista ei kuitenkaan voi katsella teräväpiirtoa. Tämä tuntuu oudolta, sillä antenniverkon HD-koelähetykset aloitettiin jo Pekingin olympialaisilla vuonna 2008 ja samoihin aikoihin Nelosen HD-kanava alkoi näkymään Welhon kaapeliverkossa, vaikka sisältö olikin aluksi vain ylöspäin skaalattua SD-kuvaa.

Antennikatsojilla on vielä aikaa noin kolme ja puoli vuotta, ennenkuin lähetyksissä siirrytään DVB-T2 -tekniikkaan. Tämän jälkeen nykyisillä SD-laadun vastaanottimilla ei voi enää vastaanottaa antenniverkon kanavia. Elokuussa myydyistä televisioista kuitenkin 10 prosenttia oli edelleen sellaisia, joista puuttuu DVB-T2 -viritin.


Lähde: Viestintävirasto

Paskan myivät – sanovat Wbox HD:n omistajat

6.6.2014    

C MoreDNA:n maahantuoman Wbox HD -digiboksin omistajat menettivät hermonsa syksyllä 2012, jolloin Canal+ muuttui C More:ksi ja samalla C More Series -kanavan tekstiykset alkoivat jumittua. Vika saatiin korjattua, mutta viime syksynä ongelma saapui entistä pahempana Wbox HD -boksien omistajien riesaksi.

Uusien ongelmien myötä C More Series kanavan suorien lähetysten tai tallennusten katsominen saa koko Wbox HD -digiboksin jumiin niin, että se täytyy käynnistää kokonaan uudelleen päävirtanapista, joka sijaitsee kätevästi laitteen takapuolella. Kanava ei kuitenkaan jumitu joka katsomiskerralla, mutta välillä boksi saattaa jumittua viisikin kertaa tunnin aikana.

Ongelma esiintyy ainakin DNA Welhon, Soneran, Elisan sekä LumoTV:n kaapeliverkoissa. DNA:n asiakaspalvelu on luvannut uuteen ongelmaan ratkaisua lokakuusta lähtien ja myös MTV on ratkonut ongelmaa lähetyspäässä. Ongelman selvittely ei kuitenkaan ota onnistuakseen, sillä ongelmaa ei ole vieläkään ratkaistu.

Maaliskuussa sama ongelma alkoi vaivata myös C More First -kanavaa. Käyttäjien vikaraportointia sekä DNA:n ja MTV:n kyvyttömyyttä hoitaa ongelmaa voi seurata esimerkiksi DNA:n tukisivujen keskustelun kautta.

On vaikea sanoa johtuuko ongelma kanavien lähetysparametreista tai jostain muusta ongelmasta MTV:n päässä vai johtuuko ongelma Wbox HD:n ohjelmistosta. Ongelma ei kuitenkaan ilmeisesti esiinny muilla laitteilla. DNA:n tukisivuilla olevien DNA:n kommenttien mukaan ongelmaa ei kuitenkaan edes yritetä korjata Wbox HD:n uudella ohjelmistolla, vaan siellä odotetaan MTV:n korjaavan ongelman lähetyspäässä.

Wbox HD -digiboksilla on ollut myös aiemmin ongelmia esimerkiksi Yle HD, Canal+ First HD, Canal+ Sport HD ja Silver HD -kanavien tallennuksen kanssa. Tällöin digiboksia maahantuovan DNA:n asiakaspalvelu lupasi ongelmaan ratkaisua ohjelmistopäivityksen muodossa, mutta ohjelmistopäivitys tuli tarjolla kuitenkin vasta lähes vuoden ongelmien alkamisen jälkeen.

Watson tuo suorat lähetykset ja tallenteet television lisäksi mobiililaitteisiin

29.11.2013    

WatsonAnvia tuo television suorat lähetykset, tallenteet ja videovuokrauksen tarjolle uudistetulla Watson-palvelulla. Watsonin avulla kaikkien peruskanavien kaikki ohjelmat voidaan tallentaa kahden viikon ajalta, minkä lisäksi ohjelmia voidaan tallentaa normaalisti, jolloin ne pysyvät tallessa puoli vuotta.

Watsonin peruskanaviin kuuluvat kanavat YLE TV 1, YLE TV 2, MTV3, Nelonen, YLE Fem, Sub, YLE Teema, Liv, JIM, TV5, KUTONEN, FOX, AVA ja YLE HD. Näin ollen Yle HD on ainoa peruspaketissa oleva HD-kanava, jonka kaikki ohjelmat voidaan tallentaa automaattisesti kahden viikon ajaksi.

Peruskanavien lisäksi Watsonilla voidaan tilata maksukanavia, mutta niiden tallentaminen onnistuu vain erillisen ulkoisen IPTV-boksin avulla. Televisiokanavien lisäksi palvelulla voidaan vuokrata videoita Makuunin, C More Playn ja Hustlerin videovuokraamoista.

Watsonin sisällön katselu onnistuu televisioon liitettävällä hieman tulitikkuaskia suuremmalla tv-tikulla, tietokoneella sekä älypuhelimilla ja tableteilla. Watsonia voidaan käyttää 2,5 megan nettiyhteydellä, mutta esimerkiksi teräväpiirtokanavien ja -elokuvien katselua varten suositellaan vähintään 10 megan nettiyhteyttä.

Anvian kaapelitelevisioasiakkaat saavat Watsonin käyttöönsä ilmaiseksi ja muut käyttäjät maksavat palvelusta 9,90 euroa kuukaudessa. Anvia aloittaa uuden televisiopalvelun myynnin koko Suomessa 9. joulukuuta.


Lähde: Anvia

Uusi suomalainen videopalvelu tulee myyntiin huomenna

14.11.2013    

FlexveeHuomenna myyntiin tuleva suomalainen Flexvee laite ja palvelu tuo television olohuoneisiin uudella idealla. Flexveen ideana on näyttää käyttäjille interaktiivisia mainoksia, joiden kysymyksiin vastaamisesta saa pisteitä. Pisteillä voi esimerkiksi vuokrata elokuvia tai hankkia maksukanavia. Kysymyksiin ei ole kuitenkaan pakko vastata.

Aluksi Flexvee:tä voidaan käyttää vain 59 euron hintaisella erillisellä Flexvee-laitteella, joka perustuu Android 4.2:een. Laitteessa on lisäksi televisioviritin ja sillä voidaan katsella televisio-ohjelmia myös viivästetysti. Laitteella voidaan pelata tuhansia pelejä ja käyttää muun muassa Netflixiä ja Facebookia.

Laitteen kaukosäädintä voidaan käyttää Wii-konsolin tapaan, joten esimerkiksi pelien pelaaminen onnistunee helposti. Kaukosäätimessä on myös qwerty-näppäimistö.

Tällä hetkellä Flexvee:stä tiedetään vielä melko vähän. Vielä ei ole esimerkiksi tiedossa toimiiko sillä Katsomon, Ruudun ja Yle Areenan Android-sovellukset tai voiko sen virittimellä katsoa HD-kanavia. Ei ole myöskään tiedossa voiko Flexveellä katsoa lähiverkossa tai muistitikulla olevia videoita tai striimata niitä DLNA:n kautta.


Lähde: Helsingin Sanomat

Seuraava sivu »

 • Seuraa Digileluja

  Facebook Twitter RSS Google+