FiCom on varastanut Digilelujen sisältöä

30.10.2013 · 1 Kommentti    

DigilelutDigilelut on tarjonnut jo kauan listauksen Suomessa löytyvistä HD-kanavista. Tämän listauksen ylläpito vaatii aikaa, sillä kaikkia tarjolla olevia teräväpiirtokanavia ei löydy helposti edes operaattoreiden sivujen kautta.

Tietoliikenteen ja tietotekniikan keskusliitto, FiCom ry on päättänyt varastaa Digilelujen HD-kanavalistauksen ja esittää sen hdtvopas.fi -sivuillaan (linkki). FiCom ei ole pyytänyt Digileluilta minkäänlaista lupaa HD-kanavien listauksen käyttöön omilla sivuillaan.

FiCom on muokannut varastamaansa tietoa hieman, mutta FiComin listauksesta on selvästi nähtävissä, että se on kopioitu Digileluista. FiComin sivulla lukee esimerkiksi ”Ilmoitathan meille, jos havaitset virheitä taulukossa”, ”Kanavavalikoima saattaa vaihdella internetverkon ja kaapelitelevisioverkon välillä” ja ”Kanava on saatavilla vain IPTV:ssä (esim. Soneran Koti TV, Elisa Viihde tai Lumotv IPTV)” ja samaat tekstit löytyvät myös Digilelujen sivulta.

Vertaa itse Digilelujen HD-kanavasivua ja FiComin kopioimaa sivua (kuvaruutukaappaus).

FiCom varastanut Digilelujen sisältöä

Digilelut palasi linjoille

23.8.2013    

DigilelutDigilelujen sivut eivät toimineet illan ja yön aikana hajautetun palvelunestohyökkäyksen (DDoS) vuoksi. Palvelu on nyt jälleen toiminnassa. Toivottavasti ongelma ei toistu.

Laiton latailu kiinnostaa – Tässä Digilelujen suosituimmat uutiset vuodelta 2012

27.12.2012    

DigilelutDigilelujen vuosi 2012 lähenee loppuaan ja on aika tarkistella sivuston tilastoja. Digileluista on ladattu vuoden aikana lähes 2,2 miljoonaa sivua ja uusia uutisia on julkaistu 471 kappaletta. Tammi- ja helmikuussa sivustolta ladattiin yli 210 000 sivua kuukaudessa, minkä jälkeen sivulatausten määrä notkahti noin 150 000 kappaleeseen kuukaudessa. Toukokuun lähes 200 000 sivulatauksesta laskeuduttiin kesäkuun pohjalukemiin (115 000 sivulatausta) ja noustiin elokuussa yli 280 000 sivulataukseen. Loppusyksy ja alkutalvi ollaan menti hieman alle 200 000 kuukausittaisella sivulatauksella.

Suomen operaattoreiden Pirate Bay -estot ovat olleen koko vuoden kuuma aihe ja siihen liittyvät uutiset ovatkin olleet erittäin suosittuja. Kymmenen Pirate Bayhyn liittyvää uutista on kerännyt yli 10 000 sivulatausta ja suosituinta uutista on luettu jo yli 211 000 kertaa. Myös Fin-tv, Nordic-tv ja HDFin-sivustoihin liittyviä uutisia on luettu yhteensä parisataatuhatta kertaa. Digilelujen lukijoita kiinnostaa siis selvästi Pirate Bayn estojen kierto ja elokuvien sekä sarjojen katselu ilmaiseksi.

Digilelujen elokuvat-sivu on kerännyt tänä vuonna 57 000 sivulatausta, uudet sarjat -sivu 21 000 sivulatausta, HD-kanavat -sivu yli 16 000 sivulatausta ja jatkuvat sarjat -sivukin on kerännyt yli 9000 sivulatausta. Digilelusita on ladattu sen hieman yli 3,5 vuoden historian aikana yhteensä lähes 4,5 miljoonaa sivua ja uutisia on julkaistu samana aikana 1972 kappaletta.

Vertailun vuoksi Tietokone-lehti on julkaissut tämän vuoden aikana noin 3300 uutista (Digilelut 471) ja sen suosituinta uutista on luettu yli 20 000 kertaa (Digilelujen suosituinta on luettu yli 211 000 kertaa). Tietokone-lehdellä on Sanoma Magazinesin suuri koneisto takanaan, kun taas harrastuspohjalta ylläpidetyn Digilelut-sivuston taustalla on vain yksi henkilö.

Olisiko Digilelujen keskustelualueelle käyttöä?

29.8.2012 · 5 Kommenttia    

DigilelutDigilelujen alkuaikoina sivustossa oli mukana myös keskustelualue, joka oli alunperin Topfieldin lisäohjelmia listaavan TAPWorld.netin foorumi. Tuohon aikaan Digileluilla oli sen verran vähän lukijoita, ettei yleinen keskustelualue saanut tuulta alleen. Lopulta vuoden 2009 lopussa keskustelualue siirrettiin toiselle ylläpitäjälle ja nykyään se majailee osoitteessa toppy.fi.

Tällä hetkellä Digilelujen sivuilta luetaan yli 12 kertaa enemmän sivuja kuukausittain verrattuna vuoden 2010 tammikuuhun ja erillisiä kävijöitä on tässä kuussa lähes kaksikymmentä kertaa enemmän kuin tammikuussa 2010. Tällä hetkellä Digilelujen sisältöön liittyvää keskustelua löytyy eniten DVD Plazan keskustelualueelta ja tilastojen mukaan Digilelujen uutisilla on tällä hetkellä vain hieman vähemmän uniikkeja lukijoita kuin DVD Plazalla uniikkeja käyttäjiä ja DVD Plazassa käydään vain noin 1,6 kertaa useammin kuin Digileluissa.

Näiden lukujen perusteella Digilelujen keskustelualue voisi saada paljon kävijöitä sekä sisältöä ja voisi siten kehittyä suosituksi paikaksi jakaa tietoa ja ajatuksia.

Nyt kysynkin Digilelujen lukijoilta olisikohan teillä käyttöä keskustelualueelle, josta löytyisi keskustelua Digilelujen aihealueista (kanavat, lähetykset, antenni-, kaapeli-, IPTV-verkot, netti-tv, VOD, piratismi, televisiot, blu-ray -laitteet, digiboksit, mediatoistimet, mobiili, netin TV- ja musiikkipalvelut, …)?

Tiedän, että suositun keskustelualueen perustaminen ei ole helppo tehtävä. Toisaalta ei se ole mahdotontakaan, kuten Topfieldin laitteisiin liittyvän keskustelualueen perustaminen osoitti muutama vuosi sitten. Keskustelualueen perustaminen onnistuisi parhaiten, jos se saisi heti aluksi innokkaita käyttäjiä ja sopivasti uusia keskustelunavauksia. Saisikohan Digilelujen keskustelualue sinusta käyttäjän?

Kaikenlainen palaute aiheeseen liittyen on erittäin tervetullutta, joten kirjoitelkaapa kommentteja tähän alle.

Kaksi miljoonaa sivulatausta ylitetty. Kiitos lukijoille!

27.2.2012    

DigilelutDigilelut on saavuttanut uuden merkkipaalun, sillä Digilelujen sivuja on nyt ladattu yli kaksi miljoonaa kertaa. Kiitos tästä kuuluu lukijoillemme!

Digilelujen suosituin päivä on ollut 9. tammikuuta 2012, jolloin sivuja ladattiin yhteensä 21 178 kertaa. Tammikuussa sivujamme luettiin yli 200 000 kertaa ja samoissa lukemissa tullaan olemaan myös nyt helmikuussa. Lukijamäärämme ovat kasvaneet todella hyviin lukemiin alle kolmen vuoden olemassaolomme aikana.

Kaikenlainen palaute Digilelujen sivustosta tai uutisten aiheista on erittäin tervetullutta.

Seuraava sivu »

  • Seuraa Digileluja

    Facebook Twitter RSS Google+