DNA toi grillikyljen telkkariin – ja jotkut polttivat (grillissä) päreensä

9.2.2017 · 3 Kommenttia    

DNADNA päätti tarjota tänään kaikille Conax-maksutelevisiokorttien käyttäjille grillikylkeä. Oikean grilliherkun sijaan tämä grillikylki pompsahti ruudulle häiriten kaikkien kanavien katselua DNA:n antenni- ja kaapeliverkoissa 30 sekunnin välein. DNA:n mukaan testiviesti päätyi tuotantoon vahingossa ja se saatiin korjattua lopulta klo 17:15.

Grillikylki aiheutti enemmän tai vähemmän hauskoja reaktioita, joita löytyy esimerkiksi Twitteristä. DNA:lla oli myös pilkettä silmäkulmassa, sillä se kertoi twiiteissään esimerkiksi auringon paistaneen sen verran kauniisti että päättivät aloittaa grillikauden.

Kaikilla ei kuitenkaan riittänyt huumori, sillä eräskin DNA:n asiakas kirjoitti DNA:n tukisivuille näin: ”Ja saatte sitten vähän sassiin poistaa meikäläisen erääntyvät laskut. Lisäksi tulette poistamaan tuon Grillikylki -tekstin ja mikäli se vaatii tehdasasetusten palautuksen, TE asetatte suosikkikanavat ym. juuri kuten ne olivatkin.”

Ongelma ei ole ilmeisesti vieläkään täysin kunnossa, sillä eräs käyttäjä valittelee DNA:n tukisivuilla grillikyljen vilkkuvan ruudussa edelleen (klo 19:25).

DNA grillikylki

Tämä Netflix-keksintö on pakko saada – voit tehdä sen itse vielä ennen joulua

18.12.2015    

NetflixJouluna on hyvää aikaa sarjamaratoneille, joiden aikana voi katsoa muutaman Netflix-sarjan kaikki jaksot peräkkäin. Uni saattaa kuitenkin tulla silmään loppuillasta, mutta Netflixin jaksot senkun jatkavat toistumistaan. Huonoimmassa tapauksessa aamuyön tunteina herätessä ei ole minkäänlaista muistikuvaa mihin jaksoon tai mihin jakson kohtaan katselu on päättynyt.

Hätä ei ole tämän näköinen, sillä Netflix on tehnyt ohjeet villasukkien tekoon. Villasukkiin asennettava elektroniikka tunnistaa katselijan nukahtamisen ja pysäyttää näin käydessä videon toiston. Sukkien ajatuksena on tunnistaa nukahtaminen liiketunnistimen avulla ja lähettää sen jälkeen televisiolle toiston pysäytyskomento.

Netflixin ohjeista löytyy ensin esimerkkejä villasukkien kuoseista, esimerkiksi House of Cardsille ja Narcosille löytyy oma kuosi. Sukkien kutomisen jälkeen tarvitaan hieman elektroniikkaa ja kolvataan ohjeiden mukainen laite, joka liitetään sukkiin. Sukkien toiminnan saa jokainen todeta itse, kunhan on ensin kutonut sukat. Näppärät joulupukin apulaiset ehtivät vielä kutomaan muutamat sukat pukinkonttiin.


Lähde: Netflix

Leffanautinto menneisyydestä – lerpun vaihto 7 sekunnin välein

8.12.2014    

DigiTVElokuvien ja muiden videoiden katselu on nykyaikana videopalveluiden ja tallentavien digiboksien avulla helppoa, eikä se loppujen lopuksi ollut kovin vaikeaa videonauhureiden aikanakaan. Mutta miltä kuullostaisi videon katselu siten, että tietokoneeseen täytyisi vaihtaa lerppu noin seitsemän sekunnin välein?

Gp2k00-nimellä esiintyvä hakkeri on saanut viriteltyä 31-vuotta vanhan tietokoneen toistamaan Doctor Who -sarjan introvideon musiikkien kera lerppujen kautta. Introvideon pituus on noin 30 sekuntia ja resoluutio on 118 x 48. Video on saatu mahtumaan neljälle 180 kilotavun lerpulle, joten videon katselu vaatii levykkeen vaihdon noin seitsemän sekunnin välein.

Alla on video menneiden aikojen videonautinnosta.


Lähde: Muropaketti

Mitä ihmettä, elokuvien katselu keskeytyy pakolliseen jumppataukoon

1.4.2013 · 4 Kommenttia    

ElokuvaTietoviikko kertoi tänään, että Netfilx, Viaply ja Filmnit joutuvat rajoittamaan alaikäisten katselua yhteen tuntiin vuorokaudessa valtion saaman EU:n poikkeusluvan vuoksi. Lapset ja nuoret voivat kuitenkin lisätä päivittäistä katseluaikaansa urheilemalla ja tekemällä niin sanottuja yleishyödyllisiä töitä.

Uudet rajoitukset eivät ole kuitenkaan vain lasten ja nuorten ongelma, sillä myös aikuisväestön katselua rajoitetaan. Elokuvien katsominen Netfilx, HBO Nurdic, Viaply ja Filmnit -palveluista katkeaa aina tunnin välein viideksitoista minuutiksi. Näiden taukojen aikana pavelut esittävät erilaisia jumppavideoita, joiden toivotaan lisäävän aikuisten jumppahetkiä elokuvien lomassa. Esimerkiksi kahdeksankymmentäluvulla suositut Jane Fondan jumppavideot pyörivät elokuvien kuntoilutauoilla.

Palveluiden jumppaosuuksia ei voi mitenkään kelata tai ohittaa ja palvelu muistaa jumppatauon olevan menossa jopa laitteiden sammutuksen jälkeen. Yksi tai kaksi jumppataukoa vielä menettelee, mutta esimerkiksi Taru sormusten herrasta: Kuninkaan paluu -elokuva kestää lähes 3,5 tuntia, joten sen katsominen katkeaa kolme kertaa viidentoista minuutin jumppataukoon.

Mahtavatko nämä jumppatauot lisätä aikuisten kuntoilua?


Lähde: Tietoviikko

Piratismin vastainen taistelu ei aina suju ilman noloja mokia

4.2.2013    

HBOJoka viikkoa Googlea pyydetään poistamaan hakutuloksistaan yli neljä miljoonaa linkkiä. Tekijänoikeuksien omistajat lisäsivät poistopyyntöjen määrää tuntuvasti muutama kuukausi sitten ja joukossa on useita virheellisiä pyyntöjä. Google kertoi viime vuonna, että jopa yli kolmasosa poistopyynnöistä on virheellisiä. Google alkoikin julkaista listaa virheellisistä pyynnöistä joulukuussa ja listalta löytyy usein hauskoja poistopyyntöjä.

HBO ti tietenkään halua piilottaa oman verkkokauppansa sisältöä Googlesta, mutta silti HBO:n toimeksiannosta toimiva piratismin vastainen DtecNet yhtiö halusi Googlen poistavan hakutuloksistaan Eastbound & Down -sarjaan liittyvivä HBO:n verkkokauppaan osoittavia linkkejä. DtecNet halusi myös poistaa sarjaan liittyviä arvosteluita ja uutisia, jotka eivät todellakaan sisällä mitään laitonta.

Myös esimerkiksi 20th Century Fox on pyytänyt Googlea poistamaan oman Prometheus-elokuvansa linkkejä. Yhtiö pyysi poistamaan esimerkiksi linkit Verizonin videopalvelussa olevaan lailliseen elokuvaan ja elokuvasta kertoviin uutisiin.

Elokuvayhtiöt ovat pyytäneet Googlea poistamaan hakutuloksistaan myös esimerkiksi elokuvien The Cabin in the Woods, Ill Manors ja 50/50 laillisia linkkejä. Nämä linkit ovat vieneet esimerkiksi laillisille videopalvelusivustoille, elokuva-arvosteluihin ja muihin elokuvista kertoviin artikkeleihin, Wikipediaan ja jopa elokuvien virallisia Facebook-sivuja on haluttu poistaa.

Microsoft on sen sijaan pyytänyt Googlea poistamaan linkit Spotifyyn ja jopa omaan Bing-hakukoneeseen. Joskus myös virheelliset poistopyynnöt menevät vahingossa läpi. Esimerkiksi Microsoft onnistui poistamaan Googlesta Kubuntu-käyttöjärjestelmän laillisen latauslinkin.


Lähde: TorrentFreak

Seuraava sivu »

  • Seuraa Digileluja

    Facebook Twitter RSS Google+