Netflixin iso kilpailija tuli Suomeen ja paljon halvemmalla

14.12.2016 · 5 Kommenttia    

Amazon Prime VideoAmazon on avannut Prime Video -videopalvelunsa 200 maassa, myös Suomessa. Prime Videon tämän hetken kirkkain tähti on Grand Tour, joka on Top Gearin alkuperäisten tekijöiden uusi sarja. Grand Tourin suosiosta kertoo jotain sen saama piratismisuosio, sillä sen ensimmäistä jaksoa on ladattu laittomasti jo 7,9 miljoonaa kertaa.

Grand Tourin lisäksi Prime Videosta löytyy Amazonin omaa tuotantoa olevia suosittuja sarjoja ja elokuvia Netflixin tapaan. Prime Video tarjoaa katsottavaksi oman tuotannon lisäksi myös paljon muiden tuotantoyhtiöiden sarjoja ja elokuvia. Vielä ei ole kuitenkaan selvillä paljonko Prime Videon tarjonnasta on katsottavissa Suomessa ja moniko ohjelma on tekstitetty suomeksi. Prime Videon tukisivuilla monikielisen tekstityksen luvataan olevan mukana monissa ohjelmissa, mutta sen enempää tietoa tekstityksistä ei tarjota tukisivuilla.

Prime Videon hinta on painettu todella alas, sillä ensimmäiset kuusi kuukautta palvelu maksaa vain 2,99 euroa kuukaudessa. Tämän jälkeen hinta on 5,99 euroa kuukaudessa. Palvelua voi käyttää ilmaiseksi ensimmäiset seitsemän päivää ja sopimuksen voi lakkauttaa koska tahansa.

Prime Videon käyttö onnistuu selaimen lisäksi muun muassa iOS ja Android-laitteilla sekä Samsungin ja LG:n älytelevisioilla. Vuoden 2015 ja uudemmilla älytelevisioilla katselu onnistuu myös Ultra HD -laadulla ja myös HDR löytyy tuettujen tekniikoiden listalta, kunhan televisio tukee näitä. Muilla laitteilla sisältöjä voidaan katsella enintään HD-laadulla ja mobiililaitteilla ohjelmia voidaan myös tallentaa laitteen muistiin offlinekatselua varten. iOS-laitteilla offlinekatselu on tosin rajoitettu vain SD-laatuun. Googlen Chromecast ei ikävä kyllä ole tuottujen laitteiden listalla, mutta senkin käyttö onnistuu striimaamalla selaimessa pyörivä video Chromecastiin.

Prime Videon omat ohjesivut eivät kerro montako videota palvelusta voidaan katsoa yhtä aikaa, mutta muualta Amazonin sivuilta löytyvän tiedon mukaan videoita voitaisiin katsella kolmella laitteella samaan aikaan, mutta samaa videota voidaan katsoa vain yhdellä laitteella kerrallaan. Vielä ei ole kuitenkaan varmaa tietoa onko kolmen yhtäaikaisen laitteen rajoitus käytössä Amazonin Prime Videossa.

Prime Videon käytön aloittaminen onnistuu osoitteessa PrimeVideo.com.

YouTube sai HDR-tuen

8.11.2016    

YouTubeYouTube on lisännyt aiemmin palveluunsa tuen muun muassa 3D- ja 4K-videoille, live streamingille ja 360-asteen videoille. Nyt YouTube on lisännyt tuen HDR-videoille.

HDR-tuki parantaa kuvanlaatua tuomalla tarjolle suuremman väriavaruuden ja musta on mustempaa ja valkoinen valkoisempaa verrattuna tavallisiin videoihin.

YouTuben HDR-tuki on käytettävissä heti Chromecast Ultra -mediatoistimella, kunhan käytössä on HDR:ää tukeva televisio. Tuki lisätään piakkoin myös Samsungin vuoden 2016 UHD ja SUHD -älytelevisioille ja myöhemmin muille HDR:ää tukeville laitteille. YouTuben ensimmäisiä HDR-videoita löytyy YouTuben soittolistalta.

Alla oleva kuva simuloi tavallisella näytöllä HDR:n eroa tavalliseen kuvaan verrattuna.

YouTube HDR


Lähde: YouTube

Uusi parempi Chromecast tuli myyntiin Suomessa

21.10.2016    

GoogleGooglen parisen viikkoa sitten esittelemä Chromecast Ultra on nyt tilattavissa Google Storen kautta myös Suomeen. Uusitussa mallissa on tuki 4K-resoluutiolle sekä HDR-kuvalle ja Dolby Visionille.

Chromecast Ultran kerrotaan aloittavan videoiden toiston aiempia malleja nopeammin ja siitä löytyy WLANin lisäksi myös ethernet-liitin. Aiemmista malleista poiketen uusi versio on saatavilla vain mustana ja sen hinta on Googlen kaupassa 79 euroa. Myös vanhempia Chromecast-malleja myydään edelleen 39 euron hintaan.

Google julkaisi Chromecast Ultran

4.10.2016    

GoogleGoogle on julkaissut Chromecast Ultran, josta löytyy tuki 4K-resoluutiolle sekä HDR-kuvalle ja Dolby Visionille. Uudet ominaisuudet toimivat tietenkin vain sopivan teleivsion kanssa.

Chromecast Ultrassa on myös Ethernet-liitäntä ja sen luvataan lataavan sisältöjä 80 prosenttia nopeammin vanhoihin malleihin verrattuna.

Uusi Chromecast Ultra tulee myyntiin marraskuussa ja sen hinta on lähes tuplasti suurempi, kuin vanhojen mallien hinta. Chromecast Ultran hinta tulee olemaan Yhdysvalloissa 69 dollaria (noin 62 euroa). Chromecasteja on myyty tähän mennessä jo noin 30 miljoonaa kappaletta ja myös vanhat mallit pysyvät edelleen myynnissä.

LG:n uusi lippulaivatelevisio on lähes paperinohut

21.9.2016    

LGLG julkaisi viime viikolla CEDIA 2016 -messuilla uuden 77-tuumaisen OLED-television. Suuren koon lisäksi tämä televisio on lähes paperinohut, sillä näyttö on jouduttu liittämään lasilevyyn, jottei se kaatuisi. Näytön paksuus onkin vain alle kolme millimetriä.

LG:n Signature -lippulaivatelevisiosta löytyy tietenkin kaikki tämän hetken herkut, esimerkiksi 4K sekä HDR. OLED-televisioissa myös musta on täysin mustaa. Television äänistä huolehtii harman/kardonin suunnittelema jalustanakin toimiva sound bar.

LG:n uutukaista ei saa ihan pikkurahalla, sillä sen suositushinta on 20 000 dollaria (noin 17 900 euroa). Hintaan kuuluu myös VIP-tuki, joka auttaa käyttäjiä vuorokauden jokaisena hetkenä.

Allaolevalta videolta näkyy selvästi television olevan todella ohut (video ei ikävä kyllä näy suoraan kaikilla selaimilla).

 


Lähde: LG

Seuraava sivu »

  • Seuraa Digileluja

    Facebook Twitter RSS Google+