Varma kesän merkki? Grillikylki palasi (taas) televisioon

3.5.2017 · 2 Kommenttia    

DNAHelmikuussa DNA:n maksukanavien katselijat saivat ruudulle häiritsevän ”Grillikylki” -tekstin, mistä jotkut käyttäjät eivät meinanneet päästä millää eroon. No nyt DNA on aloittanut grillikauden uudestaan, sillä sama teksti ilmestyi taas vappuna monen käyttäjän ruudulle.

DNA:n mukaan teksti häiritsee käyttäjiä enintään tunnin ja 40 minuutin ajan, sillä se pompsahtaa ruudulle minuutin välein sata kertaa.

DNA pyytelee tukifoorumillaan grillikyljestä kärsiviä soittamaan asiasta asiakaspalveluun, jotta saavat selvitettyä miksi teksti on jälleen ruuduissa ja millä laitteilla ongelma esiintyy. Ja tähän on joku tietenkin vastannut, että asiakaspalveluun on liian pitkä jonotusaika.

DNA grillikylki

DNA toi grillikyljen telkkariin – ja jotkut polttivat (grillissä) päreensä

9.2.2017 · 3 Kommenttia    

DNADNA päätti tarjota tänään kaikille Conax-maksutelevisiokorttien käyttäjille grillikylkeä. Oikean grilliherkun sijaan tämä grillikylki pompsahti ruudulle häiriten kaikkien kanavien katselua DNA:n antenni- ja kaapeliverkoissa 30 sekunnin välein. DNA:n mukaan testiviesti päätyi tuotantoon vahingossa ja se saatiin korjattua lopulta klo 17:15.

Grillikylki aiheutti enemmän tai vähemmän hauskoja reaktioita, joita löytyy esimerkiksi Twitteristä. DNA:lla oli myös pilkettä silmäkulmassa, sillä se kertoi twiiteissään esimerkiksi auringon paistaneen sen verran kauniisti että päättivät aloittaa grillikauden.

Kaikilla ei kuitenkaan riittänyt huumori, sillä eräskin DNA:n asiakas kirjoitti DNA:n tukisivuille näin: ”Ja saatte sitten vähän sassiin poistaa meikäläisen erääntyvät laskut. Lisäksi tulette poistamaan tuon Grillikylki -tekstin ja mikäli se vaatii tehdasasetusten palautuksen, TE asetatte suosikkikanavat ym. juuri kuten ne olivatkin.”

Ongelma ei ole ilmeisesti vieläkään täysin kunnossa, sillä eräs käyttäjä valittelee DNA:n tukisivuilla grillikyljen vilkkuvan ruudussa edelleen (klo 19:25).

DNA grillikylki

Tämä Netflix-keksintö on pakko saada – voit tehdä sen itse vielä ennen joulua

18.12.2015    

NetflixJouluna on hyvää aikaa sarjamaratoneille, joiden aikana voi katsoa muutaman Netflix-sarjan kaikki jaksot peräkkäin. Uni saattaa kuitenkin tulla silmään loppuillasta, mutta Netflixin jaksot senkun jatkavat toistumistaan. Huonoimmassa tapauksessa aamuyön tunteina herätessä ei ole minkäänlaista muistikuvaa mihin jaksoon tai mihin jakson kohtaan katselu on päättynyt.

Hätä ei ole tämän näköinen, sillä Netflix on tehnyt ohjeet villasukkien tekoon. Villasukkiin asennettava elektroniikka tunnistaa katselijan nukahtamisen ja pysäyttää näin käydessä videon toiston. Sukkien ajatuksena on tunnistaa nukahtaminen liiketunnistimen avulla ja lähettää sen jälkeen televisiolle toiston pysäytyskomento.

Netflixin ohjeista löytyy ensin esimerkkejä villasukkien kuoseista, esimerkiksi House of Cardsille ja Narcosille löytyy oma kuosi. Sukkien kutomisen jälkeen tarvitaan hieman elektroniikkaa ja kolvataan ohjeiden mukainen laite, joka liitetään sukkiin. Sukkien toiminnan saa jokainen todeta itse, kunhan on ensin kutonut sukat. Näppärät joulupukin apulaiset ehtivät vielä kutomaan muutamat sukat pukinkonttiin.


Lähde: Netflix

Leffanautinto menneisyydestä – lerpun vaihto 7 sekunnin välein

8.12.2014    

DigiTVElokuvien ja muiden videoiden katselu on nykyaikana videopalveluiden ja tallentavien digiboksien avulla helppoa, eikä se loppujen lopuksi ollut kovin vaikeaa videonauhureiden aikanakaan. Mutta miltä kuullostaisi videon katselu siten, että tietokoneeseen täytyisi vaihtaa lerppu noin seitsemän sekunnin välein?

Gp2k00-nimellä esiintyvä hakkeri on saanut viriteltyä 31-vuotta vanhan tietokoneen toistamaan Doctor Who -sarjan introvideon musiikkien kera lerppujen kautta. Introvideon pituus on noin 30 sekuntia ja resoluutio on 118 x 48. Video on saatu mahtumaan neljälle 180 kilotavun lerpulle, joten videon katselu vaatii levykkeen vaihdon noin seitsemän sekunnin välein.

Alla on video menneiden aikojen videonautinnosta.


Lähde: Muropaketti

Mitä ihmettä, elokuvien katselu keskeytyy pakolliseen jumppataukoon

1.4.2013 · 4 Kommenttia    

ElokuvaTietoviikko kertoi tänään, että Netfilx, Viaply ja Filmnit joutuvat rajoittamaan alaikäisten katselua yhteen tuntiin vuorokaudessa valtion saaman EU:n poikkeusluvan vuoksi. Lapset ja nuoret voivat kuitenkin lisätä päivittäistä katseluaikaansa urheilemalla ja tekemällä niin sanottuja yleishyödyllisiä töitä.

Uudet rajoitukset eivät ole kuitenkaan vain lasten ja nuorten ongelma, sillä myös aikuisväestön katselua rajoitetaan. Elokuvien katsominen Netfilx, HBO Nurdic, Viaply ja Filmnit -palveluista katkeaa aina tunnin välein viideksitoista minuutiksi. Näiden taukojen aikana pavelut esittävät erilaisia jumppavideoita, joiden toivotaan lisäävän aikuisten jumppahetkiä elokuvien lomassa. Esimerkiksi kahdeksankymmentäluvulla suositut Jane Fondan jumppavideot pyörivät elokuvien kuntoilutauoilla.

Palveluiden jumppaosuuksia ei voi mitenkään kelata tai ohittaa ja palvelu muistaa jumppatauon olevan menossa jopa laitteiden sammutuksen jälkeen. Yksi tai kaksi jumppataukoa vielä menettelee, mutta esimerkiksi Taru sormusten herrasta: Kuninkaan paluu -elokuva kestää lähes 3,5 tuntia, joten sen katsominen katkeaa kolme kertaa viidentoista minuutin jumppataukoon.

Mahtavatko nämä jumppatauot lisätä aikuisten kuntoilua?


Lähde: Tietoviikko

Seuraava sivu »

  • Seuraa Digileluja

    Facebook Twitter RSS Google+